Nauru

Ο Prisoner είχε αποσυρθεί στο στρατηγείο του στην νήσο Nauru. Στην απόμακρη, αλλά ανεξάρτητη αυτή νήσο, αποφάσισα να παρουσιάσω το προεκλογικό μου πρόγραμμα. Στόχος μου να καταπλήξω τους 12,750 κατοίκους της νήσου και στις επόμενες εκλογές να είμαι ένας εκ των 18 εκλεγμένων αντιπροσώπων . Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν πριν τον Μαϊο του 2006 και είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω το πλάνο μου.

Στρατηγική Επιλογή:

H Nauru είναι η μικρότερη ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, οπότε εύκολα θα μπορέσω να την μετατρέψω στην μικρότερη «συμμετοχική δημοκρατία» στον κόσμο. Τα 21,000 τετραγωνικά μέτρα της αποτελούν την ιδανική έκταση για τα «τεχνοκρατικά πλάνα» μου. Η Ωκεανία είναι ακριβώς όσο μακρια χρειάζεται και μία προσεκτικότερη ματιά στον χάρτη αποκαλύπτει την βολικότατη θέση του αεροδρομίου. Ο πρόεδρος, κυβερνήτης και πρωθυπουργός Renne Harris θα βρει στον πρόσωπο του prisoner ένα ισχυρό αντίπαλο για τις εκλογές του 2006. Αν στην πορεία αποδειχθεί ικανός ή ενοχλητικός θα τον μεταφέρω στην δική μου παράταξη.

Προεκλογικά Πρόγραμμα

Να σημειωθεί ότι ιδιάιτερη βαρύτητα θα δώσω στο προεκλογικό πρόγραμμα, αφού οι κανόνες που έρχονται από την χώρα που γέννησε την δημοκρατία κάνουν λόγο για επιτακτική απουσία της αλήθειας. Το πρόγραμμα θα είναι μία ανελέητη και χωρίς φραγμούς αντιγραφή από τις κινήσεις όλων των διαπλεκόμενων μυαλών που καθοδηγούν την χώρα μας.

Οι πυλώνες ανάπτυξης

Κρατική Μηχανή

Με 12,750 πολίτες η αποστολή μου θα είναι πολύ εύκολη. Θα ξεκινήσω με το all-time classic « μικρό, ευέλικτο και επιτελικό κράτος » και μέσα στο πρώτο 6μηνο θα προσληφθούν όλοι στο Δημόσιο. Η τακτική δοκιμάστηκε στο Ελληνικό δημόσιο, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών συνεχώς διογκώνεται. Οι πολιτικοί σκούζουν στα παράθυρα για λιγότερο κράτος, ενώ συνεχίζουν τις προσλήψεις. Η συγκεκριμένη κοντόφθαλμη τακτική θα μου επιτρέψει να καταπολεμήσω την στατιστική ανεργία ρίχνοντας την σε μηδαμινά επίπεδα και θα μου εξασφαλίσει την λιγότερη δυνατή κριτική από τους πολίτες.

Παιδεία

Η βασική μου αρχή για δωρεάν παιδεία με κόστος λιγότερο από 1,8 δις Ευρώ θα τηρηθεί με μαθηματική ακρίβεια. 1,8 δις Ευρώ είναι το κόστος της δωρεάν παιδείας των Ελλήνων σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας επιτρόπου κ.Βίβιαν Ρέντινγκ. Στόχος μου λοιπόν να υποσχεθώ δωρεάν παιδεία για όλους τους Νauritες και να χτίσω το πρώτο υπερπολυτελές φροντιστηριακό κέντρο με 4 internet cafι, γυμναστήρια, γκαράζ, αίθουσες brainstorming και yoga, καθώς και προσωπικούς ψυχολόγους. Το palais de Granis θα κοκκινίσει από ντροπή μπροστά του, αφού θα μεταφέρω ακόμα και τον θόλο Καλατράβα από την Αθήνα. Η έκταση θα μου παραχωρηθεί για επαγγελματική εκμετάλευση για 49 χρόνια και το δάνειο θα το φορτώσω στις πιστωτικές κάρτες όλων των πολιτών. Σχολεία δεν θα υπάρχουν και η εκπαίδευση θα γίνεται σε αυτό το διαμάντι της παιδείας. Δωρέαν για όλους που θα πληρώσουν τα δίδακτρα.

Στο επόμενο : Οικονομία-Αθλητισμός ( τα κλειδιά της νίκης)

Ο prisoner σε μπαλκόνι με κάγκελα στο προαύλιο της φυλακής του, προσυπογράφει το κείμενο-διαμαρτυρίας των 20.000 γάλλων διανοούμενων κατά της γαλλικής κυβέρνησης. Οι διαμυρτυρόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση για εκστρατεία κατά της ευφυίας και της διανόησης με ένα κείμενο διαμαρτυρία που δημοσιεύται στο περιοδικό « Les Inrockuptibles ».

Ο σοφός τοίχος παραφράζει Groucho Marx και υπενθυμίζει στους πολίτες της Νauru « Οι πολιτικοί ψάχνουν για προβλήματα, τα βρίσκουν και τα δημιουργούν παντού, κάνουν την χειρότερη διάγωνση και τελικά εφαρμόζουν πάντα την λανθασμένη θεραπεία..»


News 24/7

24MEDIA NETWORK