Ο Ιντέγε έκλεισε επιδεικτικά τ' αυτιά του για να μην ακούει κανέναν

Τα δύο γκολ του στο 4-0 επί του Βόλου, αλλά κυρίως ο πανηγυρισμός στο δεύτερο ήταν η 'απάντηση του Μπράουν Ιντέγε στη διαρκή αμφισβήτηση που τον έχει κυκλώσει από την αρχή της σεζόν.

Ο Μπράουν Ιντέγε επέλεξε να πανηγυρίσει μ' έναν δικό του τρόπο το δεύτερο γκολ επί του Βόλου
Ο Μπράουν Ιντέγε επέλεξε να πανηγυρίσει μ' έναν δικό του τρόπο το δεύτερο γκολ επί του Βόλου EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπράουν Ιντέγε είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη στη Super League 1, καταλαμβάνοντας εξ αδιαιρέτου την πρωτιά με τον Μπρούνο Γκάμα. Χάρη στα δύο δικά του γκολ στο 4-0 επί του Βόλου στη Θεσσαλονίκη ο Νιγηριανός στράικερ έφτασε τα 6 στο σύνολο, όσα ακριβώς και ο Βραζιλιάνος χαφ, που πέτυχε τα επόμενα δύο των 'κίτρινων', όντας όμως ο εκτελεστής των πέναλτι, στην ευρεία νίκη της Πέμπτης. Μια νίκη που παρεμπιπτόντως έφερε την ομάδα του Ένινγκ ισόβαθμη με τον βελτιωμένο Παναθηναϊκό στην 5η θέση της κατάταξης, πριν ακριβώς από τη μεταξύ τους μονομαχία στο ΟΑΚΑ.

Στις δύο περιπτώσεις ο 31χρονος λειτούργησε όπως ακριβώς όφειλε να κινηθεί ένας φορ περιοχής. Αρχικά ακολούθησε τη φάση και πήρε σωστά την πάσα από την Mr. Asist Γιάννη Φετφατζίδη και στη επόμενη κινήθηκε υπέροχα στο χώρο, πλασάροντας με άρτιο τρόπο τον εξερχόμενο Γκαραβέλη. Ασχέτως αν στην πρώτη προσπάθειά του λίγο έλειψε να χάσει το κοντρόλ και να ξοδέψει την ευκαιρία, στο δεύτερο ενήργησε ψυχραιμότατα, ως εκείνος ο επιθετικός που είχε 28 τέρματα ενόσω αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό από τον Αύγουστο του 2015 ως τον Φλεβάρη του 2017. Προτού φύγει για την Κίνα και με γεμάτες τσέπες στερηθεί των απαιτούμενων κινήτρων.

Ο Μπράουν Ιντέγε ήταν ο πρωταγωνιστής της ευρείας νίκης του Άρη επί του Βόλου
Ο Μπράουν Ιντέγε ήταν ο πρωταγωνιστής της ευρείας νίκης του Άρη επί του Βόλου EUROKINISSI SPORTS

Το καλοκαίρι ο Ιντέγε πήρε το μεγαλύτερο συμβόλαιο των 'κίτρινων' για να κάνει ακριβώς αυτό: να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με όποιον τρόπο δύναται. Μονοδιάστατα ή με ποικιλία, το αποτέλεσμα όριζε τον αντίκτυπο. Το βάρος αυτό λειτούργησε συμπιεστικά στην αρχή της σεζόν και ο Νιγηριανός δεν βοήθησε όσο θα περίμενε κανείς στην Ευρώπη, όντας τρομερά άστοχος σε 'καθαρές' ευκαιρίες.

Το χειρότερο δείγμα είναι αυτό:

Στο πρωτάθλημα ωστόσο έχει φροντίσει να κάνει τη διαφορά. Πήρε μπροστά στο 4-0 επί του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο, σκοράροντας το τελευταίο γκολ του Άρη, και κατόπιν έγινε κομβικός. Στο 2-2 της Τούμπας άνοιξε το σκορ, στο 1-0 των Πηγαδιών κέρδισε το πέναλτι, στο 2-0 επί του Παναιτωλικού σφράγισε τη νίκη.

Οι σταθερές επιδόσεις του άρχισαν να αραιώνουν τους ψιθύρους για την αναποτελεσματικότητα του, κατά πόσο έχει χάσει την επαφή του με τα δίχτυα, αλλά τα δύο στείρα ματς και η αποβολή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ενίσχυσαν ξανά την αμφισβήτηση. Μια αμφισβήτηση συνυφασμένη σταθερά με τα χρήματα που λαμβάνει. Πριν και μετά το συμβάν στο ΟΑΚΑ που τον χρέωσε με αποκλεισμό 2 αγώνων, στις προσωπικές αναρτήσεις του αναδεικνυόταν η πίκρα του, αλλά ταυτόχρονα η πεποίθηση ότι το χαρτί θα γυρίσει. Την Πέμπτη, κι ενώ είχε σκοράρει στο Ηράκλειο (3-1 από τον ΟΦΗ), πήρε δυο άσους από χέρι. Ήξερε ήδη εκ των προτέρων ότι "οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά".

Ούτως ή άλλως ο Ιντέγε ήταν πάντα μέσα στις φάσεις, διέθετε το know how της θέσης και είχε το τάιμινγκ. Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό πως είναι ο ποδοσφαιριστής του Άρη με τα περισσότερα τελειώματα, συνολικά (27) ή εντός μεγάλης περιοχής (17). Του έλειπε, ως ένα σημείο, η ουσία. Την Πέμπτη είχε μπόλικη από δαύτη. Πρώτα πανηγύρισε με μια θεαματική εναέρια τούμπα. Ίσως να 'θελε να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα.

Ο Μπράουν Ιντέγε έχει μόλις σκοράρει το 1-0 του Άρη στο ματς με τον Βόλο
Ο Μπράουν Ιντέγε έχει μόλις σκοράρει το 1-0 του Άρη στο ματς με τον Βόλο EUROKINISSI SPORTS

Μετά το δεύτερο γκολ ήταν προφανές πως αποφάσισε να εκφράσει το συναίσθημα που τον πλημμύριζε, σχεδόν τον έπνιγε. Έκλεισε τ' αυτιά του και έδειξε ότι δεν λαμβάνει υπ' όψιν τους ενοχλητικούς θορύβους που παλεύουν να τον επηρεάσουν, να τον καταβάλλουν πνευματικά, να τον αποπροσανατολίσουν.

"Δεν φοβήθηκα ποτέ μου κάτι. Ο κόσμος έχει τη δική του γνώμη. Είμαι μαχητής, δεν δίνω σημασία σε όσα λένε. Ήθελα να δείξω πόσο πιστεύω στον εαυτό μου και στη δουλειά μου", έλεγε μετά το τέλος του αγώνα βάζοντας σε σειρά τα πράγματα. Δεν ξεχάστηκε μάλιστα και είπε ένα τεράστιο ευχαριστώ "στον διαιτητή για την απόφασή του να μου δώσει κόκκινη. Ίσως αν δεν την έδινε να μην είχα αυτή την απόδοση. Είχα δύο εβδομάδες να ξεκουραστώ και επανήλθα δυνατός και με μεγαλύτερο κίνητρο".

Ο εκφραστικός πανηγυρισμός του Μπράουν Ιντέγε μετά το δεύτερο γκολ επί του Βόλου
Ο εκφραστικός πανηγυρισμός του Μπράουν Ιντέγε μετά το δεύτερο γκολ επί του Βόλου EUROKINISSI SPORTS

Αυτό το διάστημα το χρόνο του, ταυτίστηκε με τον εαυτό του. Μόνο ελαφρύ πόνο του είχαν προκαλέσει όλα όσα άκουγε καιρό τώρα. Ένας πόνος ελαφρύς που ένιωσε και στον τετρακέφαλο, με συνέπεια να τεθεί εκτός αγώνα στο 56'. Γι' αυτό ζήτησε αλλαγή από τον πάγκο, προφυλάσσοντας το σώμα του από την έξτρα επιβάρυνση. Την Κυριακή θα παίξει κανονικά. Πιο απελευθερωμένος από ποτέ, επιστρέφοντας στο γήπεδο που έγινε η χώρος της επανεκκίνησης του. Μάλλον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK