Licensing Project

Licensing Project

Η οργάνωση και η δημοσιονομική πειθαρχία των Ευρωπαϊκών ομάδων ποδοσφαίρου είναι ο απώτερος στόχος του σχεδίου αδειοδότησης της UEFA που θα εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά. Η πιλοτική περίοδος τελείωσε και η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων απέχει λίγες μέρες ( 25/04). Το Contra.gr παρουσιάζει μία περιληπτική χαρτογράφηση των βασικών δεδομένων του σχεδίου , την εξέλιξη της κατάστασης που βρίσκονται οι ομάδες μας, επισημαίνοντας τα βήματα προόδου των περισσοτέρων αλλά και την απαράδεκτη ανευθυνότητα ορισμένων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ευρωπαϊκή εξορία.

To Contra.gr απευθύνθηκε στους αρμόδιους (ομοσπονδίας και ομάδων) και με μεγάλη ικανοποίηση συνάντησε ανθρώπους πρόθυμους, καταρτισμένους και προσγειωμένους. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η σοβαρότητα προσέγγισης του θέματος από ΠΑΕ χωρίς ευρωπαϊκή πείρα όπως το Αιγάλεω και η Χαλκηδόνα, ενώ απογοήτευση αποτελεί το σωματείο της ΑΕΚ που βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση και μόνο με χαριστικούς και ελαστικούς χειρισμούς θα αγωνιστεί στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τον Μάρτη του 2003 στην Ρώμη κατά την διάρκεια της 27ης ετήσιας συνεδρίασης της UEFA o κ.Gerard Aigner, τότε γενικός διευθυντής της UEFA, προειδοποίησε αρκετές ομοσπονδίες για τον ρυθμό προόδου τους. Ένα χρόνο αργότερα, ο νέος διευθυντής της UEFA κ.Lars- Krister Olson ξεκαθάρισε στο επίσημο περιοδικό της UEFA ότι η ομοσπονδία θα είναι αμείλικτη με τους συλλόγους που χρωστούν. Ο έλεγχος της UEFA αναμένεται σκληρός στις βασικές γραμμές του σχεδίου αλλά η καταληκτική ημερομηνία της 25ης Απριλίου δεν αγχώνει τις περισσότερες ομάδες που χάρη στον πετυχημένο συντονισμό της ΕΠΟ και της δικής τους σκληρής δουλειάς μπορούν να παρουσιάσουν οργανωμένους φακέλους.

Τα περιεχόμενα της έρευνας:

(1) Πίνακας Κριτηρίων UEFA για την έγκριση της αδειοδότησης

(2) Συζήτηση με τον κ.Αλέξη Δέδε, διευθυντή συντονισμού licensing project της ΕΠΟ: Ανάλυση της κατάστασης και προοπτικές για τις ελληνικές ομάδες

(3) Συζήτηση με τον κ. Γιώργο Σπυρόπουλο, υπεύθυνο εξωτερικών σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός : Η οργάνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η εμπορική ανάπτυξη και οι προοπτικές

(4) Συνέντευξη κ.Σοφοκλή Πιλάβιου: H θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ευρωπαϊκή έδρα της ομάδας

(5) Δήλωση του αναπληρωτή πρόεδρου και γενικού δ/ντή της ΠΑΕ, Νίκου Παπαβραμίδη σχετικά με το οικονομικό πρόβλημα

(6) Το πρόβλημα της ΠΑΕ ΑΕΚ και η δεδομένη προοπτική αποκλεισμού της

(7) Πίνακας Ετοιμότητας των παραπάνω ΠΑΕ


Επιμέλεια Ερευνας: A.Τόμπρος, Β. Παπαχριστοδούλου, Γ. Χατζηαντωνίου

Για παρατηρήσεις, σχολιασμό και ερωτήσεις: [email protected] με θέμα licensing project


News 24/7

24MEDIA NETWORK