Ο Γκρίφιν δεν πετά πάνω από αυτοκίνητα αλλά 'ίπταται' για το πρωτάθλημα

Μπορεί τα ελατήρια στα πόδια να μην λειτουργούν όπως παλιά, ωστόσο ο Μπλέικ Γκρίφιν μπορεί να δώσει στους Μπρούκλιν Νετς την έξτρα ώθηση για να κερδίσουν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, παίζοντας πίσω από Κέβιν Ντουράντ, Κάιρι Ίρβινγκ και Τζέιμς Χάρντεν.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν άφησε τους Πίστονς για τους Νετς
Ο Μπλέικ Γκρίφιν άφησε τους Πίστονς για τους Νετς © 2021 CARLOS OSORIO/ASSOCIATED PRESS

Ο 'Τέταρτος Άνθρωπος' είναι ένα φιλμ νουάρ του 1952, αλλά και ένα ερωτικό θρίλερ του Πολ Βερχόφεν του 1985. Δεν ξέρουμε αν ο Μπλέικ Γκρίφιν έχει δει τις δυο ταινίες, τον τίτλο τους πάντως χρησιμοποίησε για να απαντήσει στην ερώτηση "γιατί διάλεξε τους Μπρούκλιν Νετς" να συνεχίσει την καριέρα του. "Νομίζω ότι έψαχναν έναν τέταρτο άνθρωπο", εξήγησε, δηλώνοντας έτοιμος να σταθεί στο πλευρό των Κέβιν Ντουράντ, Κάιρι Ίρβινγκ και Τζέιμς Χάρντεν. Οι Big-3 δηλαδή να γίνουν Big-4 και οι Νετς να φτάσουν στην επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ.

Ο Σον Μαρκς, τζένεραλ μάνατζερ των Νετς, ήταν ο πρώτος που μίλησε μαζί του, εξηγώντας το σχέδιο της ομάδας για τον πρώην άσο των Ντιτρόιτ Πίστονς και νωρίτερα των Λος Άντζελες Κλίπερς. Το δέλεαρ του τίτλου είναι σαφώς πολύ μεγάλο, έστω κι αν το συμβόλαιο που μπορούσαν να του προσφέρουν δεν ήταν μεγαλύτερο από 5.900.000 δολάρια.

Για να μείνει ελεύθερος ο Γκρίφιν, διαπραγματεύτηκε πρώτα με τους Πίστονς, οι οποίοι προχωρούν σε ριζική ανανέωση. Τα 56.500.000 που είχε ακόμη λαμβάνειν από το Ντιτρόιτ ο Γκρίφιν δεν είναι ένα ποσό που το αφήνεις έτσι. Ο απόφοιτος του Οκλαχόμα χάρισε 13.000.000 και θα εισπράξει τα υπόλοιπα 43.500.000 παίζοντας σε άλλη ομάδα. Καθόλου άσχημα, για έναν παίκτη που υπολογίζεται ότι έχει βγάλει από το μπάσκετ 255.000.000.

Κάποτε (το 2011), ο Γκρίφιν είχε περάσει πάνω από ένα αυτοκίνητο για να κερδίσει τον διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star Game:

Ένα χρόνο αργότερα, στον αγώνα των Κλίπερς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, έκανε το κάρφωμα της καριέρας του κι ένα από τα καλύτερα που είδαμε ποτέ σε αγώνα ΝΒΑ. Ο παίκτης με τα ελατήρια στα πόδια έκανε πόστερ τον Κέντρικ Πέρκινς με σαδιστικό τρόπο, ολοκληρώνοντας το πλάγιο πικ εν ρολ με ένα monster dunk, όπως φωνάζουν οι σπίκερ και έχουν δίκιο. Πραγματικά τερατώδες. "Ειδικά όταν βλέπεις το κατσουφιασμένο βλέμμα του Πέρκινς, καταλαβαίνεις τι έχω κάνει", ομολογούσε πρόσφατα ο Μπλέικ

Τα καρφώματα ήταν πάντα η αδυναμία του. Του άρεσε να προσγειώνεται με τρομερή δύναμη στο καλάθι, ενώ το κεφάλι του είναι πάνω από τη στεφάνη. Είχε τρομερή δύναμη και σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους dunker των τελευταίων ετών στο ΝΒΑ. Κάποτε τον ρώτησαν ποιος θα ήταν ο ιδανικός διαγωνισμός καρφωμάτων. Δεν έβαλε μέσα τον εαυτό του, αλλά επέλεξε τους Βινς Κάρτερ, Μάικλ Τζόρνταν, Ντομινίκ Γουίλκινς, Άαρον Γκόρντον, Ζακ Λαβίν και Νέιτ Ρόμπινσον. Αρκετά μετριόφρων, γιατί τα δικά του καρφώματα δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε από εκείνα όλων όσων ανέφερε.

Αυτός ο Γκρίφιν όμως ανήκει στο παρελθόν. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί που είχε σχεδόν σε ολόκληρο το κορμί του και ιδιαίτερα οι δυο εγχειρήσεις στο αριστερό γόνατο, δεν του επιτρέπουν να απογειώνεται με τον ίδιο τρόπο, οι σούστες από τα ελατήρια δεν λειτουργούν το ίδιο όπως παλιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο έμπειρος άσος δεν μπορεί να προσφέρει και θέαμα, όμως προτιμάει ένα άλλου είδους μπάσκετ.

Περισσότερο στο "3", με πιο πολύ χειρισμό της μπάλας και σουτ 3 πόντων. Στο "4", άλλωστε, οι Νετς χρησιμοποιούν τον Ντουράντ, που λογικά δεν πρόκειται να αλλάξει θέση για να παίξει ο Γκρίφιν, που μάλλον θα έρχεται από τον πάγκο ή θα παίζει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και σε σχήματα small ball, που καμιά φορά αρέσουν στον Στιβ Νας. "Έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον προπονητή Νας", είπε ο ίδιος και ήδη συναντήθηκε με τον Καναδό, για να αναλύσουν τις προοπτικές των Νετς

Στον πάγκο του Μπρούκλιν, ο Γκρίφιν θα βρει και τον παλιόφιλο από το Λος Άντζελες ΝτεΆντρε Τζόρνταν. Μαζί στους Κλίπερς είχαν προσφέρει ορισμένα από τα πιο θεαματικά καρφώματα, κάνοντας τη δεύτερη ομάδα του LA πολύ αγαπητή στο κοινό για το σούπερ-θέαμα που πρόσφερε. Ήταν μια από τις καλύτερες εποχές των Κλίπερς (μαζί και με τον Κρις Πολ), την οποία δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει, όπως λέει συχνά-πυκνά. Ακόμη και για τους... καυγάδες του μέσα κι έξω από το γήπεδο, καθώς ο οξύθυμος χαρακτήρας του τον οδηγούσε πολλές φορές στο να παίζει μπουνιές με γνωστούς και αγνώστους.

Η αλήθεια είναι ότι ο 6 φορές all-star έπαιξε πολύ μπάσκετ με τους Κλίπερς, όπως και με τους Πίστονς, τουλάχιστον πριν αρχίζει να τραυματίζεται. Φορώντας τη φανέλα του Ντιτρόιτ έχει πετύχει 50 πόντους στον αγώνα με τους Σίξερς, που έληξε 133-132). Η αποχώρηση του από το Λος Άντζελες δεν έγινε τόσο ομαλά, ενώ στοίχισε και στο ειδύλλιο με την Κένταλ Τζένερ, αφού ως γνωστόν μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται...

Πιο ήρεμος και εγκεφαλικός, πλέον, θέλει να προσθέσει στους Νετς ποιότητα και κλάση, που πάντως δεν λείπει και τόσο πολύ από την ομάδα του Νας. Με τους Πίστονς, φέτος είχε 12.3π. 5.2ρ και 3.9ασ.

Και καριέρα ηθοποιού...

Το σίγουρο είναι ότι ξέρουμε από τώρα τι θα κάνει ο Γκρίφιν μόλις σταματήσει το μπάσκετ. Η καριέρα του στα στούντιο τον περιμένει. Έχει ξεκινήσει ήδη με συμμετοχή σε διάφορα κωμικά σίριαλ στις ΗΠΑ. Επίσης, κάνει σταντ-απ κόμεντι με ιδιαίτερη επιτυχία, δείχνοντας ότι δεν είναι ο τσαντίλας που πηγαίνει συνέχεια για καυγά μέσα στο γήπεδο.

Το νέο πρότζεκτ που έχει βάλει στα σκαριά και θα βγει στον αέρα στις 19 Μαρτίου είναι το Double Cross, ένα σόου όπου ο παρουσιαστής Γκρίφιν μετέχει σε φάρσες με κρυμμένες κάμερες. Με μια διαφορά, όμως. Έχει συνεννοηθεί και με εκείνους που υποτίθεται ότι θα πέσουν θύματα της φάρσας: "Είναι κάτι που με εξιτάρει, γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον να... παίρνουν ρεβάνς εκείνοι που τους έκαναν φάρσες".

Στην ερώτηση αν πράγματι θα ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού, ο Γκρίφιν απαντάει:"Προς το παρόν με ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα το μπάσκετ. Πηγαίνοντας στο Μπρούκλιν, το όραμα ενός τίτλου γίνεται πιο έντονο. Με ενδιαφέρει να κάνω πράγματα που τα απολαμβάνω, που θα τα παρακολουθούσα κι εγώ ο ίδιος. Ίσως γίνει κι αυτό, μετά το μπάσκετ. Αλλά ακόμη είμαι αθλητής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK