Ο Ιωαννίδης είναι ΠΑΟΚ, πλησίασε στην ΑΕΚ, αλλά παίζει στον ΠΑΟ

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο πατέρας θα μάρκαρε τον γιο. Αμυντικός ο ένας, επιθετικός ο άλλος. Ίσως γι' αυτό ο Φώτης Ιωαννίδης, περί ου ο λόγος, έμαθε τόσο καλά τη θέση μπροστά. Γιατί του έμαθε τα 'κόλπα' των αμυντικών ο πατέρας του Βασίλης.

Ο Φώτης Ιωαννίδης του Λεβαδειακού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ξάνθη για τη Super League 2018-2019 στο 'Xanthi FC Arena' | Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
Ο Φώτης Ιωαννίδης του Λεβαδειακού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ξάνθη για τη Super League 2018-2019 στο 'Xanthi FC Arena' | Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 EUROKINISSI SPORTS/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ

Rewind πριν από μερικά χρόνια, όταν ο πιτσιρικάς, 10χρονος, Φώτης πιάνει το χέρι του μπαμπά και πηγαίνουν στον Ολυμπιακό για ενταχθούν στις ακαδημίες της ομάδας όπου ο Βασίλης Ιωαννίδης φόρεσε την φανέλα ως ποδοσφαιριστής. Τότε, το πράσινο δεν υπήρχε στον ορίζοντα για την οικογένεια Ιωαννίδη, με τον πατέρα να έχει ως όνειρο να δει τον γιο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Η αλήθεια είναι ότι τον είδε στις προπονήσεις, εκεί όπου έπλασε ποδοσφαιρικό χαρακτήρα κι έμαθε την αλφαβήτα του αθλήματος. Αλλά δεν συνέχισε, γιατί κάπως έτσι, ξαφνικά, εμφανίστηκε το πράσινο που λέγαμε. Όχι του Παναθηναϊκού, όπου η μοίρα τον έφερε κάποια χρόνια μετά, αλλά του Λεβαδειακού. Και κάπως έτσι αρχίζει η ποδοσφαιρική ιστορία του σήμερα 20χρονου Φώτη Ιωαννίδη, που είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, για να καταλήξει στον Παναθηναϊκό, έπρεπε να γίνουν... καραμπόλες και να 'γραφτεί' μία παράδοξη ιστορία. Ο νεαρός παίκτης έβλεπε τις 'πόρτες' να κλείνουν γιατί πάντα στην εξίσωση έμπαινε το κακό timing. Τέτοιο ήταν όταν βρέθηκε μία ανάσα από τον ΠΑΟΚ, την ομάδα που συμπαθούσε στα νεανικά χρόνια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε μάθει για τον Ιωαννίδη, συγκέντρωσε τις πληροφορίες που ήθελε και ο παίκτης ήταν έτοιμος να φορέσει την φανέλα του Δικεφάλου. Είπαμε, όμως, το timing δεν ήταν το κατάλληλο. Ο Ρουμάνος προπονητής έφυγε ξάφνου από τον νταμπλούχο και αήττητο ΠΑΟΚ και ο Ιωαννίδης έμεινε στο 'περίμενε'. Ο Φερέιρα ανέλαβε, έτρεξε να συμμαζέψει ό,τι άφησε πίσω το 'διαζύγιο' με τον Λουτσέσκου και που μυαλό να ασχοληθεί με την περίπτωση του πιτσιρικά; Παραμονή στον Λεβαδειακό.

Στη Super League 2 εν τω μεταξύ, ο Ιωαννίδης γινόταν βασικό μέλος του Λεβαδειακού με σερί εμφανίσεις, με γκολ και με μία γενικότερη εικόνα που έδειχνε ότι αυτή η κατηγορία δεν θα τον κρατήσει για πολύ. Η ΑΕΚ μπήκε στο 'πλάνο' και ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του, ο Ίλια Ίβιτς ρώτησε, έμαθε, είδε και αποφάσισε ότι είναι μία ευκαιρία για την ΑΕΚ να επενδύσει πάνω του, αλλά βλέπετε υπήρχε μία άλλη επένδυση που είχε μείνει στη μέση: Γιάννης Ιατρούδης.

Αυτό το ρημάδι το timing για τον Ιωαννίδη ούτε τώρα ήταν το κατάλληλο. Η ολιγωρία της ΑΕΚ με την περίπτωσή του κι η επιλογή να ρίξει το βάρος στον Ιατρούδη, έφεραν στο προσκήνιο τον Παναθηναϊκό. Οι 'πράσινοι' έχουν ανάγκη από τέτοιους ποδοσφαιριστές, ταλαντούχους, διψασμένους και με προοπτική να γεμίσουν στο μέλλον τα ταμεία. Έτσι, αποφάσισαν να κινηθούν για την περίπτωσή του, αφού πρώτα έκαναν το απαραίτητο σκάουτινγκ.

"Ευφυής ποδοσφαιριστής, που έχει ευχέρεια στο γκολ και μπορεί να παίξει τόσο ως φορ, μέσα στο 'κουτί', όσο και ως περιφερειακός. Με σωστή δουλειά, έχει όλα τα προσόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα". Αυτό ήταν που ήθελαν να ακούσουν οι 'πράσινοι' και ο Τσάβι Ρόκα, ο οποίος σε ένα διάλειμμα των μεταγραφών εκ του εξωτερικού, έκανε την κίνηση εκ του εσωτερικού, όχι μόνο για να τονώσει το ελληνικό στοιχείο, αλλά και για να επενδύσει στο μέλλον της ομάδας. Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός "να αφήσει κάτι πίσω του", όταν φύγει.

Ο Παναθηναϊκός μετά από καιρό είναι η πρώτη φορά που μπορεί να καυχιέται ότι πήρε παίκτη από το λεγόμενο 'Big-4' του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να χρειάστηκαν καραμπόλες, αλλά το μομέντουμ τελικά... έδειξε τους 'πράσινους'.

Ο Ιωαννίδης δεν είναι από τις περιπτώσεις που κάνει γκελ στον κόσμο, αλλά είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που έχει όλα τα φόντα να γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας. Στα 20 κάνει το μεγάλο βήμα, έχοντας κάνει το απαραίτητο 'αγροτικό' και έχοντας δείξει τα επίσης απαραίτητα δείγματα. Πλέον, έχει την ευκαιρία να δικαιώσει όσους τον πιστεύουν, σε μία ομάδα που σίγουρα θα βρει περισσότερες ανοιχτές 'πόρτες' προς την ενδεκάδα, λόγω πρότζεκτ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK