Μήπως ήρθε η ώρα της επιστροφής του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό;

Tα λόγια που είχε πει ο Γιάγια Τουρέ πριν μερικά χρόνια και μπορεί να αποδειχθούν προφητικά, το συμβόλαιό του που λήγει και η κατάλληλη στιγμή που ίσως έχει φτάσει.

Μήπως ήρθε η ώρα της επιστροφής του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό;

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα βαδίζει από νίκη σε νίκη, όμως ο Γιάγια Τουρέ δεν αποτελεί μέλος της επιτυχημένης αυτής πορείας.

Ο άλλοτε αναντικατάστατος Ιβοριανός μέσος φέτος μετράει μόλις τρεις συμμετοχές στην Premier League, όλες ως αλλαγή και σε καμία δεν αγωνίστηκε περισσότερα από 32 λεπτά!

Έχοντας πατήσει πλέον τα 34 χρόνια (κλείνει τα 35 τον ερχόμενο Μάιο) και με το συμβόλαιό του να λήγει το προσεχές καλοκαίρι, είναι ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου. Δεν υπάρχει θέληση για ανανέωση ούτε από την ομάδα, καθώς δεν βρίσκεται στα πλάνα του Γκουαρδιόλα, ούτε όμως κι από τον ίδιο, μιας και θέλει να βρίσκεται σε ένα σύλλογο στον οποίο θα πρωταγωνιστεί και θα παίζει 90λεπτα.

Και κάπου εδώ μέσα σε όλα αυτά μπαίνει και το όνομα... Ολυμπιακός. Γιατί; Επειδή τέτοιες μέρες πριν από επτά χρόνια, το 2010, ο Γιάγια ήρθε καλεσμένος στο "Καραϊσκάκης" για φιλανθρωπικό αγώνα κατά της φτώχειας και είχε παίξει μάλιστα κι ένα ημίχρονο με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Μετά το ματς ο Ιβοριανός είχε δηλώσει: "μια μέρα θα επιστρέψω στον Ολυμπιακό". Παράλληλα, την ίδια δήλωσε την επανέλαβε και δύο χρόνια αργότερα.

Ο σύλλογος του Πειραιά ήταν άλλωστε αυτός που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει την καριέρα που έκανε και να φτάσει στην κορυφή, κερδίζοντας χρήματα και τρόπαια.

Το 2005 με προπονητή τον Τροντ Σόλιντ, ο Ολυμπιακός τον είχε αποκτήσει -άγνωστο τότε- από την ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνετσκ και η συνέχεια είναι γνωστή και... ανοδική για εκείνον. Εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό, πωλήθηκε στην Μονακό το 2006 και από εκεί μετά από ένα χρόνο στην Μπαρτσελόνα, όπου παρέμεινε τρία χρόνια. Κατέκτησε με τους Καταλανούς δύο πρωταθλήματα, ένα Champions League, Παγκόσμιο Συλλόγων, ενώ ακολούθησε το 2010 η Σίτι, με τον Τουρέ να μη σταματά να γεμίζει την τροπαιοθήκη του.

Πλέον στα 34 θα έχει την επιλογή να παραμείνει στο προσκήνιο, πηγαίνοντας ωστόσο σε μια μικρότερη ομάδα από τη Σίτι και με αρκετά λιγότερα χρήματα. Βέβαια, είναι εξαιρετικά πιθανό να δεχθεί πλουσιοπάροχες προτάσεις από Ασία ή Αμερική, κάτι όμως που θα σημαίνει ότι θα... εξαφανιστεί και απλά θα μαζέψει κι άλλα χρήματα.

Λέτε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του και να επιλέξει Ολυμπιακό; Το σίγουρο είναι πως τόσο η ομάδα, όσο και οι φίλαθλοι θα ενθουσιάζονταν σε μια πιθανή επιστροφή του. Έχει άλλωστε γεμίσει για τα καλά τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και έχει ακόμη τη φλόγα μέσα του για να πρωταγωνιστήσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK