Λισάντρο Σεμέντο: Ο παίκτης που ήθελαν όλοι στην Ελλάδα

Ο Λισάντρο Σεμέντο βρέθηκε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ έχει τον πρώτο λόγο. Πώς έφτασε μέχρι εδώ στην καριέρα του και τι μέλλει γενέσθαι τη νέα σεζόν;

Ο Λισάντρο Σεμέντο του ΟΦΗ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης', Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020
Ο Λισάντρο Σεμέντο του ΟΦΗ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης', Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Για το ευρύ κοινό και δη αυτό του ΟΦΗ, ο Λισάντρο Σεμέντο είναι η 'αποκάλυψη' του τρέχοντος πρωταθλήματος και ο ποδοσφαιριστής που έκλεψε 'καρδιές' από πολλές ομάδες της Super League 1. Για τον Γιάννη Σαμαρά είναι ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που παρακολουθούσε μέσω της βάσης δεδομένων που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια και του δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτει ποδοσφαιριστές σαν τον Πορτογάλο εξτρέμ.

Παύση. Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, Νοέμβριος του περασμένου έτους. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΟΦΗ και ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού πρότζεκτ που έγινε θέμα συζήτησης την εφετινή χρονιά εξηγεί σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Capitano.gr, πώς βρήκε τον Σεμέντο και πώς παρακολουθούσε την εξέλιξή του: "Εγώ τον Σεμέντο τον γνώριζα και έβλεπα τι έκανε. Ήξερα ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει τις προδιαγραφές να ταιριάξει στο πρότζεκτ και να βοηθήσει τον ΟΦΗ".

Ο Σεμέντο δεν ήταν απλά ένας παίκτης, αλλά ήταν ο MVP του ΟΦΗ στον 1ο γύρο της κανονικής περιόδου. Έκλεισε τη σεζόν με 23 συμμετοχές, 7 γκολ και 2 ασίστ. Πολλοί κάνουν λόγο για τη μέτρια παρουσία του στον 2ο γύρο, αλλά δεν έχουν υπολογίσει δύο σημαντικούς παράγοντες: τους σοβαρούς τραυματισμούς που έχει.

Ο 24χρονος εξτρέμ χτυπάει σοβαρά στην ωμοπλάτη στο ματς με τον Άρη στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης' και ο χρόνος αποθεραπείας του αποτελεί τροχοπέδη για τον ΟΦΗ στη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς είναι το 'όπλο' που στερείται ο Γιώργος Σίμος. Ο Λισάντρο σφίγγει τα 'δόντια' και επιστρέφει νωρίτερα από το αναμενόμενο και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ. Θέλει να επανέλθει στο βασικό σχήμα, μιλάει με τον προπονητή του για τον βαθμό ετοιμότητάς του, αλλά και τον κίνδυνο υποτροπής σε ένα τέτοιο σημείο όπως είναι η ωμοπλάτη, αλλά κερδίζει η προσμονή και το πάθος. Δεν κρατιέται, αλλά δεν γυρίζει όπως ήταν. Σε αυτό προσθέστε έναν επίσης σοβαρό τραυματισμό στο μάτι, που είχε στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Δύο απανωτοί τραυματισμοί που τον κράτησαν πίσω και του αφαίρεσαν πολλά από τα πλεονεκτήματά του, όπως αυτό της εκρηκτικότητάς του. Την ίδια περίοδο, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν δει τις δυνατότητες του Πορτογάλου και αρχίζουν να τον παρακολουθούν πιο στενά. Το ίδιο συμβαίνει και με ομάδες από το εξωτερικό που έχουν μάθει για την πρόοδό του και επισκέπτονται συχνά το 'Γεντί Κουλέ' για να τον δουν εν δράσει.

Ο Φιγκεϊρέδο συγχαίρει τον Σεμέδο για ένα από τα 5 τέρματα του στις 9 πρώτες αγωνιστικές της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI
Ο Φιγκεϊρέδο συγχαίρει τον Σεμέδο για ένα από τα 5 τέρματα του στις 9 πρώτες αγωνιστικές της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο ΟΦΗ έκανε δικό του τον 'Λύσανδρο', όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά στο Ηράκλειο, πετυχαίνοντας ένα εύκολο deal με τη Φορτούνα Σιτάρντ. Δεν τον αγόρασε, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να τον δανειστεί, αφού στην ολλανδική ομάδα είχε μία μέτρια χρονιά που ανέδειξε τη στασιμότητά του, αλλά και τον κίνδυνο για τη συνέχεια της καριέρας του.

Ο ΟΦΗ και δη ο Γιάννης Σαμαράς τον πίστεψαν. Ο ίδιος πίστεψε τον εαυτό του για το restart στην καριέρα του και μέσα σε λίγο διάστημα κατάφερε όχι μόνο να γίνει βασικός, αλλά να ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του. Από την Ολλανδία κιόλας, το περσινό καλοκαίρι, κατά την περίοδο της προετοιμασίας της κρητικής ομάδας, ο Σεμέντο μόνο θετικά σχόλια είχε συγκεντρώσει και όλα έδειχναν ένα λαμπρό μέλλον στην Κρήτη.

Το 'αγκάθι' στην περίπτωσή του είναι η ρήτρα για να τον αγοράσει ο ΟΦΗ. Αυτή είναι κοντά στο 1.500.000 ευρώ και αν η κρητική ομάδα τα δώσει, τον αγοράζει. Τόσο απλά, αλλά και τόσο δύσκολα, βάσει ποσού που ξεπερνάει τα στάνταρ των Κρητικών. Από την άλλη, υπάρχουν ομάδες που μπορούν να δώσουν πιο εύκολα αυτά τα λεφτά και να τον πάρουν, αφού πρώτα περιμένουν να εγκαταλείψει την περίπτωσή του ο ΟΦΗ που έχει τον πρώτο λόγο.

Αυτή δεν είναι η ΑΕΚ που έκανε πίσω νωρίς-νωρίς, αυτός δεν είναι ο ΠΑΟΚ που ενδιαφέρθηκε, αλλά όχι σε σημείο... εκταμίευσης, αυτός δεν θα είναι όπως φαίνεται ούτε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες ήταν η ομάδα που ενδιαφέρθηκε πιο 'ζεστά' από οποιαδήποτε άλλη για τον ποδοσφαιριστή, αλλά φαίνεται ότι οι επίδοξοι πρωταθλητές επιλέγουν την περίπτωση του Κέβιν Μπουά και αφήνουν στην άκρη τον 24χρονο εξτρέμ του ΟΦΗ.

Το θετικό για την κρητική ομάδα είναι ότι φεύγει ο 'βραχνάς' του Ολυμπιακού. Το αρνητικό είναι ότι ο Σεμέντο έχει 'μνηστήρες' και εκτός Ελλάδας. Μία ομάδα που δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον είναι η Στουτγάρδη που περιμένει τις εξελίξεις και ετοιμάζει το 'χτύπημά' της.

Για τον ΟΦΗ τα... κουκιά είναι μετρημένα. Μέχρι τις 30 Ιουνίου ο ποδοσφαιριστής είναι δικός του. Μετά το τέλος του δανεισμού, αν καλύψει τη ρήτρα που απαιτείται, τον αγοράζει και μετά όποιος θελήσει τον παίκτη, θα πρέπει να τον αγοράσει από τον ΟΦΗ σε διαφορετική και σαφώς πιο υψηλή τιμή. Από την πλευρά της, η κρητική ομάδα δεν έχει εγκαταλείψει την υπόθεση, παρά το απαγορευτικό ποσό της περιβόητης ρήτρας. Θα επιδιώξει είτε να τη ρίξει και να πετύχει ένα καλύτερο deal είτε να ανανεώσει τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, δίνοντας ένα ποσό στη Φορτούνα και ταυτόχρονα να πετύχει μία καλύτερη ρήτρα για το επόμενο καλοκαίρι (κάτι αντίστοιχο έκανε πέρυσι με τον Μιγκέλ Μεγιάδο και την Τσακαρίτα).

Ο Λισάντρο Σεμέδο του ΟΦΗ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεντί Κουλέ', Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
Ο Λισάντρο Σεμέδο του ΟΦΗ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεντί Κουλέ', Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Το θετικό για τον ΟΦΗ είναι ότι με τον Σεμέντο ακούστηκε ξανά στο εξωτερικό και κέρδισε τη θέση που του αναλογεί στον ποδοσφαιρικό χάρτη, ανοίγοντας ταυτόχρονα 'πόρτες' για άλλους Σεμέντο στο μέλλον. Το επίσης θετικό είναι ότι με τον Γιάννη Σαμαρά στην κατάλληλη θέση και τις γνώσεις που έχει γύρω από το σκάουτινγκ, μπορεί να ανακαλύψει κι άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Το μοναδικό αρνητικό είναι ότι ακόμα δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο για να μπορεί να αγοράζει ποδοσφαιριστές με υψηλές, για τα δεδομένα του, ρήτρες. Όχι γιατί δεν το μπορεί -μια χαρά οικονομική δυνατότητα έχει ο Μιχάλης Μπούσης- αλλά γιατί δεν το θέλει. Δεν είναι ο αυτοσκοπός του.

Ο ΟΦΗ θέλει να μεγαλώσει και μεγαλώνοντας να βρει τη θέση που πρέπει στην ποδοσφαιρική αγορά. Με τις περιπτώσεις Σεμέντο και Ζοάο Φιγκεϊρέντο 'χτίζει' το μέλλον του και ανοίγει τον ορίζοντα στην Ευρώπη. Η αγορά τον περιμένει.


News 24/7

24MEDIA NETWORK