Ο καλύτερος Πανιώνιος που εμφανίστηκε ever

Μία από τις πιο "αδικημένες" ομάδες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ ήταν ο Πανιώνιος της σεζόν 1993-94!

Ο καλύτερος Πανιώνιος που εμφανίστηκε ever

Ο Τζον Μπρούγος προκάλεσε... νοσταλγία και κλάμα στο facebook. Νοσταλγία για τον Πανιώνιο των αρχών των 90s. Τον Πανιώνιο της σεζόν 1993-94, της πληρέστερης (βάσει των όσων έχουμε δει) ομάδας που εμφανίστηκε ποτέ στην Πλατεία. Και κλάμα για το πού βρέθηκε και πού είναι τώρα ο Ιστορικός.

Παναγιώτης Γιαννάκης, Χένρι Τέρνερ, Φάνης Χριστοδούλου, Εντ Στόουκς και μαζί (εκτός του ομογενούς ψηλού) οι Αγγέλου, Μποσγανάς, Χρήστος Χριστοδούλου, Γέλιτς.

Ο καλύτερος Πανιώνιος που εμφανίστηκε ever

Τα είχε όλα εκείνη η ομάδα του Κώστα Μίσσα. Θες ποιότητα, θες εμπειρία, θες αθλητικότητα, θες κορμιά, θες μυαλό, θες ουσία, θες θέαμα. Τίποτα δεν έλειπε. Ακόμη και τάπα στον Γκάλη σε αιφνιδιασμό!

Ένας τίτλος μονάχα έλειπε. Οι "κυανέρυθροι" δεν καρπώθηκαν κάτι για το μπασκετικό θέαμα που προσέφεραν όλη τη σεζόν, πέρα από την αναγνώριση και το θαυμασμό. Άξιζαν όμως πολλά περισσότερα από την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και τη συμμετοχή στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Κόρατς.

Έτυχε εκείνη η ομάδα να συμπέσει με τρεις εξίσου πανίσχυρους αντιπάλους. Με ρεκόρ 20-6 είχε το ίδιο ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο και στα ημιτελικά του αποκλείστηκε από τον μετέπειτα πρωταθλητή (και παρ' ολίγον Πρωταθλητή Ευρώπης) Ολυμπιακό, ενώ στο Κόρατς (αφού πέταξε εκτός τη Μακάμπι με διπλό και στο "Γιαντ Ελιάου") έχασε το εισιτήριο για τον τελικό στον "εμφύλιο" από τον "άτρωτο" ΠΑΟΚ που έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Άξιζε περισσότερα εκείνο το σύνολο...

Γ.Ζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK