Le petit prince

Le petit prince

Ο prisoner σας παρουσιάζει το συλλεκτικό του ταξίδι του συνδέοντας τις πόλεις που επισκέφτηκε με τις ιστορίες που μάζεψε.


Στάση δεύτερη : Monaco

Mε λίγη προσοχή και καλύτερες φοροτεχνικές συμβουλές ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα είχε επιλέξει από το καλοκαίρι την συμμετοχή του στο φετινό τελικό του Champions League. Το σημερινό του hangover αναβλήθηκε όμως, αφού ο ίδιοςδιάλεξε την Τσέλσι που βούλιαζε από την υπερχρεωμένη αλλά stylish Μονακό.Ο φορολογικός παράδεισος του Μονακό μπορούσε να περιμένει, ο ποδοσφαιρικός όμως όχι. Μερικοί από τους πλούσιους κάτοικοι του πριγκιπάτου γιορτάζουν ήδη την πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό Champions League υπό την καθοδήγηση του 34χρόνου Didier Deschamps.

Ανάμεσα σε γραφεία και σε πολυτελή διαμερίσματα ξεφυτρώνει το Luis II .Το στάδιο που ανακαίνισε o πρίγκιπας Ρενιέ ( o 3oς ) στις 12 Μαϊού του 1985 καιούτε φέτος δεν συγκεντρώνει πάνω από 11000 θεατές κατά μ.ο. Κάπου εκεί κρύβεται και το γραφείο του γκριζομάλλη coach της ομάδας του πριγκιπάτου. Το προηγούμενο καλοκαίρι σε εκείνο το γραφείο μάθαινε την πιθανότητα του υποβιβασμού στην δεύτερη εθνική, σε εκείνο το γραφείο τον πληροφορούσαν για τον τραυματισμό του καλύτερου του επιθετικού του Κονγκολέζου Shabani Nonda. Σε εκείνο το γραφείο σχεδίαζε τις επιλογές του και έπαιρνε τις αποφάσεις του.

"Η νεανική μου ομάδα τα πάει πολύ καλά", λέει σήμερα ανακουφισμένος. Μία ομάδα μέσο όρο ηλικίας 25 ετών, γρήγορη και επιθετική, πρωτάρα στο θεσμό που έφτασε με στυλ στο τελικό. Χωρίς την δύναμη του κόσμου, αφού ο μέσος όρος εισιτηρίων είναι 11,000 στο Louis II, αλλά οργανωμένη και δομημένη για να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο κυνηγάει ένα πρωτότυπο double. Πρωτάθλημα Γαλλίας και Champions League.Ο Μοριέντες, το παραγωγικότερο δάνειο στο κόσμο για την φετινή χρονιά , είναι η ζωντανή απόδειξη της επιλεκτικής ικανότητας του Deschamps.

Στους δρόμους του Μονακό, βέβαια, κανείς δεν δίνει τόση σημασία για τους άθλους της ποδοσφαιρικής ομάδας. Σε μία πόλη που η καθημερινή πασαρέλα των δισεκατομμυριούχων, θα έκανε ακόμα και τον Μπέκαμ να περάσει απαρατήρητος, το ποδόσφαιρο δεν εξιτάρει σε υπερθετικό βαθμό. Η ενδεκάδα που συναρπάζει αποτελείται από Chopard, Cartier, Bulgari, Van Cleef & Arpels , Christian Dior, Valentino, Ferragamo, Gucci, Prada, Louis Vuitton και Repossi και συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο από τους πιστούς της ενδεκάδας του Deschamps.

Κλεισμένος σε μία χώρα μικρότερη από το Hyde Park, ο βασκικής καταγωγής manager αφήνει τα αποτυπώματα του στην ποδοσφαιρική Ευρώπη με έντονη την αίσθηση ότι ένας μεγάλος προπονητής γεννιέται. Είναι δεδομένο ότι ούτε το Louis XV εστιατόριο του Hotel de Paris και τρίτο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου είναι ικανό να κρατήσει τον φιλόδοξο προπονητή στο πριγκιπάτο.


Ο σοφός τοίχος αποκαλύπτει το μυστικό των πετυχημένων managers, δανειζόμενος τα λόγια του μικρού πρίγκιπα : “ …αυτό είναι το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό. Βλέπουμε καθαρά μόνο με την καρδιά. Το απαραίτητο είναι αόρατο για τα μάτια μας.»

News 24/7

24MEDIA NETWORK