Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ήδη νικητής

Το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πιο δύσκολη πρόκληση που αντιμετώπισε στη ζωή του. Μπροστά σε αυτόν τον αγώνα, όποιος άλλος και αν δώσει είναι κερδισμένος, μην ξεκινήσει, για τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ακόμα και αν αφορά την αναστήλωση μιας ομάδας που όλο κάτι έχει και δεν μπορεί.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ήδη νικητής

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, σε πληθυσμό γιδιών. Των κανονικών. Εκτρέφονται επί των εδαφών μας περί τα 4.5 εκατομμύρια, που είναι και ο λόγος της πρωτιάς μας στη γιδοτροφία (έχουμε το 47% των αρμεγόμενων γιδιών στην ΕΕ). Το "γίδια" είναι και η αγαπημένη λέξη του νέου ομοσπονδιακού προπονητή στο ποδόσφαιρο: του Άγγελου Αναστασιάδη. Που είναι παλικάρι, αλλά το θέμα είναι αν μπορεί.

Στο Νο2 της λίστας με τα αγαπημένα του γνωστού για τη συνήθεια που 'χει να βγάζει παρατσούκλια -και να πετά τη σωστή ατάκα την πλέον κατάλληλη στιγμή, από το '90 και το Διαγόρα Ρόδου- είναι το "ακέφαλα κοτόπουλα". Το απευθύνει προς στους επιθετικούς, όταν τρέχουν άνευ προορισμού και αιτίας -όπως τα κοτόπουλα όταν τους κόβουν το κεφάλι. Αυτά ισχύουν για χρόνια. Που σημαίνει πως τυχόν τον παρεξηγήσει κάποιος για αυτά τα δεδομένα, στην ουσία θα αναζητά αφορμή να του επιτεθεί και σίγουρα χρειάζεται έναν check up του "εγώ" του. Πάμε παρακάτω. Αρχικά σε κάποιες άλλες ατάκες που 'χει πει και πέρασαν στην ιστορία και μετά στο παρεξηγημένο της προσωπικότητας του.

Τα πεθαμένα, τα γιαπιά

Οι παίκτες είναι “παλικάρια” σε κάθε περίπτωση (καλή, κακή) και “πεθαμένα” ή/και “γιαπιά” όταν δεν αποδίδουν. Τότε είναι που “πατούν κάτω τον κώλο τους”. Υπήρχε και περίπτωση παίκτη που ήταν κουρασμένος σε προπόνηση, τον άφησε, λέγοντας σε συνεργάτη του “αυτό το πεθαμένο έχει κάτι άλλο να κάνει”. Είχε: ραντεβού με γυναίκα.

Παραδοσιακός άνδρας, παλαιάς κοπής, δεν ήθελε τα μακριά μαλλιά. Και δεν το έκρυβε. Κάποιος που αρνήθηκε πεισματικά να τα κόψει έγινε για τον Αναστασιάδη “το άλογο”.

Τι έχει πει

για τις σέντρες στο πουθενά: “Η Μπαρτσελόνα έχει έναν μέσα στην περιοχή και τον βρίσκει. Εμείς και πέντε να έχουμε, πάλι στο γάμο του καραγκιόζη θα τη στέλνουμε".

για επιθετικό που ήταν σε κακή θέση: "Για να σκοράρεις από εδώ παλικάρι μου, πρέπει όλοι οι αμυντικοί να πάθουν καρδιακή προσβολή ταυτόχρονα".

για παίκτη με εμμονή να σουτάρει με το αδύναμο πόδι: "Εσένα αν σε αφήσω εδώ, έως τις 27 Ιουλίου που θα φύγουμε, δεν πρόκειται να σκοράρεις".

για παίκτη που δεν ήθελε -για κανένα λόγο- να σουτάρει με το αριστερό πόδι: “Και το αριστερό πόδι δικό σου είναι. Γιατί κάνεις το γύρο του θανάτου, για να σουτάρεις με το δεξί;".

για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου: “τη δεκαετία του '60, έπαιρνε ένας την μπάλα και μέχρι να φτάσει κάποιος πάνω του να τον μαρκάρει, έπιανε τη μέση του, έξυνε τη μύτη του..." .

για παίκτη του, που αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν: “Σήμερα ο άνθρωπος φορούσε βατραχοπέδιλα".

για παίκτη αδύναμο στην άμυνα: “"Είσαι σαν αγελάδα που κοιτάει το τρένο να περνάει".

για διαιτητή που δεν πετύχαινε τις φάσεις: “Τι σφυρίζεις ρε Ηρώδη;".

για τα γούρια: “Δεν υπάρχουν γούρια, παγούρια και αγγούρια".

για τα βασικά του σπορ: “Αν έχω 8 παίκτες και τον τερματοφύλακα δεν φοβάμαι καμία ομάδα. Δεν είναι έπαρση. Είναι τρόπος συμπεριφοράς. Εκτός και αν η μπάλα χτυπάει στο καλώδιο και μπαίνει μέσα!".

για τις ύβρεις εναντίον του: “Δεν λαμβάνω υπ' όψιν ούτε αυτούς που με βρίζουν, αλλά ούτε κι αυτούς που λένε καλά πράγματα για μένα. Αυτούς που με βρίζουν τους ευχαριστώ κιόλας”.

για τον Paulo Sousa: "Δεν μπορεί να περπατήσει το παλικάρι. Δεν μπορεί" -που έγινε το γνωστό "δεν μπορεί το παλικάρι", σε ερώτηση γιατί δεν τον έβαλε στην αποστολή αγώνα του Παναθηναϊκού για το UEFA Champions League. Είχε προσθέσει "δεν γίνεται να τραβούν άλλοι το κουπί και άλλοι να παίζουν δέκα λεπτά και να τους θεωρούν ήρωες".

Χρόνια μετά ομολόγησε πως "ήταν δική μου επιλογή ο παίκτης και όταν συγκρούονται τα συμφέροντα ενός αθλητή με εκείνα της ομάδας, δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια. Θεώρησα ότι έπρεπε να αλλάξει συμπεριφορά. Γράφτηκε μέχρι και ότι είμαι ρατσιστής. Δόθηκε μεγάλη έκταση διότι έπρεπε να δικαιολογηθεί και μια απομάκρυνση. Φεύγει ας πούμε, γιατί δεν τα έχει καλά με τους ξένους". Χρόνια μετά ο Sousa είπε "ο Αναστασιάδης ήταν εκ των καλύτερων προπονητών που είχα ποτέ".

για τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ: “Σαν προπονητής κέρδισα τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Ηρακλή, τον Άρη και κέρδισα και τον ΠΑΟΚ σαν αντίπαλος μέσα στην Τούμπα. Το μόνο που δεν κατάφερα να κάνω ήταν να κερδίσω τον ΠΑΟΚ σαν προπονητής του ΠΑΟΚ".

για τη μεγαλύτερη ευτυχία: “Νιώθω ευτυχισμένος αν ξυπνάω το πρωί”. Κράτα το αυτό. Θα το ξαναδείς σύντομα.

Όταν ανέλαβε, για λίγο τη Λάρισα το 2016, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας τον είχαν χαρακτηρίσει “συνταξιούχο”. Δυο χρόνια μετά δέχθηκε να αναλάβει την Εθνική, για να μεταφέρει τις βασικές αρχές που είχε πάντα, στους παίκτες. Ανέκαθεν πίστευε πως με πολλή δουλειά, πειθαρχία, υπακοή, θέληση και φυσικά πίστη στην Παναγία, όλα μπορούν να συμβούν. Το πίστευε, γιατί το 'χε ζήσει.

Υπακοή σημαίνει ζωή

Οι Νέοι Επιβάτες, γνωστοί και ως Μπαξές Τσιφλίκι ή Μπαξές ήταν η πρώτη του ομάδα. Έγινε στα 12. Στα 16 πήγε στον ΠΑΟΚ. Έπαιξε στην πρώτη ομάδα το 1973. Στη μεσαία γραμμή. Ήταν και ο εκτελεστής των πέναλτι (40% επί του συνόλου των 29 γκολ, στην καριέρα του σε ΠΑΟΚ από το 1973 έως το 1981, Παναθηναϊκό 1981-84, Κόρινθο 1984-85, Διαγόρα Ρόδου 1985-87 και Άτλαντα -Αμερική-, 1987.

Αυτό που έμαθε από τη συγκεκριμένη εμπειρία ήταν " αν είσαι έντιμος και θέλεις να δουλέψεις, στις ΗΠΑ θα πάρεις ό,τι σου ανήκει αξιοκρατικά. Αν θες να ακολουθήσεις το δρόμο της ψευτιάς, της κλοπής, των ναρκωτικών, είναι πάρα πολύ εύκολα τα πάντα

Κατά του ιδίου το ρηθέν, στην Αμερική υπάρχει αξιοκρατία. Έδωσε και ένα παράδειγμα: “ Όταν πήγα έκανα ένα συμβόλαιο 2.000 δολαρίων ανά παιχνίδι και στο πρώτο ματς έβαλα 2 γκολ. Τότε έπαιζαν στην ομάδα ένας Βραζιλιάνος κι ένας Ρουμάνος, οι οποίοι έπαιρναν 3.500 δολάρια το παιχνίδι. Όταν πήγα να πληρωθώ, έπειτα από 4 παιχνίδια κι αφού έβαλα τα γκολ που κερδίζαμε και ήμουν ο καλύτερος, μου έδωσαν 3.500 δολάρια. Τους είπα "κάνετε λάθος, είχαμε πει για 2.000". Μου απάντησαν "είσαι όμως ο καλύτερος από τους άλλους και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σου δώσουμε τα ίδια χρήματα". Αυτή ήταν η Αμερική".

Η πειθαρχία και η υπακοή έγιναν συνώνυμα του. Όπως και η απόλυτη πίστη σε ό,τι αγαπά (φίλους, συνεργάτες, οικογένεια και το Θεό). Στο μυαλό του, κάθε συμφωνία είναι γάμος. Και άρα ευλογημένος. Στην παρουσίαση του από τον Παναθηναϊκό, το 2001, είχε πει " όποιος διανοηθεί να διαταράξει την ηρεμία στα αποδυτήρια, θάνατος! Είμαστε όλοι μια γροθιά κι όποιος θελήσει να τη σπάσει, θα πεθάνει! Υπακοή σημαίνει ζωή".

Και μην τολμήσεις να σκεφτείς ότι δεν ξέρει την πραγματική έννοια του όρου “ζωή”.

Φέτος θα συμπληρώσει 39 χρόνια έγγαμου βίου με τη Βιβή Κηπουρού, η οποία στην επέτειο των 35 χρόνων, στις 29/10 του 2014 είχε αναρτήσει στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, τη φωτογραφία που ακολουθεί, μαζί με το σχόλιο '«9 Οκτώβρη 1979!!! 35 χρόνια!!! Είμαστε το τέλειο παράδειγμα του αθροίσματος εκείνου που είναι μεγαλύτεροι από τα μέρη του. Μόνη, είμαι χαμένη. Μαζί σου νιώθω πως έχω μία ζωή γαλήνια, γεμάτη αγάπη και γέλια. Είσαι πάντα εδώ για μένα. Το πιο σημαντικό; Έχω έναν τέλειο φίλο μέσα σε έναν αδιάφορο κόσμο… Τελικά ένας επιτυχημένος γάμος δεν είναι δώρο, είναι επίτευγμα! Ευτυχισμένη καληνύχτα'.

Λίγο καιρό νωρίτερα, είχε αρχίσει η πιο απαιτητική δοκιμασία. Την τελευταία τετραετία, η κ. Κηπουρού ήταν ευτυχισμένη, αν ξυπνούσε το πρωί. Όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Περικλής Στέλλας, δεν ήταν δεδομένο. Ήταν προϊόν αγώνα που έδινε 24ωρο με το 24ωρο, αφότου διαγνώστηκε με πρόβλημα υγείας. Στο ίδιο διάστημα, ο σύζυγος της ζούσε την απαξίωση από τρίτους και την ανεργία.

Όταν είχε τερματιστεί η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, τον Μάρτιο του 2015, η κ. Κηπουρού έγραψε στο Facebook 'θεριά οι άνθρωποι δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν. Χίλιες φορές να γεννηθείς, τόσες θα σε σταυρώσουν. Ακόμη μια φορά Άγγελε μου!!! Δεν φτάνει επιτέλους;;;'. Επανήλθε και άλλες φορές. Έτσι ήταν πάντα οι δυο τους. Ζούσαν ο ένας για τον άλλον. Ανεξάρτητα από όλα τα άλλα. Εξ ου και ο Αναστασιάδης είχε χαρατηρίσει αυτήν τη σχέση ως " σχέση ζωής που 'χει αντέξει πολλές φουρτούνες”, οι οποίες έκαναν και την πίστη του πιο δυνατή.

Το Δεκέμβριο του 2014 δημοσιεύτηκε η είδηση πως είχε υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση στην καρδιά. Δεν ήταν η πρώτη. Διήρκεσε για ώρες. Ήταν επιτυχημένη. Χρειάστηκε και άλλο χειρουργείο, ενώ τρεις φορές ενώ η μάχη έδειχνε χαμένη, εκείνη έβρισκε τον τρόπο να επιστρέψει στη ζωή. Στον Άγγελο της. Τον περαμσένο Ιούνιο βρέθηκε συμβατός δότης, για να γίνει -επιτέλους- η μεταμόσχευση καρδιάς. Λίγους μήνες μετά, ο Αναστασιάδης πραγματοποίησε το αθλητικό όνειρο που είχε από όταν έπαιζε ακόμα: να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής.

Τον είχαν ρωτήσει κάποτε πόσο διαφορετικός είναι ο ρόλος του προπονητή, από εκείνον του ποδοσφαιριστή.

" Είναι η μέρα με τη νύχτα" είχε πει, πριν προσθέσει ότι " αν λες την αλήθεια και όχι ψέματα, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Θα αντιστρέψω την ερώτηση. Θα ρωτήσω πόσο δύσκολο είναι να λες ψέματα και μετά να σκέφτεσαι τι άλλο ψέμα θα πεις για να καλύψεις το πρώτο. Λες την αλήθεια, ξεκαθαρίζεις την μπουγάδα και από εκεί και πέρα ο κόσμος έχει το αλάθητο κριτήριο να καταλαβαίνει πότε είσαι ειλικρινής.

Ό,τι λέω το πιστεύω. Βάζω πάντα πρώτα τον εαυτό μου ως φταίχτη. Όταν βλέπεις το ανθρώπινο υλικό μέσα στα αποδυτήρια, πρέπει να πεις την αλήθεια. Κι εγώ λέω πάντα την αλήθεια". Την είπε και όταν απολύθηκε από τον ΠΑΟΚ. " Μέχρι τις 4/12 τους κερδίσαμε όλους, κόντρα σε διαιτησίες και ήμασταν μέσα στους στόχους. Αίφνης όλα άλλαξαν. Οι παίκτες που έτρεχαν ασταμάτητα, σταμάτησαν να τρέχουν. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Έτσι έπεσε και η Κωνσταντινούπολη".

Επίσης, δεν κρύφτηκε ποτέ. Στις ημέρες του στον Ηρακλή (1999-2000), μερίδα οργανωμένων οπαδών είχε κάνει έφοδο στο γήπεδο, την ώρα της προπόνησης για να του επιτεθεί. Δεν έφυγε. Ένιωσε πως δεν είχε λόγο να το κάνει. Γενικότερα, βέβαια ο κόσμος τον αγαπούσε.

.
. MOTION TEAM - ()

" Εγώ πιστεύω ότι με πληρώνει ο κόσμος, όταν πηγαίνω σε μία ομάδα. Πόσους φιλάθλους έχει μία ομάδα; 3, 12, 100; Είμαι υποχρεωμένος σ' αυτούς, γιατί έρχονται και πληρώνουν το εισιτήριό τους. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους κάνουμε χαρούμενος", έχει πει χαρακτηριστικά.

Πάντα εν τω μεταξύ, έβαζε πλάτη στους παίκτες του. Από αυτό προέκυψε ο χαρακτηρισμός του "φανταροπατέρα". Το 1993, στη νεοφώτιστη στην Α Εθνική, Καβάλα του είπαν να διαλέξει παίκτες. Απάντησε " θα κρατήσετε όσους έκαναν πέρυσι την ομάδα πρωταθλήτρια και την ανέβασαν κατηγορία". Το 2004, ο ΠΑΟΚ ήθελε να επεκτείνει δυο συμβόλαιο. Χρειαζόταν την έγκριση του Αναστασιάδη. Δεν την έδωσε " έως ότου πάρουν τα χρωστούμενα".

Σε ταξίδι στο εξωτερικό, ο γιατρός είχε συστήσει να μην φάει η αποστολή μύδια, γιατί υπήρχαν επικίνδυνες ποικιλίες στην περιοχή. Το εστιατόριο εμφάνισε σχετικά πιάτα, στο δείπνο. Του είπαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Πήγε στην κουζίνα και έβαλε τον σεφ να τα φάει μπροστά του, πριν δοκιμάσουν οι παίκτες.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ήδη νικητής

Αν γράψεις το Google το όνομα του και τη λέξη “Παναγία” θα δεις αυτό.

Βάζω στοίχημα ότι στο άκουσμα του ονόματος του, ως υποψηφίου για την Εθνική, ένα “ευλόγησον” το είπες. Ή ένα “η Παναγιά να μας βοηθά”. Αυτό που σε εσένα μπορεί να φαίνεται ως γραφικό (η πίστη του) για εκείνον είναι κινητήριος δύναμη. Έχει ομολογήσει ότι “ πριν το '87 λοιδορούσα και εγώ την εκκλησία. Έκτοτε, ανάβω ένα κεράκι υπέρ των μισούντων. Αντιλαμβάνομαι πως σε μια εποχή φρίκης, που έχουν χαθεί οι ηθικές αξίες και ο "μάγκας" είναι το λαμόγιο, είναι δύσκολο να καταλάβεις πως υπάρχει το άλλο, το καλύτερο, το διαφορετικό”.

Όπως όμως, έχει πει συνέβησαν πολλά στη ζωή του, τα οποία δεν ήθελε να αποκαλύψει για να μη γίνουν (αυτά, όχι εκείνος) στόχος των αβίαστων σχολιαστών. Σε δικούς του ανθρώπους έχει πει πως βρήκε καταφύγιο στη θρησκεία, για πράγματα που έκανε νεότερος και για τα οποία δεν είναι υπερήφανος. Αναζητούσε την αγαλλίαση της ψυχής του. Του την έδωσε η θρησκεία. Από τότε απέκτησε πνευματικό. Τον οποίον συμβουλεύεται για όλα. Ναι, μέχρι και για τις επαγγελματικές προτάσεις που 'χει.

Δεν είναι urban legend το “όχι” που είπε στην ΑΕΚ το 2012, γιατί αυτό πρότεινε ο άνθρωπος που εμπιστεύεται. “ Μιλάω με τους ανθρώπους και πάντα ζητάω προθεσμία μιας ημέρας, πριν δώσω την απάντηση, η οποία δεν είναι δική μου. Πρέπει να πάρω την εντολή” έχει εξηγήσει. Με τον τρόπο που ξέρει να αποδέχεται προκλήσεις, ξέρει και πότε τελειώνουν αυτές.

Οταν δεν σε θέλουν οι παίκτες, φεύγεις. Είπαν ψέματα ότι εγώ ήμουν η αιτία που δεν πήραν το πριμ του Σαββίδη για τη νίκη επί του Ολυμπιακού οι παίκτες. Χαζός ήμουν να μην πάρω κι εγώ πριμ; Μέγα ψέμα. Το χρήμα σταύρωσε τον Χριστό. Εγώ θα γλίτωνα; Τρεις φορές παραιτήθηκα πριν με διώξουν. Έβλεπα τι γινόταν

Είχε διαπληκτιστεί με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Οι πληροφορίες ήθελαν τον παίκτη να ήθελε να διαχειριστεί δικός του γιατρός το πρόβλημα τραυματισμού που είχε. Ο Αναστασιάδης θίχτηκε -και- γιατί ο γιατρός του ΠΑΟΚ ήταν δικός του άνθρωπος. Όταν όλα είχαν τελειώσει, είχε πει πως " τον Τζαβέλλα τον καλύπτω, αλλά μένει ακάλυπτος ο γιατρός μας, ο οποίος κάνει πενήντα χειρουργεία το μήνα. Οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις εντολές του γιατρού της ομάδας. Του απαγόρευσε κανείς να πάει αλλού; Όχι".

Τότε ωστόσο, που ήταν το θέμα σε εξέλιξη, έστειλε τον παίκτη στην Κ20, με τον Τζαβέλα να ποστάρει στο Ιnstagram, στις 2 Φεβρουαρίου του 2015 το εξής:

" Μπορώ να ανεχτώ να με βρίζουν, να με φθείρουν και να διαρρέουν ψέματα όσοι αντίπαλοι θέλουν. Μπορούν να το κάνουν και μέλη της οικογένειας μου αφού όμως μάθουν την αλήθεια. Και εγώ πιστεύω στον Θεό, αλλά θεωρώ ότι την πίστη σου την υπηρετείς μόνο με ΑΛΗΘΕΙΑ. Πέρασα ένα δύσκολο εξάμηνο και δεν μίλησα για να μην κακό στην ομάδα που μου φέρεται άψογα. Παρ' ότι εξασφάλισα ειδική άδεια για να επισκεφτώ τον προσωπικό μου γιατρό (ενώπιον των συμπαικτών μου) και ενώ ενημέρωσα την επόμενη μέρα τον προπονητή πως θα μπορέσω να συμμετέχω κανονικά στην αποστολή για το Καραΐσκάκη, προς έκπληξή μου ενημερώθηκα μέσω σάιτ ότι βρίσκομαι εκτός αποστολής.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ήδη νικητής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τις επόμενες μέρες και ενώ ο προπονητής αναγνώρισε το λάθος του και με διαβεβαίωσε πως θα το κάνει αυτό δημόσια, ποτέ δεν το έκανε αυτό πειστικά. Έπειτα, μετά το παιχνίδι της Τρίπολης μου ανακοίνωσε πως επειδή είμαι εγώ ο φταίχτης της ήττας, δεν πρόκειται με εκείνον προπονητή να ξαναπαίξω και με έθεσε για μια ακόμη φορά εκτός ομάδας. Εγώ μιλάω με το όνομά μου μπροστά. Δεν βάζω τον 'πλαϊνό' μου να διοχετεύει επανειλημμένα ψέματα στα media. Εξάλλου η Παναγιά και το ψέμα δεν πάνε μαζί". Ακολούθως ζήτησε συγγνώμη και προέβη σε διαγραφή του post.

Ο Αναστασιάδης την Παναγία την έχει επικαλεστεί ουκ ολίγες φορές, ενώπιον παικτών και δημοσιογράφων. Και έχει αυτοσαρκαστεί, λέγοντας “ μερικοί θα πουν, αν τα κάνει όλα η Παναγιά, αυτός τι θα κάνει; Θα κάθεται (γελάει); Δεν ξέρω ποιος μπορεί να το πει αυτό και γιατί. Θα δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το βράδυ μέχρι το πρωί για την ομάδα, αλλά θα το αφήσω εκεί. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Παναγιά”.

Toν Φλεβάρη του 2013 δημοσιογράφος τον ρώτησε αν όντως πιστεύει πως η Παναγία τον ακολουθεί όπου και αν πάει. “Ναι το πιστεύω. Και ξέρετε γιατί; Επειδή την επικαλούμαι".

Ξέρει πως αυτές οι συνήθειες τον έχουν κάνει στόχο κακόβουλων σχολίων. “ Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ακολουθούν αυτό το δρόμο. Άσε τα παιδιά του σκότους να βρίζουν”, είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση, πριν προσθέσει “ στα Γιάννινα όταν η ομάδα δεν πηγαίναμε καλά στην αρχή, κόντεψαν να με βγάλουν και μεθύστακα. Αυτά τα παιδιά του σκότους ήθελαν να με διώξουν. Τώρα που δεν πάω, με βρίζουν. Το 1996 είχα πάει στον ΠΑΟΚ που ήταν χαμηλά και βγήκαμε στο κύπελλο UEFA. Τότε τα παιδιά του σκότους έγραφαν ειρωνικά ότι μίλησα με την Παναγιά. Τι να κάνουμε, ίδια είναι πάντα".

Η Παναγιά θα παίξει στόπερ

Στις 20/7 του 2015, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιβάν Σαββίδης είχε αναφερθεί στα όσα τον είχαν ενθουσιάσει στα πρώτα χρόνια διαμονής του στην Ελλάδα. Είχε πει πως " είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χώρα. Ο καθένας ξυπνάει και γράφει ότι του κατέβει στο κεφάλι και μερικές φορές μαθαίνω από αυτόν που είμαι και τι σκέφτομαι.

Πέρυσι, απαιτούσα να αγοράσουμε παίκτες. Ο Αναστασιάδης έλεγε "δεν χρειάζομαι παίκτες, όλα είναι καλά, τα παλικάρια.". Του έλεγα ότι δεν βλέπω να παίζουμε άμυνα. Μου απαντούσε η "Παναγία είναι η άμυνα". Είναι πολύ πιστός ΠΑΟΚτσής και το λάθος μου ήταν ότι πίστεψα ότι μπορούσα να τον ανεβάσω στο θρόνο του ΠΑΟΚ. Εκείνος δεν το κατάλαβε αυτό".

Άνθρωποι που ήταν μπροστά στη συζήτηση, είχαν αποκαλύψει πως η απάντηση του Αναστασιάδη ήταν " θα παίξει στόπερ η Παναγιά" στην επισήμανση του αφεντικού πως χρειαζόταν το ρόστερ στόπερ.

Και εδώ 'κολάει' η δήλωση του, μετά το διπλό με τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" το 2015, όταν χρησιμοποίησε τον Σαλπιγγίδη ως δεξιό μπακ και έβαλε στα τελευταία λεπτά τον Κλάους, ως αριστερό μπακ. " Δεν ξέρω τι του μεταφέρανε του Σαββίδη. Θα πω όμως το εξής: όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό ξέρετε με δεξί μπακ Σαλπιγγίδη, δεξί χαφ Παπαδόπουλο και Ποζατζίδη στόπερ στα τελευταία λεπτά.

Όλοι θέλανε μεταγραφές, μπακάληδες, χασάπηδες, γιατροί, δικηγόροι. Αλλά ο Αναστασιάδης πού να ήθελε. Όλοι οι άλλοι θέλανε, εκτός από εμένα.

Στα 65 γίνεται ο δεύτερος γηραιότερος προπονητής της Εθνικής, μετά τον Σέρχιο Μαρκαριάν (όταν προσελήφθη, στις 15/2 του 2015 ήταν 70 χρόνων, 3 μηνών και 14 ημερών). Μεταξύ τους υπήρξε μόνο ο Μίχαελ Σκίμπε. Από το 2000 ωστόσο, αυτή είναι η 8η αλλαγή στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με τον Ότο Ρεχάγκελ να 'χει το ρεκόρ των 106 παιχνιδιών. Δύσκολα θα το 'σπάσει' ο Αναστασιάδης. Όχι γιατί δεν θέλει. Μηδέ επειδή δεν μπορεί. Τότε γιατί; Διάβασε τι είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος στη σχετική ανακοίνωση και θα καταλάβεις πού είναι το πρόβλημα.

"Η απόφαση είναι να προσληφθεί έλληνας προπονητής που θα δώσει μαχητικότητα, εθνική συνείδηση και προσήλωση. Η Εκτελεστική Επιτροπή θεωρεί ότι για τα χαρακτηριστικά αυτά θα πρέπει να προσληφθεί Έλληνας και γι’ αυτό αποφασίσαμε την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη".

Εμείς να ευχηθούμε καλή τύχη, την οποία θα χρειαστεί -μαζί με τη βοήθεια της Παναγιάς- αν ισχύουν όσα έχουν κυκλοφορήσει για διεθνείς που δεν διατίθενται να παίξουν υπό τις οδηγίες του. Ευχή μας είναι και αυτοί οι διεθνείς να θυμηθούν πως εκπροσωπούν μια χώρα. Όχι την πάρτη τους. Καλή συνέχεια.

Photos: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK