Μου έχει λείψει το μπάσκετ...

Μου έχει λείψει το μπάσκετ...
Μου έχει λείψει το μπασκετάκι. Να εξηγηθώ προτού συνεχίσω. Είμαι ποδοσφαιρόφιλος και με κάρτα διαρκείας. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και νομίζω οτι αυτά που μπορεί να προσφέρει δεν μπορεί να τα πλησιάσει άλλο άθλημα. Αλλά ρε αδελφέ μου έχει λείψει ένα καλό, δυνατό εγχώριο πρωτάθλημα στο μπάσκετ!!

Να νιώσω οτι έρχεται το Σάββατο ή η Κυριακή και θα δω ένα ωραίο ματσάκι στην τηλεόραση. Να μπω στην πρίζα να κάτσω σπίτι να το δω ενα ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ , ένα ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ένα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ.

Ίσως φταίει οτι μπήκε το συνδρομητικό στο μπάσκετ και οι διοικήσεις το είδαν σαν καλή ευκαιρία να τα κονομήσουν (τι πρωτότυπο για Έλληνα παράγοντα!!). Εντάξει δεν λέω γίνονται κάθε χρόνο ωραία ματσάκια αλλά αυτό που υπήρχε παλιοτερα με τον κόσμο στο γήπεδο , με το καλύτερο θέαμα που υπήρχε σαν να χάθηκε ρε γαμώτο. Και δεν μιλάω για την εποχή Γκάλη, Φασούλα, Γιαννάκη κ.λ.π. Για πρίν 5-6 χρόνια λέω.

Για το τι έφταιξε μπορεί να πει κανείς πολλά. Ίσως φταίει και ότι η Εθνική δεν πάει καλά τελευταία. Ίσως επειδή ο ΠΑΟ ξεχωρίζει και οι άλλοι απλώς επιπλέουν. Ίσως επειδή ο Ολυμπιακος έφτασε στον πάτο. Ίσως γιατί η Θεσσαλονίκη είναι αυτοκαταστροφική και δεν τολμάει να κοιτάξει πιο ψηλά (αλήθεια ο ΗΡΑ στο βόλλεϋ γιατί τα κάταφερε;). Ίσως φταίνε οι κοινοτικοί , οι μέτριοι ξένοι , οι υπερτιμημένοι και οι «την-έχω-δει-νέος-πλούσιος-ωραίος-έτοιμος για το ΝΒΑ-δεν χρειάζομαι βελτίωση» Έλληνες (Φώτσης, Παπανικολαου, Ρεντζιάς, Σχορτσιανίτης κ.λ.π). Σίγουρα φταίει και ο «Lord of the basket rings» Βασιλακόπουλος.

Διάβασα προχθές οτι οι Γιαννακοπούλοι σε αντίθεση με το οικονομικό συμφέρον τους , θα υπογράψουν στην ΕΡΤ. Μπράβο τους. Έτσι θα παρασύρουν ολόκληρο το προίόν σε ελεύθερη θέα σε όλους αυτούς που μπορεί να μην το λατρεύουν (αυτοι πηγαίνουν γήπεδο έτσι και αλλιώς) αλλά σε αυτούς που τους ιντριγκάρει το μπασκετάκι. Και ας είναι και ποδοσφαιρόφιλοι σαν εμένα. Δεν περιμένω να λυθούν όλα δια μαγείας. Αλλά αν ξαναμπει σιγά-σιγά το μπάσκετ σε όλα τα σπίτια , μπορούμε να ελπίζουμε. Να πάει καλά και η εθνική στο Βελιγράδι και να ξαναζεσταθεί το ενδιαφέρον.

Βλέπω τον ΠΑΟ πανίσχυρο , τον Ολυμπιακό ύστερα από χρόνια να σοβαρεύεται, τον Πανιώνιο να ανεβαίνει, το Μαρούσι σταθερό, τον Πανελλήνιο να ενισχύεται ,ομάδες από την επαρχία (Λάρισα, Ροδος) και από την άλλη την Θεσσαλονίκη , την ΑΕΚ και τον Μακεδονικό να ζορίζονται. Σαν κάτι να πάει να γίνει και τελευταία στιγμή να χαλάει. Σαν να φτιάχνει κάτι και ταυτόχρονα κάτι άλλο να χαλάει.

Εύχομαι ειλικρινά η επόμενη σεζόν να είναι εφαλτήριο για πιο μεγάλα πράγματα. Νέοι παίκτες υπάρχουν, προπονητές υπάρχουν (αρχίσαμε και τις εξαγωγές), κόσμος που θέλει να δει και να ευχαριστηθεί υπάρχει. Πρέπει να έρθουν νέες ιδέες στο μπασκετ , νέα μυαλά και να φύγουν οι καρεκλοκένταυροι, οι «πατερούληδες» και οι παράγοντες που δεν ξέρουν τι χρώμα έχει το τόπι.

Παπαδογιώργος Γιώργος

News 24/7

24MEDIA NETWORK