Ο Μήτρογλου, η Μπεσίκτας και η Κίνα

Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια οι Τούρκοι θέλουν την Μπεσίκτας να παλεύει για τη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου, την ίδια ώρα που οι Γάλλοι διαρρέουν πως θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι στην Μαρσέιγ. Η προοπτική της Κίνας και το βαρύ συμβόλαιο.

Ο Μήτρογλου, η Μπεσίκτας και η Κίνα

Μία του Μήτρογλου το 2014, δυο του Μήτρογλου το 2016, τρεις το 2018. Ο Έλληνας επιθετικός βρίσκεται στο ραντάρ των "μαύρων αετών" εδώ και περίπου μία τριετία, αποτελώντας διακαή πόθο, από την εποχή δηλαδή που "άνηκε" ακόμα στην Φούλαμ.

Οι Άγγλοι όμως ήταν δύσκολοι διαπραγματευτές και ποτέ δεν έκλεισε αυτό το deal, ενώ το ίδιο συνέβη και το καλοκαίρι που μας πέρασε όταν ο "Μητρογκολ" βγήκε στο... σφυρί από την Μπενφίκα. Τα δεδομένα βέβαια σήμερα έχουν αλλάξει.

Σύμφωνα με την "Fotospor" η Μπεσίκτας θα πουλήσει στην Έβερτον τον Τζενκ Τοσούν με ένα ποσό πάνω από 30.000.000€, χρήματα αρκετά έτσι ώστε να χτυπήσει την πόρτα της Μαρσέιγ και να αντικαταστήσει επάξια τον 26χρονο επιθετικό με τον Μήτρογλου.

Έχει πιθανότητες να γίνει αυτό το deal; Αν οι Τούρκοι είναι διατεθειμένοι να καλύψουν το συμβόλαιο του Έλληνα άσου ( οι φετινές απολαβές είναι 2.700.000€ ), τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν! Είτε με δανεισμό και οψιόν αγοράς, είτε με απευθείας αγορά.

Βέβαια τόσο ο παίκτης όσο και οι άνθρωποι της Μαρσέιγ έχουν ξεκαθαρίσει πως ο "πιστολέρο" αποτελεί βασικό ποδοσφαιριστή της ομάδας και πως δεν υπάρχει σκέψη αποχώρησης του.

Σε μία μεταγραφική περίοδο όμως τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη, ενώ μην ξεχνάμε και την αγορά της Κίνας που παρά τους... περιορισμούς συνεχίζει να "βομβαρδίζει" Ευρωπαίους παίκτες με τρελές προτάσεις.

Κι αν σκάσει σήμερα μία τέτοια για τον Κώστα Μήτρογλου, αυτή τη φορά θα την δει με διαφορετικό μάτι σε σχέση με τον Φεβρουάριο που απέρριψε την Tianjin Quanjian. Κάποια πράγματα ίσως και να έχουν αλλάξει μέσα του, οπότε ας το κρατήσουμε... ζωντανό.

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK