Ν.Σαλευρής: Μαθήματα ποδοσφαίρου

Ν.Σαλευρής: Μαθήματα ποδοσφαίρου
Δε καπνίζει το μεγάλο πούρο του Μάκη Ψωμιάδη, δεν έχει την αύρα του σταρ Ντέμη Νικολαϊδη, αποφεύγει τα οπαδικά ξεσπάσματα που θυμίζουν Σωκράτη Κόκκαλη, δεν ασχολείται με πετρέλαια ή νυχτερινά μαγαζιά και δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης. Αν μην τι άλλο ο Νίκος Σαλευρής είναι μία ξεχωριστή περίπτωση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 23 ολόκληρα χρόνια στο (διοικητικό) τιμόνι της Καλλιθέας ο ισχυρός άνδρας της αθηναϊκής ΠΑΕ τα έχει δει όλα. Τα ξερά γήπεδα των τοπικών πρωταθλημάτων, το άγχος του πρωταθλητισμού στην Γ’ και Β’ Εθνική, την καθιέρωση της ομάδας του στην Α’.

O Νίκος Σαλευρής δεν μασά τα λόγια του. Για αυτό και η εξομολόγησή του στο Contra.gr αποκτά ιδιαίτερη αξία. Θα έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε τις απόψεις του για το περιβόητο αρθρο 44, για το νόμο Ορφανού, για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τη μεταγραφή του Φάνη Γκέκα στον Παναθηναϊκό και για άλλα πολλά. Ο πρόεδρος της Καλλιθέας πάει σίγουρα κόντρα στο ρεύμα σε πολλά θέματα. Τα υπόλοιπα επί του κειμένου.

- Πως μπήκε το «μικρόβιο» να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο από τη θέση του παράγοντα;

« Από χόμπι. Είμαι από τους πιο παλιούς αυτή τη στιγμή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαι 23 χρόνια σε αυτό το χώρο. Είμαι από τους πιο παλιούς, αν όχι ο πιο παλιός. Ξεκίνησαμε με τη Καλλιθέα από τα χαμηλά και με μία ήπια πολιτική καταφέραμε να φτάσουμε στα μεγάλα σαλόνια που λένε. Πρέπει να σας πω πως είμαστε ένας σύλλογος χαμηλών τόνων. Δεν κάνουμε σπουδαία «άλματα». Ακολουθούμε μία συγκεκριμένη πολιτική και προσέχουμε τις επιλογές μας. Απόδειξη ότι πέρυσι βγήκαμε πρώτη ομάδα στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Εχουμε κέρδη. Δεν έχουμε χρέη, δεν χρωστάμε στο Δημόσιο. Αποτελούμε την εξαίρεση. Δεν χρωστάμε, αλλά μας χρωστούν».

Το καταστρεπτικό άρθρο 44

- Ακούγεστε ενοχλημένος…

"Ξεκίνησαμε με τη Καλλιθέα από τα χαμηλά και με μία ήπια πολιτική καταφέραμε να φτάσουμε στα μεγάλα σαλόνια που λένε. Πρέπει να σας πω πως είμαστε ένας σύλλογος χαμηλών τόνων. Δεν κάνουμε σπουδαία «άλματα». Ακολουθούμε μία συγκεκριμένη πολιτική και προσέχουμε τις επιλογές μας. Απόδειξη ότι πέρυσι βγήκαμε πρώτη ομάδα στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Εχουμε κέρδη. Δεν έχουμε χρέη, δεν χρωστάμε στο Δημόσιο. Αποτελούμε την εξαίρεση. Δεν χρωστάμε, αλλά μας χρωστούν".

«Στη περίπτωση του Πανιώνιου, ήρθε ο πρώην υφυπουργός και μετέτρεψε τον Πανιώνιο σε Νέο Πανιώνιο επειδή ο κύριος Μπέος ήταν… συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του. Και στη περίπτωση της Καβάλας είχαμε δώσει τον Καραδήμο και χάσαμε πάλι λεφτά. Εχουμε τώρα και τον ΠΑΟΚ που μας οφείλει περίπου 200.000 ευρώ από τον Γόγολο. Όπως θα γνωρίζετε, τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή τον δώσαμε στον ΠΑΟΚ και από εκεί κατέληξε στον Πανιώνιο σαν ανταλλαγή της μεταγραφής Ναλιτζή. Οι πιο πολλοί δεν πλήρωναν. Και πάνω που είπαμε πως μπήκε μία σειρά με το νέο νόμο Ορφανού και ξεκινάμε από την αρχή, ήρθε το περιβόητο άρθρο 44».

- Για το οποίο, όπως φαίνεται, έχετε αρνητική γνώμη…

« Το συγκεκριμένο άρθρο είναι σκέτη καταστροφή. Όχι μόνο για τον ποδοσφαιριστή που χάνει χρήματα, αλλά και για το Κράτος! Υπάρχουν μαγαζιά που χρωστάνε 2.000 ευρώ και τα κλείνουν, ενώ στο ποδόσφαιρο χαρίζεις με τόση ευκολία τόσα δισεκατομμύρια! Είναι τραγικό.»

- Για να κάνουμε λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, στη περίπτωση της ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαϊδης έλεγε πως καλύτερα να μπει ο σύλλογος στο άρθρο 44. Γιατί στη περίπτωση της πτώχευσης το Δημόσιο δεν θα έπαιρνε ούτε ευρώ.

« Σε αυτόν τον τόπο έχουμε καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου. Όταν βλέπεις μία ομάδα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει στο χάρτη, να αποτελεί πρότυπο, τότε τι να πούμε; Είναι τρομερό! Ο Αρης και η ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Και τώρα έρχεται η ΑΕΚ να μας δώσει μαθήματα ήθους! Πέρυσι παίζαμε με την ΑΕΚ και ο κόσμος φοβόταν –με τα όσα είχαν προηγηθεί στους Θρακομακεδόνες- να πάει στο γήπεδο και τώρα μας δίνει μαθήματα κατά της βίας. Είναι σωστό πρωτάθλημα αυτό; Που είναι ο υγιής ανταγωνισμός; Και αυτά δεν τα λέω έτσι, στον «αέρα». Είχα στείλει μία επιστολή στον κ.Ορφανό και του ανέφερα πως αυτό καταστρατηγεί τον υγιή ανταγωνισμό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γι’αυτό ζητήσαμε να ενημερωθούμε, πριν την περίοδο των μεταγραφών, αν αυτές οι ομάδες μπορούν να κάνουν μεταγραφές. Περιττό να σας πω πως δεν πήραμε απάντηση».

Αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο

- Από εδώ και πέρα πως βλέπετε τα πράγματα; Μήπως σε αυτά φταίει λίγο και η ΕΠΑΕ;

"Το άρθρο 44 είναι σκέτη καταστροφή. Όχι μόνο για τον ποδοσφαιριστή που χάνει χρήματα, αλλά και για το Κράτος! Υπάρχουν μαγαζιά που χρωστάνε 2.000 ευρώ και τα κλείνουν, ενώ στο ποδόσφαιρο χαρίζεις με τόση ευκολία τόσα δισεκατομμύρια! Είναι τραγικό".

« Ολοι έχουν ευθύνες. Αλλά η Πολιτεία είναι ο θεματοφύλακας των νόμων. Αυτή είναι που θα εφαρμόσει τους νόμους. Μετά από όλα αυτά που έγιναν, βλέπω τη διοίκηση του κ.Λυκουρέζου να προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα. Ο κ.Λυκουρέζος δεν είχε κανένα λόγο να χρησιμοποιήσει τη θέση του προέδρου της ΕΠΑΕ για τη δική του προβολή. Βουλευτής ήταν ο άνθρωπος, δεν είχε ανάγκη. Εχει όρεξη να βοηθήσει. Εχει πρωτοποριακές ιδέες και θέλει να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Βλέπετε, υπάρχει τεράστια διαφθορά. Τα τελευταία χρόνια ήρθαν διάφοροι επιχειρηματίες με στόχο να βγάλουν χρήματα και όχι γιατί αγαπούν το άθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός και ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Στην επαρχία ζούνε για το ποδόσφαιρο. Όπως περιμένουμε εμείς το Σαββατοκύριακο για να βγούμε να διασκεδάσουμε, έτσι κι αυτοί περιμένουν το Σαββατοκύριακο για να δουν ποδόσφαιρο και να χαρούν. Γι’αυτούς το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση. Θέλω να πω ότι ο κ.Λυκουρέζος έχει αρχίσει και παίρνει αποφάσεις που μπορούν να βγάλουν το ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο».

- Τι πρέπει να αλλάξει στο ποδόσφαιρο;

«Πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο η βία. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε πολλά θέματα, όπως αυτό της οικονομικής φύσεως. Πρέπει να στηριχθούν οι ομάδες των μικρότερων κατηγοριών. Πρέπει να δοθεί τεράστια σημασία στα τμήματα υποδομής. Οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν καταλάβει ακόμη πως μετά από 1-2 χρόνια πρέπει να έχουν παιδιά από τα τμήματα υποδομής για να μπορούν να παίξουν στην Ευρώπη. Πρέπει να έχουν 2 γηγενείς παίκτες και μέχρι το 2008 ο αριθμός θα φτάσει στους 8. Που να τους βρουν; Δεν έχει κανείς! Πρέπει, πάντως, να σας πω πως έχει αρχίσει και γίνεται κάποιο έργο. Για πρώτη είμαι αισιόδοξος».

Ο αθλητισμός, το αντίδοτο στα κοινωνικά προβλήματα

- Τι σας κρατάει στο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια;

« Όταν ξεκίνησα εγώ το ποδόσφαιρο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό και υπήρχε, αυτό που λέμε, ρομαντισμός. Δεν με τράβηξε μόνο το ποδόσφαιρο, με τράβηξε ο αθλητισμός γενικότερα. Εκανα τμήματα κλασικού αθλητισμού, τμήματα υποδομής στο ποδόσφαιρο, έκανα πολλά πράγματα. Το 1992 λόγω νόμου, η ομάδα έπρεπε να γίνει επαγγελματική. Δεν υπήρχε κάποιος που θα ήθελε να γίνει μέτοχος και υποχρεωτικά έπεσε ο κλήρος σε εμένα».

- Ποια είναι η φιλοσοφία σας στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα;

« Αυτό που αντιστέκεται σε όλα τα κακά της κοινωνίας ήταν και είναι ο αθλητισμός. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα να παίρνεις το παιδί σου και να το φέρνεις στο στάδιο να αξιοποιήσει τον χρόνο του. Ειδικά σε μία τσιμεντούπολη όπως είναι η Καλλιθέα. Αν δεν έρθει στο γήπεδο, που θα πάει; Στις καφετέριες θα πάει».

- Υπάρχει ημερομηνία λήξης στην ενασχόλησή σας με τον χώρο του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου;

« Δεν υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος που θα τους πεις «έλα εδώ να αναλάβεις. Εγώ κουράστηκα». Δύο φορές επιχείρησα να αποχωρήσω, δύο φορές έβαλα ημερομηνία λήξης. Όταν η ομάδα ήταν Β’Εθνική, έφυγα για 2 χρόνια. Ηρθε ένας κύριος Παυλίδης, που ασχολείται τώρα με τα ιστιοπλοϊκά, με αποτέλεσμα η Καλλιθέα να χρεωθεί 70 εκατομμύρια που για εκείνη την εποχή ήταν ένα μεγάλο ποσό. Κοιτάξτε να δείτε. Από τότε που η ομάδα ανέβηκε στη Α’Εθνική, έχουμε μπει σε ένα άλλο επίπεδο. Εχουμε φτιάξει γήπεδο χωρίς να πάρουμε δραχμή από κανένα! Με δικά μας λεφτά. Η Πολιτεία μας πήρε το γήπεδο στις Τζιτζιφιές και μας υποσχέθηκε να μας δώσει ένα άλλο σαν αντιπαροχή, αλλά δεν πήραμε τίποτα. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να φτιάξουμε μόνοι μας, χωρίς την οικονομική βοήθεια από κανένα. Γενικά, έχουμε μία νοικοκυροσύνη. Υπάρχουν διακεκριμένοι άνθρωποι στο ΔΣ, άνθρωποι που είναι Καλλιθέα και ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη. Εχουμε μία καλή οργάνωση που προέρχεται από μία σωστή πολιτική. Μπορούμε οικονομικά να τα φέρουμε βόλτα».

‘Εκκληση στον κόσμο

- Εχετε, όμως, κάποιο παράπονο…

« Το παράπονό μας είναι ο κόσμος. Δεν είναι κοντά στην ομάδα. Παλιά στη Β’Εθνική κάναμε 8 και 10 χιλιάδες εισιτήρια και νωρίτερα στη Γ’Εθνική κόβαμε 4 χιλιάδες εισιτήρια. Τώρα που είμαστε στην Α’Εθνική κόβουμε μόνο 1-1.500 εισιτήρια. Βέβαια, σε αυτή τη μείωση έχει παίξει ρόλο και η βία που υπάρχει στο ποδόσφαιρο».

- Βλέπετε κάποια λύση στη μειωμένη προσέλευση του κόσμου;

« Εχουμε κάνει πολλές προσπάθειες. Φέρνουμε τα παιδιά στο γήπεδο. Τους μαθαίνουμε να σέβονται τον αντίπαλο και να αναγνωρίζουν την ήττα, έχουμε απομακρύνει την βία, αλλά για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο θέλει μία πολιτική από όλους, όχι μόνο από εμάς. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να έρθει ο κόσμος με την οικογένειά του να δει τον αγώνα χωρίς πρόβλημα».

- Για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης και τα όσα ακολούθησαν τι έχετε να πείτε;

«Εγώ έχω μάθει να λέω την αλήθεια. Αυτό θα κάνω και τώρα. Εγώ ήμουν υπέρ τέτοιων ποινών όσο αυστηρές κι αν είναι. Μόνο έτσι θα φτιάξουν τα πράγματα. Δυστυχώς, όμως, πάνω που πήγε να γίνει μία αρχή, σταματήσαμε. Δηλαδή, πήραμε πίσω την πρωτόδικη απόφαση επειδή ήταν ο Ολυμπιακός; Αν ήμασταν εμείς, θα μας είχαν εξοντώσει! Μόνο με τόσο αυστηρές ποινές μπορούμε να κάνουμε μία αρχή και να φτιάξουμε τα πράγματα. Δυστυχώς, όμως, όπως είπα και προηγουμένως, πάνω που έγινε η αρχή, μείναμε πάλι πίσω».

Η φιλοσοφία του ορειβάτη

- Για να περάσουμε λίγο στο αγωνιστικό κομμάτι, τι οραματίζεστε για την ομάδα; Υπάρχει η σκέψη της Ευρώπης;

« Η ομάδα καθιερώνεται στην μεγάλη κατηγορία. Εμείς έχουμε την φιλοσοφία του ορειβάτη. Οταν φτάνουμε ψηλά, θέλουμε να πάμε ψηλότερα. Το όνειρό μας είναι δούμε στην επόμενη τριετία την ομάδα να κάνει το βήμα της Ευρώπης. Κάτι που δεν απέχει και πολύ. Φέτος έχουμε καλή ομάδα και θα μπορούσαμε να ήμαστε σε τροχιά Ευρώπης. Ημασταν άτυχοι όμως. Σε πολλά παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Και δεν σας λέω πως από τους 11 διαιτητές που έχουν τιμωρηθεί φέτος, οι 5 ήταν σε αγώνα της Καλλιθέας.»

- Και στο κύπελλο άτυχοι ήσασταν…

"Ο κ.Λεμονής είναι ένας πολύ καλός τεχνικός. Είναι ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής. Εχει ένα τιμ με νέα παιδιά που μπορούν και επικοινωνούν μεταξύ τους".

(Κοντοστέκεται να απαντήσει) « Αυτή είναι μία άλλη ιστορία... Μία μεγάλη ιστορία. Αφήστε τη καλύτερα. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Απλώς ένας ποδοσφαιριστής μας, ο Σέτα… Αφήστε το καλύτερα, δεν θα ήθελα να αναφερθώ σας παρακαλώ. Στόχος μας, λοιπόν, είναι να κάνουμε το επόμενο βήμα. Και πιστεύω πως βήμα-βήμα θα το καταφέρουμε».

- Με τον κ.Λεμονή στον πάγκο;

« Ο κ.Λεμονής είναι ένας πολύ καλός τεχνικός. Είναι ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής. Εχει ένα τιμ με νέα παιδιά που μπορούν και επικοινωνούν μεταξύ τους. Εχει μία σύμβαση για ακόμη 1,5 χρόνο και είμαι ευχαριστημένος. Πρέπει να σας πω πως ο ίδιος είναι εντυπωσιασμένος γιατί δεν περίμενε αυτή την οργάνωση και αυτή την υποδομή που χρειάζεται ένας προπονητής. Ξέρει πως θα ασχολείται μόνο με τα αγωνιστικά. Τα άλλα θέματα είναι τακτοποιημένα. Ο ποδοσφαιριστής ξέρει πως πρώτη του μηνός θα πάρει τη δόση και τη Πέμπτη το πριμ αν έχουμε κερδίσει τη Κυριακή. Δεν έχει άγχος και ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο».

Στο πυρετό του Σέτα

- Για να επανέλθουμε στην υπόθεση Σέτα. Τι ακριβώς συμβαίνει με τον ποδοσφαιριστή; Εχει προσφύγει στη FIFA

« Ο παίκτης μας ανήκει και σε αυτό το θέμα έχει πάρει θέση η ΕΠΑΕ και η ΕΠΟ. Ο Σέτα ήρθε πριν ένα χρόνο στην ομάδα με προοπτικές. Υπέγραψε ένα συμβόλαιο 1+1. Πέρυσι ήταν ανύπαρκτος. Φέτος, ο κ.Λεμονής τον ξεκίνησε σιγά-σιγά. Μάλιστα, τον έβαλε στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο στάδιο Καραϊσκάκη. Για να μη σας κουράζω, πρόκειται για ένα παιδί δύσκολο που κατά την άποψή του έπρεπε να παίζει σε κάθε παιχνίδι. Εμείς τον Δεκέμβριο προχωρήσαμε με νόμιμες διαδικασίες στην ανανέωση του συμβολαίου του. Παίζει σε διάφορα παιχνίδια, όπως σε αυτό με τον Ολυμπιακό όπου κάνει τη πάσα στον Οκκά. Από λάθος βέβαια… (γελάει) Παίρνει, λοιπόν, μία προκαταβολή για την ανανέωση και πριμ για την ισοπαλία κόντρα στον Αρη και παραμονές του δεύτερου αγώνα με τον Ολυμπιακό εξαφανίζεται. Πάμε στο ξενοδοχείο, πουθενά ο Σέτα. Τον παίρνουμε τηλέφωνο και μας λέει δεν μπορώ να έρθω, έχω 40 πυρετό. Χωρίς βέβαια να ενημερώσει κανένα και ειδικά τον γιατρό. Εμείς πήγαμε και τον πήραμε και τον μεταφέραμε σε νοσοκομείο όπου φυσικά διαπιστώθηκε πως ήταν απύρετος! Τον καλούμε σε απολογία για να τιμωρηθεί και όταν του ανακοινώνουμε τη ποινή δεν έρχεται. Και τώρα έχει κάνει προσφυγή στη FIFA.»

- Για ποιο λόγο;

«Mε το αιτιολογικό πως η FIFA δεν αναγνωρίζει την μονομερή ανανέωση συμβολαίου. Πράγματι, η FIFA δεν την αναγνωρίζει, αλλά εσύ κύριε Σέτα το αποδέχθηκες αυτό όταν στο προτείναμε. Για να μην σας τα πολυλογώ, μάλλον οι μάνατζερ του φουσκώσαν τα μυαλά. Εγώ σας δίνω τα έγγραφα που έστειλα στη FIFA με τα οποία αναφέρω όλο το ιστορικό. Θα πάρει ένα «μάθημα» ο κύριος αυτός».

- Γι’αυτό είχατε κάνει παρέμβαση στη FIFA για τους μάνατζερ;

"Είμαστε η μοναδική ομάδα που έχουμε κερδίσει τρεις περιπτώσεις στη FIFA. Για να ξέρετε, η παγκόσμια ομοσπονδία δεν μας έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Όταν βλέπουν φακέλους από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν δίνουν σημασία. Ούτε που τα ανοίγουν. Μας θεωρούν απατεώνες και τριτοκοσμικούς!"

«Κοιτάξτε, το θέμα των μάνατζερ είναι πολύ σοβαρό. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά δυστυχώς οι μάνατζερ κλέβουν την παράσταση. Κάποια άτομα που δεν ξέρω με ποια κριτήρια πήραν την σχετική άδεια για να εξασκήσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα».

Η υπόθεση Γιόχανσον

- Με τη περίπτωση Γιόχανσον, τι είχε συμβεί το καλοκαίρι;

«Με λίγα λόγια, ο κ.Λεμονής πρότεινε τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή μέσω ενός παλιού φίλου του. Ηρθε ο παίκτης, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε, αλλά ξαφνικά μπήκε στη μέση ένας άλλος μάνατζερ, ο οποίος τον επηρέασε και τελικά η μεταγραφή «ναυάγησε». Εστειλα το θέμα στη FIFA. Να κάνω εδώ μία παρένθεση και να σας πω ότι είμαστε η μοναδική ομάδα που έχουμε κερδίσει τρεις περιπτώσεις στη FIFA. Για να ξέρετε, η παγκόσμια ομοσπονδία δεν μας έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Όταν βλέπουν φακέλους από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν δίνουν σημασία. Ούτε που τα ανοίγουν. Μας θεωρούν απατεώνες και τριτοκοσμικούς! Στη περίπτωση, λοιπόν, του Γιόχανσον κερδίσαμε και πληρωνόμαστε τις δόσεις. Όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου, είσαι σίγουρος. Εγώ δεν χρησιμοποιώ δικηγόρους. Μόνος μου κάνω την αλληλογραφία».

Η περίπτωση Φάνη Γκέκα

- Να αναφερθούμε λίγο στη μεταγραφή του Φάνη Γκέκα στον Παναθηναϊκό;

«Κοιτάξτε, αν η ομάδα ήταν σε τροχιά εξόδου στην Ευρώπη, εγώ θα θυσίαζα αυτά τα 280.000 ευρώ που πήραμε για τον ποδοσφαιριστή. Η μεταγραφή έγινε ξαφνικά. Ενώ είχαμε συμφωνήσει να μετακινηθεί στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, τελικά έφυγε τώρα».

- Ο κ.Λεμονής επέμενε μέχρι τη τελευταία στιγμή πως δεν έχει γίνει πρόταση για τον Γκέκα…

"Αν η ομάδα ήταν σε τροχιά εξόδου στην Ευρώπη, εγώ θα θυσίαζα αυτά τα 280.000 ευρώ που πήραμε για τον Γκέκα. Η μεταγραφή έγινε ξαφνικά. Ενώ είχαμε συμφωνήσει να μετακινηθεί στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, τελικά έφυγε τώρα".

« Δεν είχαμε καμία πρόταση. Αλήθεια σας λέω. Βλέπετε, πως γίνεται η οργάνωση στις μεγάλες ομάδες. Όλα έγιναν τη τελευταία στιγμή. Εμείς δεν θέλαμε να έρθουμε σε ρήξη με τον ποδοσφαιριστή. Ο Γκέκας και ο κάθε Γκέκας ήρθε από την επαρχία με όνειρο να παίξει σε μία μεγάλη ομάδα και να λύσει το οικονομικό πρόβλημα. Δεν θέλαμε, λοιπόν, να κόψουμε τον δρόμο του παίκτη, πήραμε ένα σεβαστό ποσό, ενώ εξασφαλίσαμε και τον Θανάση Τσίγκα, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

- Για να κλείσουμε, έxετε σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο συγχώνευσης; Εχετε κάνει ενέργειες γι’αυτό;

«Κοιτάξτε θα ήταν καλό να υπάρξει συγχώνευση ομάδων και είμαι υπέρ αυτών. Για παράδειγμα θα ήταν καλό να συγχωνευτούν ο Ιωνικός, η Χαλκηδόνα και η Προοδευτική ή η Καλλιθέα με τον Πανιώνιο και τον Φωστήρα. Δυστυχώς, όμως αν δεν αλλάξει η νοοτροπία δεν μπορεί να γίνει αυτό. Κάπου μπλέκονται και οι ιστορίες των ομάδων. Κάποτε είχαμε σκεφτεί να ενωθούμε με τον Φωστήρα, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε μαζί και τα χρέη. Εμείς ήμαστε καθαροί και δεν μπορούμε να φορτωθούμε με χρέη άλλων».

News 24/7

24MEDIA NETWORK