Με μία πεντάδα δεν πας πουθενά

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει... καταφέρει να μην πάρει τίποτα απολύτως από τους νέους παίκτες, ενώ απέναντι σε ομάδες που είναι χειρότερες σε σχέση με την περσινή περίοδο, τις έκανες να μοιάζουν λες και βγήκαν από το... NBA. Αναλύει ο Γιάννης Ψαράκης.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το να κοιτάει το δέντρο και να χάνει το δάσος είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή. Οι πράσινοι για ένα ακόμη ματς στη φετινή σεζόν της Ευρωλίγκα άπλωσαν στο παρκέ της Φερνάντο Μπουέσα Αρένα όλα τους τα προβλήματα. Κατασκευαστικά, λειτουργικά και άλλα.

Το να ψάχνουν αν ο Μπομπουά ακούμπησε ( που δεν ακούμπησε…) τον Παππά, αν ο Σενγκέλια έκανε φάουλ ( που δεν έκανε…) στην τελευταία φάση και να μην κοιτάζουν κατάματα τα πολλά προβλήματα της ομάδας, σημαίνει ότι εθελοτυφλούν και ψάχνουν για άλλοθι. Κάτι που αν μη τι άλλο δεν "ταιριάζει" σε μία ομάδα που έχει κερδίσει δικαίως, με το σπαθί και τις νίκες της το κοσμητικό επίθετο "εξάστερη".

Πάμε όμως στην ουσία των όσων έχουμε δει έως τώρα, στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκα επιβεβαιώνοντας στο έπακρο τις αναλύσεις που είχα κάνει πριν την έναρξη της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν δεν έχει καταφέρει να πάρει σχεδόν τίποτα επί της ουσίας από τους νέους του παίκτες. Και αυτό αρχίζει να γίνεται μεγάλο πρόβλημα αφού εκτός της κούρασης θα αρχίζει σιγά σιγά να τους καταβάλει και η ανάλογη πίεση για αποτελέσματα «εδώ και τώρα».

ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ; ΙΔΟΥ!

Οι πράσινοι έως τώρα στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στην "παλιά" τους πεντάδα. Καλάθης, Σίνγκλετον, Γκιστ, Παππάς, Ρίβερς. Οι πέντε αυτοί παίκτες παρότι στα ματς της διοργάνωσης παίρνουν το 62,1% του χρόνου συμμετοχής (κάτι φυσιολογικό) προσφέρουν στην ομάδα τους το:

-- 80,6% των κλεψιμάτων

-- 77,1% των ασίστ

-- 74,7% των πόντων

-- 71% των τρίποντων

-- 58,4% των ριμπάουντ

Όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή δεν προσφέρουν ( με εξαίρεση κάποιες μικρές εξάρσεις του λίγου λόγω ύψους αμυντικά Λεκαβίτσιους) τίποτα το ουσιαστικό.

Ειδικά τρεις από τους επτά ξένους των πράσινων έως τώρα είναι σαν να μην έχουν ακουμπήσει μπάλα. Σκεφτείτε μόνο ότι Ντένμον, Γκάμπριελ και Λοτζέσκι, μαζί σκοράρουν σχεδόν όσους πόντους βάζει μόνος του ο Λεκαβίτσιους (6 έναντι 5,4)!

Ο Πασκουάλ επί της ουσίας δηλαδή στηρίζεται σε μία πεντάδα και πέραν τούτου ουδέν. Κάτι λίγα ο Λεκαβίτσιους, ακόμη πιο λίγα (αμυντικά) ο Αντετοκούνμπο ( για τον οποίο κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε με τη Μπασκόνια ιδιαίτερα ύστερα από την φοβερή εμφάνιση με τη Φενέρ) και τέλος.

Θέλετε και άλλα στοιχεία από τις πράσινες ανορθογραφίες; Ο Όγκαστ έχει 0/6 βολές (!!!), ο Βουγιούκας πήρε το πρώτο του ριμπάουντ στο ματς της 4ης αγωνιστικής με τη Φενέρμπαχτσε, ο Γκάμπριελ έχει 2/8 σουτ, ο Ντένμον 3/13, ο Λοτζέσκι 6/19. Το όλον 11/40 σουτ τρεις σουτέρ από τον πάγκο. Όλος ο Παναθηναϊκός σουτάρει με το οικτρό 62,4% από τη γραμμή των βολών.

Και τέλος… Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει ( γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να κάνει δύο ομάδες που είναι σαφώς χειρότερες από πέρυσι να φαίνονται… ομαδάρες και αυτό λόγω της αμυντικής του ασυνέπειας. Η Μπαρτσελόνα πλην του ματς με τον Παναθηναϊκό σκόραρε στα άλλα τρια παιχνίδια της μέσο όρο 75 πόντους. Με τους πράσινους έβαλε 23 περισσότερους. Η Μπασκόνια μέχρι το βράδυ της Πέμπτης σκόραρε 66,7 πόντους μέσο όρο. Με τον Παναθηναϊκό έβαλε 85, δηλαδή 18,3 περισσότερους. ‘Άλλες αποδείξεις δεν χρειάζονται νομίζω…

News 24/7

24MEDIA NETWORK