Ο Αρης και το χρεός των ΜΜΕ

Ο Αρης και το χρεός των ΜΜΕ
Την Παρασκευή έγινε γνωστή η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Λωζάνης που απορρίπτει την έφεση του ΑΡΗ. Στο σαιτ σας υποστηρίζετε ότι δικαιωθήκατε με την πρόβλεψη σας ότι ο ΑΡΗΣ δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα από αυτήν την υπόθεση. Αυτή η πρόβλεψη επαληθεύτηκε, αλλα δυστυχώς ποτέ δεν αναφερθήκατε στην ουσία της υπόθεσης. Η οποία είναι ότι οι θέσεις του ΑΡΗ είναι πέρα για πέρα δίκαιες, πράγμα που επιβεβαιώθηκε αρκετές φορές αυτό το καλοκαίρι, από την πρώτη απόφαση του CAS, έως και την πιο πρόσφατη απόφαση της FIFA.

Αντ' αυτού, απαξιώνατε τις προσπάθειες της διοίκησης του ΑΡΗ καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Επειδή εδώ και πολλά χρόνια ενημερώνομαι από το contra.gr για τα αθλητικά δρώμενα, θα περίμενα διαφορετική στάση και ενημέρωση για θέματα που οφείλει να γνωρίζει όλος ο φίλαθλος κόσμος, για να μην στρουθοκαμηλίζει και νομίζει οτι το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκινά και τελειώνει στον Τουρέ και στον Μπίσκαν.

Περίμενα λοιπόν οτι το contra.gr θα έκανε το χρέος του και θα ενημέρωνε τον φίλαθλο κόσμο για:

α) Την αποδεδειγμένη ενοχή της ΕΠΟ με την απόκρυψη της τιμωρίας του ΝΕΟΥ Πανιωνίου με -12 βαθμούς για την υπόθεση Κλίμεκ και Μαγιέφσκι.
β) Την αποδεδειγμένη ενοχή της ΕΠΟ με την μη εφαρμογή απαγόρευσης μεταγραφών στον ΝΕΟ Πανιώνιο, τιμωρία που είχε ήδη επιβληθεί από την FIFA.
γ) Την συνεχιζόμενη και προκλητική επίθεση που δέχεται ο ΑΡΗΣ ως αντίποινα για τον αγώνα που έκανε για δικαίωση.
δ) Τις χθεσινές καταγγελίες κατά του ΑΡΗ από τον κ. Μπέο, και την σκανδαλώδη τιμωρία του ΑΡΗ που βασίστηκε (άκουσον, άκουσον) σε δύο μάρτυρες: κάποιον οπαδό του ΠΑΟΚ, και έναν άλλον που παραδέχτηκε ότι ήταν απών αλλά πληροφορήθηκε την υπόθεση από τις εφημερίδες!!!!
ε) Την εμμονή της ΕΠΟ να χρεώσει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ τα σπασμένα καρεκλάκια του τελικού κυπέλλου της Πάτρας, προς 100 ευρώ το καθένα!!! Φυσικά μόνο στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ γιατί ως γνωστόν τα καρεκλάκια σε πέταλο είναι πάντα πιο ακριβά από τα επίσημα.
ζ) Το παράδοξο των αντικρουώμενων αποφάσεων, ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων, όπου ο ΑΡΗΣ δικαιωνόταν στο εξωτερικό αλλά στο εσωτερικό απορριπτόταν κάθε ένστασή του.
η) Το ότι το καθεστώς επιβολής τιμωριών από την FIFA και τις εθνικές ομοσπονδίες έχει αλλάξει παγκοσμίως από φέτος το καλοκαίρι λόγω της υπόθεσης του ΑΡΗ, έτσι ωστέ οι ομοσπονδίες να μην έχουν την δυνατότητα να καλύψουν ομάδες όπως έκαναν στη περίπτωση ΝΕΟΥ Πανιωνίου.

Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε η ανάλογη προβολή σε αυτά τα θέματα και σε ακόμα περισσότερα, κι έτσι έχουν δημιουργηθεί λάθος εντυπώσεις στη φίλαθλο κοινή γνώμη. Αυτό που μένει τελικά είναι ότι ο ΑΡΗΣ υποβιβάστηκε για λάθη και παραλείψεις άλλων, και το πρόβλημά του υποβαθμίστηκε. Όλοι οι δημοσιογράφοι γλίτωσαν την χωρίς όρους ανάλυση και ειλικρινή της κατάστασης με ένα εύπεπτο «ο ΑΡΗΣ έπεσε αγωνιστικά» αντί να εξεταστεί η ουσία. Για εμάς τους υπόλοιπους μένει η πίκρα της αδικίας και η απογοήτευση του οτι και του χρόνου τα ίδια θα έχουμε. Η αρχή έγινε με την προκλητική διαιτησία ακόμα και στο τελευταίο φιλικό με την Βέροια (!!!) ελπίζω να μην έπεται και συνέχεια.

Ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε

Δρ. Χρήστος Λυτρίδης

24MEDIA NETWORK