O Λαζάρ Ραντζέλοβιτς είναι o 'γιος' του Τζόρτζεβιτς

Κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού έως τώρα 'βγάζει' πρωταγωνιστές και κάθε ευρωπαϊκή βραδιά μεγαλώνει τις προσδοκίες. Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς είναι το επόμενο big thing των Πειραιωτών.

O Λαζάρ Ραντζέλοβιτς είναι o 'γιος' του Τζόρτζεβιτς
Ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς πανηγυρίζει ένα γκολ του στο 4-0 του Ολυμπιακού επί της Κράσονταρ, την Τετάρτη 21 Αυγούστου EUROKINISSI SPORTS

Μύστης. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη λέξη για να χωρέσει την αποθέωση στο όνομα του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς. Η επιστροφή του ανακοινώθηκε τον Ιούλιο και πέρασε στα 'ψιλά'. Μπλέχτηκε κάπου μαζί με τους Μάριο Σιαμπάνη και Ουσεϊνού Μπα. Το βράδυ της Τετάρτης, δύο λεπτά μετά από την είσοδό του στο ματς και την ώρα που ο Ολυμπιακός κρατούσε το 1-0 κόντρα στην Κράσνονταρ, αλλά έδειχνε να μην μπορεί να απειλήσει για το δεύτερο γκολ, έδωσε τη λύση. Δύο τέρματα σε μικρό χρονικό διάστημα και τους 'έσβησε' όλους για τον τίτλο του MVP.

Ο πιτσιρικάς Σέρβος εξτρέμ πέρασε και πέρυσι στα 'ψιλά'. Ούτε μονόστηλο σε εφημερίδα. Αποκτήθηκε από τη Ραντνίσκι το καλοκαίρι του 2018 και στο πλαίσιο της συμφωνίας, παρέμεινε εκεί για να 'ψηθεί'. Και παραψήθηκε. Έκλεισε τη σεζόν με 36 εμφανίσεις και 7 γκολ. Έκανε το 'αγροτικό' του και έδειξε πανέτοιμος για να φορέσει, με καθυστέρηση ενός έτους, τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αλήθεια, όμως, ποιος πίστευε ότι ο 21 ετών μεσοεπιθετικός θα κερδίσει φέτος κάτι παραπάνω από τα κλασικά ματς κυπέλλου, όπου βρίσκουν χρόνο συμμετοχής ποδοσφαιριστές που φαινομενικά δεν είναι σε πρώτο πλάνο; Προφανώς, δεν ρωτήσαμε τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον είχε τσεκάρει, εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο του, το καλοκαίρι στην προετοιμασία δούλεψε μαζί του στην τακτική για να τον βάλει σε 'καλούπι', να τον κάνει πιο... ποδοσφαιριστή. Επαγγελματία, δηλαδή. Για τον Μαρτίνς, ο Σέρβος δεν ήταν απλά ένας παίκτης που θα συμπληρώσει το ρόστερ, αλλά ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις και να γίνει το μέλλον του Ολυμπιακού.

Στο φιλικό με τη Νότιγχαμ πρωτοσυστήθηκε στο κοινό του Ολυμπιακού. Τον χαρακτήρισαν "αλητάκο" ποδοσφαιρικά. Έκανε εντύπωση, πολλοί ρώτησαν να μάθουν περισσότερα, αλλά έμεινε εκεί η όλη εικόνα. Δεν δόθηκε συνέχεια. Στον Ολυμπιακό είχαν να ασχοληθούν με πιο σοβαρά πράγματα. Πλζεν, Μπασακσεχίρ και τώρα Κράσνονταρ. Ήταν αυτό το ρημάδι το Champions League, το απωθημένο μετά το πρωτάθλημα και τα 'στείρα' δύο χρόνια χωρίς τίτλο.

Τζόλε, σου θυμίζει κάποιον;

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Σέρβος έκανε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να ακουμπήσει την πλάτη στον καναπέ, να πάρει μία ρουφηξιά από το τσιγάρο και να πει από μέσα του: "Ναι, αυτός μπορεί να γίνει ο νέος Τζόλε". Κάπως έτσι ήρθε ο Τζόρτζεβιτς στον Ολυμπιακό. Πιτσιρικάς, χωρίς, όμως, να χρειαστεί 'ψήσιμο'. Από τον Πανηλειακό στον Ολυμπιακό και κατευθείαν στα βαθιά. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον εμπιστεύτηκε αμέσως, γιατί δεν υπήρχαν καλύτεροι από αυτόν. Ο Ραντζέλοβιτς, όμως, πρέπει να το 'παλέψει' περισσότερο, για να χωρέσει σε αυτόν τον Ολυμπιακό. Μπορεί; Φυσικά και μπορεί. Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε χωρίς να ξοδευτεί ιδιαίτερα. Η χρηματιστηριακή αξία του ήδη έχει ανέβει (1.500.000 ευρώ, αισίως, στο Transfermarkt.com), ενώ τα γκολ που πέτυχε κόντρα στην Κράσνονταρ 'κοστίζουν' σχεδόν 35.000.000 ευρώ. Τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου από τους ομίλους του Champions League και ο δρόμος που ανοίγεται από αυτά, για ακόμα μία μεταγραφή. Για τον αντικαταστάτη του Κώστα Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός 'γεννά' πρωταγωνιστές

Ειρήσθω εν παρόδω, ο σοβαρός τραυματισμός του αρχηγού του Ολυμπιακού δεν αφήνει, έως τώρα, απώλειες. Και γεννά ήρωες. Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέιρο, ο Γκιλιέρμε, ο Ματιέ Βαλμπουενά, τώρα ο Ραντζέλοβιτς. Καθένας βρήκε τη θέση του και το ηρωικό 'μονόπρακτο' στην πορεία των Πειραιωτών προς τους ομίλους. Κάθε παιχνίδι βγάζει πρωταγωνιστές και κάθε ευρωπαϊκή βραδιά μεγαλώνει τις προσδοκίες. Η Κράσνονταρ ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Ο αποκλεισμός από την Πόρτο γέμιζε ανησυχία και προκαλούσε ερωτήματα ως προς την αντιμετώπιση που θα έχει η ελληνική ομάδα. Το ότι από το βράδυ της Τετάρτης μιλάμε για έναν Σέρβο πιτσιρικά που σκόραρε δις στο εντυπωσιακό 4-0, δείχνει πόσο ανεβαίνει ο Ολυμπιακός. Επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα. Το 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'... χορταίνει μπάλα και ο απαιτητικός κόσμος της ομάδας φεύγει με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο. Τα κέρδη έως τώρα είναι περισσότερα από τα 35.000.000 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK