Ο Μάικ Τζέιμς έχει πάθει... Γκάλη

Αυτά που κάνει ο Μάικ Τζέιμς τον τελευταίο μήνα στην Ευρωλίγκα απλά δεν υπάρχουν. Θα τον ζήλευε σίγουρα ο Νίκος Γκάλης, γιατί πολλές φορές ο Αμερικανός της υπερηχητικής ΤΣΣΚΑ τον θυμίζει, όταν βρίσκεται στον αέρα.

Ο Μάικ Τζέιμς περικυκλωμένος απ' όλη την άμυνα της Χίμκι. Τα βάζει με όλους, δεν έχει πρόβλημα
Ο Μάικ Τζέιμς περικυκλωμένος απ' όλη την άμυνα της Χίμκι. Τα βάζει με όλους, δεν έχει πρόβλημα EUROLEAGUE

Η ΤΣΣΚΑ κονιορτοποίησε την Εφές με διαφορά 35 πόντων και το 100-65 δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Μπορεί η ομάδα του Εργκίν Αταμάν να έπαιξε για πρώτη φορά φέτος πλήρης, θα χρειαστεί κάμποσο καιρό ακόμη μέχρι να σταθεί ξανά καλά στα πόδια της και να γίνει η ομάδα που σάρωσε πέρσι ό,τι βρήκε μπροστά της στην Ευρωλίγκα. Σε ματς σαν αυτό της Τρίτης, δεν χρειάζεται κριτική υψηλού επιπέδου. Τότε, προς τι όλος αυτός ο πρόλογος; Για δείτε αυτήν τη φάση και συνεχίζουμε μετά:

Αν ο Νίκος Γκάλης έπαιζε μπάσκετ αυτήν την εποχή, τέτοια καλάθια θα έβαζε. Κι ο Μάικ Τζέιμς πάντως, δεν είναι... κακός. Εδώ παίρνει αμπάριζα όλη την άμυνα της Εφές, αποφεύγοντας τον πολύ καλό αμυντικό Ντογκούς Μπαλμπάι και τρυπώνοντας κάτω από τα χέρια των Σερτάκ Σανλί και Αντριέν Μοερμάν. Η ταχύτητά του είναι εκπληκτική, όπως κι η πλαστικότητα στις κινήσεις του.

Ο Τζέιμς είναι ο πιο αθλητικός μπασκετμπολίστας που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη, έχει τρομερά προσόντα και μια... τρέλα που πολλές φορές τον καταδυναστεύει. Μπορεί να σουτάρει ακατάπαυστα για 3 στη χειρότερη βραδιά του, ξέροντας ότι θα ευστοχήσει στο τελευταίο σουτ που θα επιχειρήσει με βαθμό δυσκολίας 10/10. Μπορεί και έντεκα!

Ο μπασκετικός εγωισμός του είναι υπέρμετρος και ενίοτε αποδεικνύεται τεράστιος πονοκέφαλος. Μόλις ένα μήνα πριν, ο Δημήτρης Ιτούδης τον είχε διώξει από την προπόνηση της ΤΣΣΚΑ, αφήνοντάς τον εκτός 12άδας στο ματς με την Μπασκόνια. Είχε ειπωθεί μάλιστα ότι η ρωσική ομάδα αναζητούσε τρόπο να λύσει το συμβόλαιό του!

Στην πραγματικότητα, η ΤΣΣΚΑ δεν θα άφηνε ποτέ ελεύθερο το υπερόπλο της, απλά ο Ιτούδης θέλησε να υπενθυμίσει στον Αμερικανό πρώτον ποιος είναι το αφεντικό και δεύτερον τι σημαίνει να είσαι ηγέτης. Κι ο Τζέιμς, από την πλευρά του, φρόντισε να δείξει στον προπονητή του πως έλαβε το μήνυμα. Τόσο πολύ, που αναδείχθηκε MVP του Νοέμβρη, προσθέτοντας ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της καριέρας του στα ματς που ακολούθησαν.

Αποκορύφωμα, το τρελό παιχνίδι που έκανε την προηγούμενη Παρασκευή, όταν σάρωσε τη Χίμκι σχεδόν μόνος του, έχοντας 36 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με 51 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτά που έκανε στο γήπεδο της Χίμκι απλά δεν υπάρχουν. Εντάξει, η συγκεκριμένη ομάδα δεν φημίζεται για τις καλές σχέσεις της με την άμυνα, σχεδόν παραπαίει στις τελευταίες αγωνιστικές, όμως ορισμένες από τις φάσεις που κάνει ο Τζέιμς σε αυτό το ματς είναι εξωφρενικές. Δεν ξέρουμε αν έχει δει ποτέ τον Γκάλη στη ζωή του ο Τζέιμς. Σε αυτό το παιχνίδι πάντως, έκανε πολλά πράγματα που σε ένα άλλο μπάσκετ μας τα πρόσφερε απλόχερα ο μεγάλος Nick the Greek.

Όχι πως δεν βλεπόταν στα προηγούμενα ματς, αλλά σε αυτά τα 6 που ακολούθησαν μετά την τιμωρία του από τον Ιτούδη, ο "Natural" ήταν ασυγκράτητος και μακράν ο κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ στο σερί των νικών της.

Έβαλε 27 πόντους μέσα στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις, χάνοντας μόλις 3 από τα 11 σουτ που επιχείρησε (3/5 δίποντα, 5/6 τρίποντα) και σημειώνοντας ένα καθοριστικό καλάθι που έκοψε τα πόδια των Λιθουανών όταν νόμιζαν πως είχαν "γυρίσει" το παιχνίδι

Ήταν καυτός με την Μπάγερν στο Μόναχο με 25 πόντους σε 28 λεπτά και ο παίκτης της τελευταίας στιγμής στο επόμενο παιχνίδι εναντίον της Ρεάλ. Εκεί όπου έδειξε τις δυο πλευρές του εαυτού του στα τελευταία δευτερόλεπτα. Σουτ στο σίδερο, ριμπάουντ των συμπαικτών του και πιο δύσκολο τρίποντο από τη γωνία, για τη νίκη και το τελικό 74-73

✔ Η άμυνα του Ολυμπιακού προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε. Ένα ριμπάουντ που πήρε μάλιστα, στοίχισε και την αποβολή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ακολούθησε το ρεσιτάλ με τη Χίμκι και το νέο νταμπλ-νταμπλ με την Εφές, όπου είχε 11 πόντους και 10 ασίστ. Το 2ο σερί ματς που δίνει 10 τελικές πάσες

✍ Συνολικά, σε αυτά τα 6 ματς σημείωσε 143 πόντους, έχει δηλαδή ένα μέσο όρο 23.8π, που αναδεικνύει και την τρομερή κατάστασή του. Σούταρε με 54.7% δίποντα, 50% τρίποντα και 82.9% βολές, έχοντας ταυτόχρονα 4.3 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ. Ήδη, με 19.8π ανά παιχνίδι, είναι ο 1ος σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας και συνεχίζει ακάθεκτος μέχρι να μας αποτρελάνει

Γενικά, η ΤΣΣΚΑ δείχνει να πατάει το γκάζι της, καθώς εκτός του Τζέιμς, γίνεται ολοένα και καλύτερος ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο Τόκο Σενγκέλια έχει μπει ήδη στην εξίσωση και μαζί με τον Γουίλ Κλάιμπερν ο οποίος επέστρεψε στη δράση, δημιουργείται ένα "τετράγωνο του διαβόλου", με τους υπόλοιπους ελεύθερους σκοπευτές Νταρούν Χίλιαρντ, Γιοχάνες Βόιτμαν, Ντάνιελ Χάκετ και λοιπούς να μας ρωτάνε κάθε εβδομάδα: "Και πώς να χάσουμε;"

News 24/7

24MEDIA NETWORK