Mεγάλη "μάχη" Nova-OTE για την Ευρωλίγκα!

Τον νυν υπέρ πάντων αγώνα θα δώσουν τον επόμενο μήνα η Nova και ο OTE TV για να αποκτήσουν τα δικαιώματα των τηλεοπτικών μεταδόσεων της Ευρωλίγκας από το 2017 έως το 2020.

Mεγάλη "μάχη" Nova-OTE για την Ευρωλίγκα!

Τον νυν υπέρ πάντων αγώνα θα δώσουν τον επόμενο μήνα (μέσα Ιουλίου) η Nova και ο OTE TV για να αποκτήσουν τα δικαιώματα των τηλεοπτικών μεταδόσεων της Ευρωλίγκας από το 2017, όταν εκπνέει το συμβόλαιο με τη Nova, έως το 2020.

Τα δύο κανάλια έχουν καταθέσει ήδη τους σχετικούς φακέλους και περιμένουν την απόφαση της διοργανώτριας αρχής η οποία αναμένεται να τους κοινοποιηθεί σε περίπου ένα μήνα.

Αμφότερες οι πλευρές είναι αισιόδοξες. Η Nova έχει να λέει ότι μεταδίδει εδώ και χρόνια την κορυφαία ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση και ότι η Ευρωλίγκα είναι ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα συνεργασία.

Ο OTE από τη δική του σκοπιά ποντάρει αφενός στην τεχνογνωσία που διαθέτει και αφετέρου στο γεγονός ότι έχει ήδη έχει εξασφαλίσει μεγάλα και σημαντικά πακέτα όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά το ΝΒΑ.

Η "μάχη" των δύο καναλιών αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς ότι από του χρόνου η Ευρωλίγκα θα προσφέρει μόνο στην κανονική περίοδο30 παιχνίδια, λόγω της αλλαγής συστήματος διεξαγωγής. Η πίτα μ΄αυτόν τον τρόπο, μεγαλώνει, άρα και προσδοκώμενα κέρδη από τις μεταδόσεις.

Τέλος όπως είναι αναμενόμενο θα είναι οι οικονομικές προσφορές των δύο συνδρομητικών καναλιών. Και μέχρι να ανοίξουν οι φάκελοι κανείς δεν θα μπορεί να γνωρίζει τι προσφέρουν οι δύο πλευρές.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ EUROLEAGUE

Ισπανία: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια

Ελλάδα: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

Ιταλία: Μιλάνο

Λιθουανία: Ζαλγκίρις

Τουρκία: Φενέρμπαχτσε, Εφές

VTB League: ΤΣΣΚΑ, Ούνιξ

Ισραήλ: Μακάμπι Τελ Αβίβ

Γερμανία: Πρωταθλητής (Μπάμπεργκ ή Ουλμ)

Αδριατική Λίγκα: Ερυθρός Αστέρας

Eurocup: Γαλατάσαραϊ

Wild Card: Νταρουσάφακα

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ EUROLEAGUE

Μετά από τη συρρίκνωση της διοργάνωσης και τη συμμετοχή μόλις 16 ομάδων από την πρώτη φάση, αλλάζει και το σύστημα διεξαγωγής.

Η Euroleague μετατρέπεται σε μία λίγκα 30 αγωνιστικών, με πλέι οφ για τις ομάδες από την 1η μέχρι την 8η θέση όπως συμβαίνει και στη Basket League (ζευγαρώματα 1-8, 2-7, 3-6, 4-5) και πρόκριση στις τρεις νίκες.

Η ημιτελική φάση της λίγκας μετατρέπεται σε Final Four με τη μορφή που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Επιμέλεια φωτογραφίας: Γιάννης Μπαϊρακτάρης

News 24/7

24MEDIA NETWORK