Μην ξεχάσω...

Μην ξεχάσω...

"Δεν ξεχνώ!"

"Το ξέχασα..."

"Ξέχασα τι δεν έπρεπε να ξεχάσω..."

"Συμφωνήσαμε! Εγινες προπονητής! Αντε ξαναπήγαινε να παίξεις τώρα..."

"Δηλαδή έγινα προπονητής; Δεν θα ξαναπαίξω;"

"Δηλαδή πρέπει να τους προπονήσω τώρα;"

"Τα ξενοδοχεία παραμονές των αγώνων θα τα καταργήσουμε!"

"Που λεφτά για πολυτέλειες..."Η Γεροντοκόρη

Δεν μιλιέται ο παππούς, κυρ Αστυνόμε μου. Έχει πέσει σε κατάθλιψη.Πλησιάζει το ντέρμπυ και τον έχει πιάσει στενοχώρια που θα είναι χώρια.Κυκλοφορεί με την φανέλα του Ολυμπιακού μες στο σπίτι. Με αυτήν κοιμάται, με αυτήν ξυπνάει. Ούτε ο Τάκης τέτοιο φανατισμό.Ενενήντα χρονών άνθρωπος πάει στο καφενείο με την φανέλα του Καρεμπέ και φωνάζει τους βάζελους «κότες». Αυτοί εν τω μεταξύ, μέχρι να βγάλουν την μασέλα από το ποτήρι με το νερό, μέχρι να την φορέσουν, μέχρι να του απαντήσουν, έχουν έρθει οι γνωστοί τέσσερις να τους κουβαλήσουν.

Στο σπίτι έχει απαγορευθεί να μιλάμε για το παιχνίδι. Εγώ βέβαια μια χαρά την έχω, ως κρυφοβάζελος, που τον βλέπω και μαραζώνει αλλά δεν μιλάω. Την κάρτα μέλους την έχει κορνιζάρει και την έχει βάλει πάνω από το κρεβάτι του. Φιλάει την κάρτα, φιλάει και την φωτογραφία του Σωκράτη, κάνει τον σταυρό του και πέφτει για ύπνο.

Εδώ και 5 μέρες έχει πάρει τηλέφωνο ένα σωρό γνωστούς να τον αφήσουν να μπει στο γήπεδο.
Δήλωσε αδελφός του Αλέφαντου, δήλωσε πρώτος ξάδερφος του προέδρου, θείος της Ελένης Κόκκαλη, νόθος γιος του Καρεμπέ (άκουσον-άκουσον), εραστής της Σκλεναρίκοβα (ανάθεμα)…Με έβαλε να κατεβάσω τα αποκριάτικα μήπως και μασκαρευτεί και περάσει απαρατήρητος. Τι να μασκαρευτείς χρυσέ μου άνθρωπε; Δημήτρης Ελευθερόπουλος; Μόνο αυτός θα περνούσε απαρατήρητος.

Είδε και απόειδε και το πήρε απόφαση πως στο γήπεδο δεν πρόκειται να πάει.Να μπει ως Παναθηναϊκός ούτε που το συζήτησε. Μακάρι Παναγία μου να το συζήταγε, να πήγαινε, να τον έπαιρναν και πρέφα να σωνόμουνα.Με έχει βάλει να γυαλίζω καθημερινά την τηλεόραση για να έχει καλή εικόνα, λέει.Διάφανη την έχω κάνει. Βλέπω τον Στάθη Θεοχάρη να καθρεφτίζεται στον τοίχο.

Έχω ξεφλουδίσει και δυο κιλά καρύδια για να έχει να τρώει. Ευτυχώς δεν με έβαλε να φτιάξω και σπιτικό ουίσκι για να πίνει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν έχω τάπες να ρίχνω στα βαρέλια.

Το τι τάμα έχω κάνει, δεν σας το συζητώ. Έξι λαμπάδες έχω ανάψει ίσα με το μπόι του Σουμ, να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, μήπως και πάθει καμιά καρδιακή προσβολή ο παππούς και μείνει με τα καρύδια στο χέρι. Και αυτός και ο Ολυμπιακός. Με τα καρύδια είπα κυρ Αστυνόμε μου, μην τσατίζεστε.

Και εσείς Ολυμπιακός ;
Ναι, ε;
Καρυδάκι να σας προσφέρω;Με την υπογραφή...

Ήταν τρεις ξανθιές που ήθελαν να γίνουν αστυνομικίνες. Πηγαίνουν λοιπόν στην επιτροπή και λέει στην πρώτη ο ειδικός:
- "Αυτή είναι η φωτογραφία ενός υπόπτου. Πως θα τον αναγνωρίσεις αν τον συναντήσεις στον δρόμο;"
- "Χμ, γιατί έχει ένα μάτι!"
- "Ξέρεις δεν έχει ένα μάτι, απλά η φωτογραφία έχει τραβηχτεί προφίλ."
Απορρίπτεται αυτή η ξανθιά, και έτσι πάει στην επόμενη και την ρωτάει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Απαντάει η ξανθιά:
- "Χμμμμ, γιατί έχει μόνο ένα αυτί!"
- " Δεν έχει ένα αυτί, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη προφίλ!"
Απορρίπτεται κι αυτή η ξανθιά και έτσι πάει στην τελευταία:
- "Λοιπόν αυτός είναι ένας ύποπτος. Πως θα τον αναγνωρίσεις αν τον συναντήσεις στον δρόμο; "
- "Αυτό είναι πανεύκολο!" λέει αυτή. "Ο ύποπτος σίγουρα φοράει φακούς επαφής!"
Σαστισμένος ο αστυνομικός δεν ξέρει αν φοράει φακούς και πηγαίνει στα αρχεία για να δει. Και, πράγματι, ο ύποπτος φοράει φακούς επαφής!
- "Μα καλά, πως το κατάλαβες;" ρωτάει την ξανθιά.
- "Κοίτα, με ένα αυτί και ένα μάτι δεν μπορεί να φοράει γυαλιά!!!"24MEDIA NETWORK