Ο Έντουαρ Μικού γεννήθηκε για να παίξει το ποδόσφαιρο του Γκουαρδιόλα

Στα 17 του χρόνια ξεχωρίζει ήδη στην U19 της Παρί Σεν Ζερμέν, κουβαλώντας την ταμπέλα του νέου Μάρκο Βεράτι. Ο Έντουαρ Μικού μοιάζει ωστόσο να γεννήθηκε προκειμένου να υπηρετεί το ποδόσφαιρο που διδάσκει ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Και η Μάντσεστερ Σίτι έχει τεντωμένες τις κεραίες της.

Ο Έντουαρ Μικού γεννήθηκε για να παίξει το ποδόσφαιρο του Γκουαρδιόλα
Ο Έντουαρ Μικού εν δράσει με την U19 της Παρί Σεν Ζερμέν. EDOUARD MICHUT OFFICIAL TWITTER ACCOUNT

Ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα στην Ακαδημία της Παρί Σεν Ζερμέν ακούει στο όνομα του Έντουαρ Μικού. Το συμβόλαιο του με τη γαλλική ομάδα έχει ισχύ μέχρι το 2023, ίσως όμως να μην μείνει για πολύ ακόμη στην Πόλη του Φωτός. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και η Μάντσεστερ Σίτι ήδη τον ορέγονται στο 'Etihad'. Τι του βρίσκουν; Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς μέσους της γενιάς του, με τη στάμπα του νέου Μάρκο Βεράτι.

Γιατί να μπει η Παρί Σεν Ζερμέν στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων για ένα τέτοιο ταλέντο; Δεν έχει λόγο είναι η αλήθεια. Ο Μικού, που είναι ήδη διεθνής με την U17 της Γαλλίας, παρά το γεγονός πως έκλεισε τα 17 του χρόνια τον Μάρτιο αποτελεί ήδη βασικό μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν U19 και καταφέρνει να ξεχωρίζει με την απόδοση του σε σταθερή βάση.

Ο Μικού λανθασμένα είχε χαρακτηριστεί ως νέος Λιονέλ Μέσι, αφού η θέση και ο ρόλος του στο χορτάρι είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν του Αργεντίνου σταρ. Από τα δεδομένα του WyScout είναι ξεκάθαρο πως λειτουργεί αποτελεσματικά ως '8άρι' στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Η σωματοδομή, η τεχνική του, ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι και ελέγχει τον ρυθμό είναι χαρακτηριστικά στα οποία ξεχωρίζει.

Η ικανότητα στην πάσα, η φαντασία, το κοντρόλ της μπάλας, η ταχύτητα και ο πολύ υψηλός δείκτης στο teamwork, του επιτρέπουν να ξεκινά τις προσπάθειες του από χαμηλά μέτρα στο γήπεδο. Η ντρίμπλα, η δημιουργία και η αμυντική του συνεισφορά ειδικά στην πίεση της μπάλας, τον βοηθούν όταν ανεβαίνει μέτρα και πλησιάζει το τρίτο μισό του αγωνιστικού χώρου προς την επίθεση.

Όλα αυτά τα στοιχεία του δίνουν την ευχέρεια να παρουσιάζεται το ίδιο αποτελεσματικός σε παιχνίδι δράσης αλλά και αντίδρασης. Η άνεση του με τη μπάλα στα πόδια και ο τρόπος που κινείται χωρίς αυτήν στον χώρο, του δίνουν μια εκπληκτική προσαρμογή στο σωστό timing κάτω από καταστάσεις πίεσης.

Καθόλου περίεργο λοιπόν που απασχολεί έντονα έναν προπονητή όπως ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που στο πρόσωπο του Μικού βλέπει έναν χαφ που διαθέτει όλο το πακέτο για να εξελιχθεί σε ένα παίκτη - πρωταγωνιστή που κουμπώνει ιδανικά στην φιλοσοφία του. Ο Καταλανός τεχνικός και η Σίτι δεν είναι οι μοναδικοί ενδιαφέρομενοι. Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Τσέλσι και Γιουβέντους έχουν τον Μικού στη μεταγραφική τους λίστα, ωστόσο μιλάμε για μια δύσκολη υπόθεση ούτως ή άλλως.

Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους του 17χρονου χαφ τον περασμένο Ιούλιο, η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε σε συμφωνία με την πλευρά του παίκτη για επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Έχοντας έτσι το πάνω χέρι στις εξελίξεις. Είναι δεδομένο πάντως πως σύντομα ο Μικού θα διερευνήσει τις προθέσεις της Παρί όσον αφορά την περίπτωση του και την προοπτική να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. Αν πάρει τις σχετικές διαβεβαιώσεις και δει στην πράξη ότι υπολογίζεται, τότε δεν έχει και λόγο να ψάξει άμεσα τη μετακίνηση του κάπου άλλου.

Σε διαφορετικό σενάριο, είναι σίγουρο πως θα κληθεί να πάρει αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του. Και τότε είναι αναμφισβήτητο πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα ζητήσει έναν ποδοσφαιριστή που μοιάζει να γεννήθηκε για να παίζει το ποδόσφαιρο του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK