Μέσα πηγαίνει καλά; Να τον δούμε και έξω

Ο Ολυμπιακός του ΣΕΦ είναι ασταμάτητος... Στην Βιτόρια, βέβαια, θα κληθεί να αποδείξει ότι μπορεί να είναι εξίσου καλός και μακριά από το σπίτι του. Ο Σπυριάρης εξηγεί και περιμένει.

Μέσα πηγαίνει καλά; Να τον δούμε και έξω
papanikolaou ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η έδρα παίζει μεγάλο ρόλο. Οχι μόνο στην Stoiximan.gr Basket League, αλλά και στην Euroleague. Μέχρι τώρα και η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ έχουν εντός έδρας απώλειες. Ο Ολυμπιακός έχει 2 στα 2 στο ΣΕΦ, άρα παραμένει εντός πλάνου και έχει μια ήττα - στη Μαδρίτη - μέσα στο πρόγραμμα. Τα πράγματα άρχισαν καλά, λοιπόν, για τους ερυθρόλευκους, όμως είναι έτσι οι ρυθμοί, που δεν υπάρχει χρόνος για να κοιτάξουν πίσω. Μόνο μπροστά. Το μεσημέρι ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού στο ξενοδοχείο, να δει βίντεο από την Μπασκόνια και αμέσως μετά να μπει στο αεροπλάνο και να κάνει το δύσκολο ταξίδι για την Βιτόρια.

Την Πέμπτη το βράδυ έχει πάλι αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που κέρδισε μέσα στη Μαδρίτη τη Ρεάλ. Η νίκη της Μπασκόνια στο Παλάθιος Ντε Λος Ντε Πόρτες δεν είναι κακή είδηση για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να είναι και καλή. Διότι οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν σε μια πολύ δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια ομάδα που και φέτος είναι πάρα πολύ δυνατή. Για όσους δεν ξέρουν, η Μπασκόνια έπαιξε δίχως τον Μπαρνιάνι, δηλαδή τον καλύτερό της παίκτη στη Μαδρίτη και κατάφερε να νικήσει. Με εξαιρετικούς τους Μπλάζιτς, Σενγκέλια και τον Βόιτγκμαν να δείχνει ότι είναι ο ένας παίκτης που θα αφήσει εποχή στην Euroleague.

Ποιος θα κατηγορήσει τον Ολυμπιακό αν χάσει στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα; Κανείς. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο βράδυ για τους ερυθρόλευκους, που έχουν λίγα να χάσουν, αλλά πάρα πολλά να κερδίσουν. Απλά καλούνται να δείξουν πρώτα στον εαυτό τους και μετά στον κόσμο του ότι μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικοί και μακριά από το ΣΕΦ. Η πρώτη απόπειρα στη Μαδρίτη ήταν απογοητευτική, στην Λευκάδα ο Ολυμπιακός κόντεψε να χάσει, μόνο κόντρα στην αδύναμη Αμαλιάδα έκανε περίπατο.

Οι μεγάλες εμφανίσεις του Ολυμπιακού έγιναν στο ΣΕΦ, με φοβερή αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Οι 88 πόντοι στον Παναθηναϊκό, οι 90 στην Εφές και οι 91 στην Αρμάνι τα λένε όλα. Μέσα στο σπίτι του ο Ολυμπιακός είναι παντοδύναμος κι αυτό αποτελεί μια ισχυρή βάση... Αν βέβαια αρχίσει να δουλεύει καλά η μηχανή και εκτός έδρας, τα δεδομένα αλλάζουν από πολύ νωρίς κιόλας μέσα στη σεζόν. Για να δούμε, λοιπόν. Το ματς στη Βιτόρια θα δείξει πολλά, δίχως να αποτελεί "τελικό", ούτε να είναι από τα παιχνίδια που είθισται να χαρακτηρίζουμε δίχως αύριο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο νέος Ολυμπιακός, κερδίζει με την επίθεση
Ο Γκριν ήρθε ακριβώς γι' αυτό!

News 24/7

24MEDIA NETWORK