Κορωνιός: Στο μυαλό η Ρωσία, όχι η… Ισπανία
Δεν θα κρίνουμε την εθνική από το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, ούτε θα μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε την απόδοση που είχε σε σχέση με την αντίστοιχη των προηγούμενων ματς.
Θα κρατήσω επίσης την επαναδραστηριοποίηση του Πρίντεζη. Δεν γνωρίζω γιατί μέχρι τώρα ήταν εκτός κλίματος ομάδας. Δεν θα κρίνουμε σε αυτή τη φάση τις επιλογές του κόουτς Καζλάουσκας, αλλά είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει σε αρκετούς τομείς. Θα είναι στα συν αν ενεργοποιηθεί περισσότερο. Όπως και ο φορμαρισμένος Τσαρτσαρής, ο οποίος κόντρα στην Τουρκία έπαιξε λίγο.
Δεν υπάρχει όμως λόγος να μείνουμε παραπάνω σε ένα παιχνίδι που δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής και τεχνικής ανάλυσης. Έμοιαζε περισσότερο με φιλικό προετοιμασίας παρά με αγώνα Παγκοσμίου.
Το σημαντικό είναι το πώς θα εμφανιστούμε απέναντι στη Ρωσία. Επειδή το να επιλέξεις αντίπαλο όχι μόνο δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των αθλητών αλλά μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, θα πρέπει οπωσδήποτε να κατακτήσουμε τη νίκη. Να δείξουμε πως είμαστε πιο ποιοτικό σύνολο με περισσότερες προσωπικότητες στο παρκέ.
Η Ρωσία βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, προσπαθεί να εντάξει νέα παιδιά στην ομάδα, δεν φαίνεται ικανή να μας απειλήσει. Είναι στο χέρι μας, αρκεί να αγωνιστούμε με συγκέντρωση και δίχως άγχος.
Δεν θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό μας αν θα αντιμετωπίσουμε τους Ισπανούς και μετά τους Αμερικανούς. Μέχρι τότε υπάρχει χρόνος. Άλλωστε πρόκειται για ένα πολύ περίεργο τουρνουά και κάθε παιχνίδι είναι εντελώς ξεχωριστό για να σκεφτόμαστε από τώρα το πρώτο χιαστί.