Κωνσταντίνος Τζολάκης: Ο 17χρονος που ίσως πάρει τα γάντια του Σα

Ο Ζοζέ Σα έχει σουβενίρ 15 ράμματα στο κεφάλι από την σκαριά του Αντονί Μουνιέ ίσως δεν αγωνιστεί στον ημιτελικό κυπέλλου της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Αν δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ένας 17χρονος γκολκίπερ, που ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε από το καλοκαίρι ως Νο2 στην ιεραρχία, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης.

Ο Τζολάκης αντικαθιστά τον Σα, στο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ στις 16 Ιουλίου του 2019, στο 'Γ. Καραϊσκάκης'. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI
Ο Τζολάκης αντικαθιστά τον Σα, στο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ στις 16 Ιουλίου του 2019, στο 'Γ. Καραϊσκάκης'. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Ο Ζοζέ Σα αρνήθηκε να γίνει αλλαγή όταν ο Αντονί Μουνιέ έπεσε με τις τάπες στο κεφάλι του, αφήνοντας του σουβερνίρ... 15 ράμματα! Ολοκλήρωσε κανονικά την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό ο Πορτογάλος γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Ωστόσο ενδέχεται να μην μπορέσει να υπερασπιστεί την εστία των 'ερυθρολεύκων' στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο ίδιος έχει την διάθεση να μπει στη μάχη, αλλά ο τραυματισμός του δεν είναι απλός και όλα θα εξαρτηθούν από το τελικό 'ΟΚ' του ιατρικού επιτελείου.

Με τον Μπομπί Αλέν, τον Γάλλο γκολκίπερ και Νο2 στην ιεραρχία, εκτός μάχης με θλάση, αν δεν αγωνιστεί ο Σα ο κλήρος πέφτει στον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Έναν τερματοφύλακα εξαιρετικά ταλαντούχο, με ύψος 193 εκ., εντυπωσιακή σωματοδομή, γενημμένο στα Χανιά της Κρήτης στις 08/11/2002. Παίκτης που ήθελε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα ερυθρόλευκα και έδωσε εντολή να αποκτηθεί από την ομάδα Νέων του Πλατανιά. Ήταν η περίοδος που είχε ναυαγήσει η περίπτωση απόκτησης του Αντώνη Στεργιάκη και ο Ολυμπιακός κινήθηκε άμεσα για την προσθήκη του Τζολάκη, που βρισκόταν στο ραντάρ της Μίλαν.

Με κλεισμένα τα 17 του χρόνια, είναι άπειρος, αλλά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένουν μεγάλα πράγματα από αυτόν στο μέλλον. Ένα μέλλον που μπορεί ωστόσο να έρθει γρηγορότερα από όσο υπολόγιζαν, εφόσον χρειαστεί να ριχτεί στη μάχη της Τούμπας ο νεαρός γκολκίπερ. Άλλωστε έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήρια του. Πήρε μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού με την πρώτη ομάδα και στο φιλικό με το Αμβούργο (σε αυτό που υπέστη την ρήξη χιαστού ο Φορτούνης) αγωνίστηκε, έχοντας εξαιρετική παρουσία. Μάλιστα στο 26' απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Γουντ και πήρε τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του.

Ακολούθησε η παρουσία του στην ομάδα Μέων και το Youth League, ξεχώρισε στο 1-1 της πρεμιέρας με την Τότεναμ και μπήκε στην λίστα των Spurs! Σταδιακά τον παρακολούθησαν στην διοργάνωση ομάδες όπως οι Μπάγερν Μονάχου, Άιντραχτ, Ντόρτμουντ, Γκλάντμπαχ, ενώ και η Μίλαν συνέχισε να τον τσεκάρει. Με την Κ19 των Πειραιωτών συνέχισε να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Σε αναμέτρηση με την Ξάνθη απέκρουσε το ίδιο πέναλτι δύο φορές. Έπιασε το χτύπημα του Φάκη την πρώτη φορά, ο ρέφερι διέταξε επανάληψη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο!

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα athlitico.gr στις 3 Ιανουαρίου, ο Τζολάκης ρωτήθηκε για το αν αισθάνεται έτοιμος να αγωνιστεί σε επίσημο ματς της πρώτης ομάδας. "Αυτό είναι καθαρά στην κρίση του προπονητή, αν με θεωρεί έτοιμο. Ο σκοπός μου είναι να δουλεύω καθημερινά και να φανώ έτοιμος όταν μου έρθει η ευκαιρία", υποστήριξε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "πραγματικά είναι κάτι μοναδικό, κάτι το ξεχωριστό να ανήκεις σε μια ομάδα που υποστηρίζεις από μικρό παιδί!"

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον πήρε στην αποστολή γιατί τον πιστεύει. Άλλωστε ο Πορτογάλος τεχνικός είχε εισηγηθεί την παραμονή του και όχι την προοπτική δανεισμού του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν 'καιγόταν' για απόκτηση γκολκίπερ το περασμένο καλοκαίρι, είχε στο μυαλό του τον Τζολάκη για το Νο2, άσχετα τελικά αν προτιμήθηκε η απόκτηση ενός περισσότερου έμπειρου όπως ο Αλέν για να πάρει και ο Τζολάκης παιχνίδια με την Κ19.

Στην αναμέτρηση της Τούμπας έχει την ευκαιρία να αποδείξει τον βαθμό ετοιμότητας του, αν τελικά αγωνιστεί στη θέση του Σα. Και σίγουρα να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της ομάδας που υποστηρίζει από μικρό παιδί. Η μέρα που θα είναι αποκλειστικά μέλος της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού πλησιάζει. Το ίδιο και το ντεμπούτο του. Τα υπόλοιπα είναι στα δικά του χέρια.

Ποιος θα κατακτήσει το Europa League; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK