Μύλος με Ανσαριφάρντ και μυθική ατάκα από Ολυμπιακό

Γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σε έναν από τους τέσσερις μεγάλους, αφού όλοι τον θέλουν; Τι περιμένει ο μάνατζερ του παίκτη από τον Γερμανό... Άγιο Βασίλη; Το Contra.gr αναλύει την υπόθεση του Ιρανού, που τείνει να εξελιχθεί στο μεταγραφικό σίριαλ του χειμώνα.

Μύλος με Ανσαριφάρντ και μυθική ατάκα από Ολυμπιακό
ansarifard ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κι όμως, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ θα μπορούσε αυτή τη στιγμή που μιλάμε να είχε κλείσει ήδη σε μία από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της Super League. Γιατί η υπόθεση του έχει μείνει στάσιμη; Είναι μία ιστορία που σηκώνει μεγάλη συζήτηση και βγάζει αρκετό γέλιο. Σε σημείο που η μία ομάδα πέταξε, ίσως, τη μεταγραφική ατάκα της σεζόν.

Ας δούμε αρχικά όλα τα δεδομένα για κάθε μία μεγάλη ομάδα και από κάτω θα πούμε τι στράβωσε:

-- Η ΑΕΚ, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, θα έφτανε κοντά στο να πληρώσει τη ρήτρα του Ανσαριφάρντ που υπολογίζεται κοντά στις 400.000€. Το ποσό δεν ήταν το πρόβλημα. Όπως έχουμε ξαναπεί, η Ένωση είχε το προβάδισμα έναντι όλων των άλλων και αυτό γιατί θα μπορούσε να εγγυηθεί θέση βασικού στον Ιρανό. Κάτι που θέλει και ο ίδιος.

Ούτε Ασία, ούτε παγκίτης. Θέλει να παίξει σε ανταγωνιστική ομάδα στην Ελλάδα, που θα του δώσει τη δυνατότητα στη συνέχεια να πάρει μεταγραφή σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

-- Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη ομάδα που έφτασε πολύ κοντά, καλύπτοντας τη ρήτρα του παίκτη. Το θέμα, βέβαια, κόλλησε στον ξένο μάνατζερ του, ο οποίος μέσα σε μία μέρα έκανε... τουρ σε όλες τις μεγάλες ομάδες προτείνοντας τον πελάτη του. Το πρόβλημα είναι, όπως και με την ΑΕΚ, πως ζήτησε συμβόλαιο 750-800.000€ το χρόνο! Ποσό όχι απλά υπερβολικό, αλλά σε σημείο κωμικό.

Ο αστικός μύθος αναφέρει πως ο ξένος μάνατζερ με σκοπό να πείσει τους ερυθρόλευκους, είπε πως τον παίκτη θέλει και η Μπορούσια Ντόρτμουντ! Η επική ατάκα από τους ερυθρόλευκους ήταν: "Αν όντως τον θέλει η Μπορούσια, να πληρώσουμε εμείς τη ρήτρα στον Πανιώνιο να πάει να κάνει καριέρα το παιδί". Όπως καταλαβαίνετε το πράγμα έχει κολλήσει.

-- Ο Παναθηναϊκός επίσης έχει εξετάσει την περίπτωση του. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιθυμία του παίκτη, όμως το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Οι πράσινοι οφείλουν χρήματα για τον Μπουμάλ, οπότε ο Πανιώνιος, όπως είναι λογικό, θα ψάξει μια πιο safe πρόταση. Δεν ξεγράφουμε όμως τον Παναθηναϊκό. Η εξαιρετική σχέση του Ιρανού με τον Ουζουνίδη μπορεί να κάνει τη διαφορά.

-- Τέλος, ο ΠΑΟΚ όντως έψαξε την υπόθεση - Ανσαριφάρντ, αλλά όταν έμαθε τις περίεργες απαιτήσεις έκανε πίσω για να μην... μπλέξει.

Που καταλήγουμε; Οι περισσότερες ομάδες ξεκαθάρισαν πως θέλουν να μιλήσουν με ένα σοβαρό πρόσωπο, που δεν θα έχει αστείες απαιτήσεις, αλλά λογικές. Αν συμβεί αυτό, τότε θα γίνει "σφαγή" για την υπογραφή του παίκτη. Μέχρι τότε ο Καρίμ βρίσκεται στον αέρα. Εκτός κι αν ο Άγιος Βασίλης φέρει όντως πρόταση από την Ντόρτμουντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK