Με... μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στην Βασιλεία!

Ο Κώστας Δημητριου, που οι ξένοι σκάουτς τον βάπτισαν πέρσι "Ρετσος του ΠΑΟΚ", είναι στην Ελβετία για να ανακοινωθεί, επιβεβαιώνοντας την αποκλειστικότητα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ από 10 Μαρτίου. Γιατί και πόσα πλήρωσε η Βασιλεία στον ΠΑΟΚ για να τον πάρει άμεσα, η ευχή που του έδωσαν και το "κόλπο" του agent Αποστολόπουλου.

Με... μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στην Βασιλεία!

Στη διεθνή πιάτσα των σκάουτς o Κωνσταντίνος Δημητρίου τον τελευταίο 1,5 χρόνο έγινε γνωστός με το... συνθηματικό “ο Ρέτσος του ΠΑΟΚ”! Στόπερ κι αυτός, ένα χρόνο μικρότερος βέβαια από τον πρώην “ερυθρόλευκο”, που έφτιαξε... όνομα στο εξωτερικό βασικά από τις παρουσίες του στις μικρές εθνικές ομάδες. Κι αυτός πάντως, με... καθυστέρηση 9 μηνών, θα ξεκινήσει την διεθνή καριέρα, όχι πάντως στην Γερμανία αλλά στην γειτονική Γερμανία και συγκεκριμένα στην ομάδα του... Ρότζερ Φέντερερ!

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ από τις 10 Μαρτίου είχε αποκαλύψει την συμφωνία του Δημητρίου με την Βασιλεία, μαζί με όλες τις λεπτομέρειες και το χοντρό παρασκήνιο. Κι έφτασε η ώρα της επιβεβαίωσης ΜΑΣ και με την... βούλα, δηλαδή με την ανακοίνωση της απόκτησης του από την ελβετική ομάδα. Ο 18χρονος αμυντικός αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης (9/5) για την Βασιλεία προκειμένου να υπογράψει και να παρουσιαστεί. Έτσι κι αλλιώς εργομετρικές/ιατρικές εξετάσεις τον είχαν περάσει στις 5 Μαρτίου, όταν με άδεια του ΠΑΟΚ είχε ταξιδέψει για αυτό τον λόγο και για να δώσει τα χέρια με την Τσαμπιονλιγκάτη ομάδα.

Τι άλλαξε από τότε και καθυστέρησε την ανακοίνωση αφού το deal μεταξύ Βασιλείας, του ατζέντη Αντώνη Αποστολόπουλου και του νεαρού ποδοσφαιριστή, είχε ολοκληρωθεί; Η ελβετική ομάδα που θα μπορούσε να τον αποκτήσει από την 1η Ιουλίου ως ελεύθερο (όταν κι έληγε το συμβόλαιό του, που δεν δέχτηκε να ανανεώσει με τον “δικέφαλο”), πληρώνοντας απλώς τα τροφεία στους “ασπρόμαυρους”, επεδίωξε να τον έχει από τον Μάϊο κοντά της.

Ο Κώστας Δημητρίου αν και επαγγελματίας στον ΠΑΟΚ δεν πήρε ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα (όπως για παράδειγμα ο Ρέτσος, κάτι βέβαια που ο Ολυμπιακός το εισέπραξε με πώληση - ρεκόρ) αλλά η Βασιλεία τον πήρε και τον υπολογίζει για το ρόστερ της πρώτης της ομάδας. Για αυτό θέλησαν να εκμεταλλευτούν τον χρόνο και να δουλέψουν εξτρά μαζί του, πριν ξεκινήσει κανονικά καλοκαιρινή προετοιμασία με την ομάδα.

Κατά συνέπεια Βασιλεία και ΠΑΟΚ συμφωνήσαν σε ένα εξτρά ποσό περίπου 80.000 ευρώ, συν τα τροφεία που είναι 258.000 και έτσι ουσιαστικά ο Δημητρίου πάει με μεταγραφή (και όχι ως ελεύθερος) στην πιο πετυχημένη ομάδα της Ελβετίας.

Κάπως έτσι ο Βασίλης Δημητρίου από εκεί που αντιμετωπιζόταν το προηγούμενο διάστημα σαν μαύρο πρόβατο από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ γιατί προτίμησε την Βασιλεία και δεν υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του, τελικά έφυγε και με την...ευχή τους!

Πίσω από όλα αυτά...κρύβεται ο Αντώνης Αποστολόπουλος, ο ατζέντης που το περασμένο Γενάρη κηρύχθηκε ... persona non grata στην Τούμπα, επειδή θεωρήθηκε από αρκετούς μέσα στον οργανισμό ΠΑΟΚ βασικός υπεύθυνος για το ναυάγιο Κουρμπέλη (επίσης πελάτης του ο κάπτεν του Παναθηναϊκού). Ο Έλληνας μάνατζερ με τις δεκάδες δουλειές στο εξωτερικό την τελευταία 20ετία εξασφάλισε στον Δημητρίου 4ετές συμβόλαιο, με καθαρές αποδοχές που προσεγγίζουν τις 200.000 € το χρόνο, όταν στον ΠΑΟΚ του πρόσφεραν... 45.000!

Σίγουρα ο “Έλληνας Μέντες”, όπως κάποιοι συνάδελφοι του (και όχι μόνο) τον αποκαλούν, σύντομα θα ξαναβρεθεί στα φώτα της επικαιρότητας αφού είναι ο μάνατζερ και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK