Ντέμη προχώρα χωρίς την Ορίτζιναλ

Ντέμη προχώρα χωρίς την Ορίτζιναλ
Η ΑΕΚ ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με μια μέτρια εμφάνιση, όπως και πέρυσι. Πέρυσι όμως κανείς δεν είχε απαιτήσεις από την ομάδα, αφού λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, η διοίκηση μαχόταν να αποτρέψει τη διαβάθμιση της ομάδας. Έτσι η χρονιά κύλησε με μια ΑΕΚ που κανείς δεν υπολόγιζε, αλλά που λίγο έλειψε να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Είναι λογικό οι φίλαθλοι της ομάδας να ζητούν στη φετινή χρονιά το κάτι παραπάνω. Άλλωστε η πλειοψηφία των φιλάθλων όλων των ομάδων είναι ανυπόμονη και δεν πολυκαταλαβαίνει από μακροχρόνια πλάνα και στόχους εξυγίανσης της ομάδας. Οι πλείστοι παραμένουν κολλημένοι στο εδώ και τώρα πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ εξακολουθεί να επιδεικνύει υπομονή και να μην ονειροβατεί, εξακολουθώντας να κρατεί χαμηλούς τόνους όσον αφορά τους στόχους της ομάδας. Άλλωστε η ειλικρινέστατη και ντόμπρα συνέντευξη του Ντέμη ήταν αρκούντως κατατοπιστική, όσον αφορά το θέμα αυτό. Μπορεί σε διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και κόσμο να κρυφοκαίει ο πόθος για ένα πρωτάθλημα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι η ΑΕΚ ακόμα δεν είναι η πλήρης ομάδα που μπορεί να ξεκινά τη χρονιά με μεγάλα λόγια, όπως οι αντίπαλοι της.

Πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι ότι και φέτος εξακολουθούν να υπάρχουν ζωτικά και άμεσα επίλυσης μεγάλα προβλήματα (χρέη, γήπεδο, υποδομή, φίλαθλοι κλπ).

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι και φέτος μέλημα της διοικήσεως και της τεχνικής ηγεσίας, είναι η ομάδα να κρατηθεί σε ένα αξιοπρεπές αγωνιστικό φρόνημα, γιατί γνωρίζουν ότι η ομάδα δεν έχει βάθος στο πάγκο, αλλά ούτε και παίκτες αξίας σε σημαντικές θέσεις. Και μια ομάδα που έχει λειψό πάγκο, κενά στα άκρα και στο κέντρο της άμυνας, ένα Κατσουράνη μονάχο μονάχο στη μέση και σοβαρό πρόβλημα στα άκρα της επίθεσης θα είμεθα πανευτυχείς αν καταφέρουμε να πιάσουμε τη θέση που οδηγεί στο Champions League. Βέβαια εδώ ένας φίλος από τους πλέον νοήμονες αναλυτές της ΑΕΚ μου είπε με παράπονο «ξέρεις αυτή η τακτική θα οδηγήσει σιγά σιγά την ΑΕΚ σε ομάδα τύπου Πανιώνιου, που το μόνο που θα ζητά είναι οι καλές εμφανίσεις και όχι τίτλους». Κι όντως αυτός ο κίνδυνος ελλοχεύει. Άλλ’ όμως μήπως θέλουμε ένα τίτλο πυροτέχνημα και μετά 10 χρόνια ψυχανάλυσης.

Αν όντως θέλουμε μια ΑΕΚ που να πρωταγωνιστεί με αξιώσεις κάθε χρονιά θα πρέπει να συμπαραταχθούμε στο πλάι της διοίκησης που αυτή τη στιγμή διεξάγει ένα φοβερό ανιδιοτελή αγώνα για το καλό του σωματείου. Να εμπιστευτούμε τον Ντέμη Νικολαίδη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έδειξαν άνθρωποι σοβαροί που με τις έως τώρα ενέργειες τους η ομάδα μόνο οφέλη απέκτησε. Αν μην τι άλλο άρχισαν να αντιλαμβάνονται και οι πλέον κακεντρεχείς ότι στην ομάδα κάτι αλλάζει προς το καλύτερο.

Πολλές φορές υπόβαλα το εξής ερώτημα στον εαυτόν μου. Αλήθεια πόση αγάπη τρέφει ο Ντέμης για την ΑΕΚ, τη στιγμή που θα μπορούσε κάλλιστα να πουλά ψευτομαγκιά, συντηρώντας το μύθο ότι για το κατάντημα της ΑΕΚ φταιν οι παλιές διοικήσεις, ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκαλης, οι διαιτητές, οι κυβερνήσεις, οι αόρατοι εχθροί που μισούν την ομάδα και με αυτόν τον τρόπο να είναι αρεστός και «ήρωας» στη θύρα 21. Ευτυχώς όμως που ο Ντέμης είναι υγιής και προσγειωμένος και βαδίζει με σύνεση και ζει στην πραγματικότητα και όχι στους αιθέρες.

Πραγματικά αυτό που συμβαίνει είναι ανεπανάληπτο και πρωτοφανές. Το αγαπημένο παιδί όλων των φιλάθλων της ΑΕΚ, να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Να αναλαμβάνει την προεδρία και να δουλεύει νυχθημερόν για το καλό της ΑΕΚ, την ώρα που θα μπορούσε να κάθεται στις κερκίδες άνετος, απολαμβάνοντας τη δόξα και τα λεφτά, ασκώντας αφ’ υψηλού κριτική, όπως κάνουν πολλοί συνάδελφοι του με πείρα. Και αντί να τον εκτιμούν να δέχεται τέτοια ανήθικη και άτιμη κριτική από μερικούς οργανωμένους που νομίζουν ότι αυτοί είναι όλη η ΑΕΚ.

Θεωρώ άτιμη και καταστροφική τη συνεχόμενη αλαζονεία που επιδεικνύουν οι οργανωμένοι οπαδοί και ιδιαιτέρως αυτοί που καθοδηγούνται από την ηγεσία της Ορίτζιναλ. Το έχω γράψει και παλιά και θα το επαναλάβω. Αν αυτός ο σύνδεσμος δεν ανανεωθεί κι αν δεν αποβάλει από τις τάξεις του τη σημερινή αλαζονική του ηγεσία, που μόνο προβλήματα δημιουργεί, θα μετατραπεί σε μια φασίζουσα αυταρχική οργάνωση που μόνο στόχο θα έχει την επιβολή της τρομοκρατίας στα παιχνίδια της ΑΕΚ. Άκουσον, άκουσον. Η ηγεσία να δίνει λόγο στον Χατζηχρήστο!!! Εύχομαι ο Ντέμης να αντέξει και πρέπει να μην υποκύψει γιατί αν η ΑΕΚ αφεθεί στα χέρια αυτών των ανεγκέφαλων θα διαλυθεί.

Είναι η πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία που η ΑΕΚ έχει μια υγιή και ειλικρινή ηγεσία, η οποία πασκίζει να κάνει την ΑΕΚ την πιο αγαπητή και φίλαθλη ομάδα. Να κάνει το γήπεδο της ΑΕΚ χώρο πραγματικής ψυχαγωγίας για όλους μικρούς και μεγάλους και όχι αρένα ταυρομαχίας. Και εκεί που πάει να το καταφέρει να βλέπεις σκηνές όπως αυτή που είδαμε στον πρώτο αγώνα της ομάδας ένα πανικόβλητο αστυνομικό να κρατά στην αγκαλιά του ένα κοριτσάκι και να τρέχει να το σώσει από τους επικίνδυνους οπαδούς του Χατζηχρήστου.

Πραγματικά απορώ και εξίσταμαι. Τι θέλουν αυτοί από την ΑΕΚ; Μήπως να επιστρέψει πίσω την εποχή που ένα σωρό τσαρλατάνοι πρόεδροι και παραγοντίσκοι απομυζούσαν δόξα και χρήμα από το σύλλογο, παραμυθιάζοντας τούς.

Εύχομαι ο σημερινός πρόεδρος της ΑΕΚ να μην πτοηθεί από ψευδοαπειλές και νταηλίκια. Εύχομαι να μην ξανακάνει το λάθος να θεωρήσει σημαντικό τον Χατζηχρήστου, ώστε να του ζητά διάλογο. Πρόεδρε, συνέχισε κατά της βίας κι ας μείνει η ομάδα χωρίς την Ορίτζιναλ. Το καλό που θα γίνει στην ΑΕΚ θα είναι απείρως πολλαπλάσιο. Αλώστε η συντριπτική πλειοψηφία του 80% των φιλάθλων είναι μαζί σου.

Λάζαρος Αλεξάνδρου

News 24/7

24MEDIA NETWORK