Μεταναστεύουν σωρηδόν οι Ελληνες μάνατζερ!

Γιατί οι Ελληνες ατζέντηδες βάζουν τα πόδια στον ώμο και απομακρύνουν τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους από την Ελλάδα.

Μεταναστεύουν σωρηδόν οι Ελληνες μάνατζερ!
Superleague balla bala ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Oι τελευταίες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, το γεγονός ότι πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι σαφώς αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν αλλά και η υψηλή φορολογία απομακρύνουν τους Ελληνες μάνατζερ από την Ελλάδα.

Τουλάχιστον ως προς το τυπικό μέρος της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους (την έδρα δηλαδή που δηλώνουν) οι Ελληνες ατζέντηδες προτιμούν τη.. μετακόμιση στη γειτονική Βουλγαρία η οποία έχει πολύ μικρότερη φορολογία και έχει δεχθεί στις τάξεις της εσχάτως πολλούς Ελληνες ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι Ελληνες μάνατζερ που δηλώνουν αυτήν την εποχή έδρα στην Ελλάδα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού κάτι βέβαια μάλλον αναμενόμενο αφού για πολλούς τίθεται θέμα ακόμα και επιβίωσης.

Την ίδια ώρα βέβαια τα...φέσια στην ελληνική αγορά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ελάχιστοι πληρώνουν στην ώρα τους και οι μεταχρονολογημένες επιταγές από τις ΠΑΕ προς τους επαγγελματίες του ποδοσφαίρου δίνουν και παίρνουν. Προφανώς δεν είναι μακριά οι μέρες κατά τις οποίες θα επιστρέψουν και οι... σακούλες με τα μαύρα!

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK