Ο μόνος τρόπος για να γυρίσει πίσω στην Ευρώπη ο Μπιρτς

Υπάρχουν πιθανότητες να δούμε τον Κεμ Μπιρτς στην Ευρώπη για χάρη του Παναθηναϊκού; Και αν ναι, πόσες (και με πόσα); Το Contra.gr επιχειρεί να δώσει πειστικές εξηγήσεις στο παραπάνω ερώτημα. Τι βρήκε ο Καναδός στους Μάτζικ, πόσα λεφτά παίρνει και πόσα θα ζητήσει.

Orlando Magic center Khem Birch (24) drives around San Antonio Spurs forward Joffrey Lauvergne (77) during the second half of a preseason NBA basketball game, Tuesday, Oct. 10, 2017, in San Antonio. Orlando won 103-98. (AP Photo/Eric Gay)
Orlando Magic center Khem Birch (24) drives around San Antonio Spurs forward Joffrey Lauvergne (77) during the second half of a preseason NBA basketball game, Tuesday, Oct. 10, 2017, in San Antonio. Orlando won 103-98. (AP Photo/Eric Gay) AP PHOTO/ERIC GAY

Από την εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" με τους Γιώργο Συρίγο - Παντελή Βλαχόπουλο στον Sport24 Radio 103.3 έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης πως ο Παναθηναϊκός "πλεύρισε" τον Κεμ Μπιρτς.

Οι "πράσινοι" ήθελαν να μάθουν τι και πώς τώρα που ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού (που έφυγε κάνοντας χρήση του όρου αποδέσμευσης) έχει... υποβιβαστεί από τους Μάτζικ στη D-League (Λέικλαντ Μάτζικ) και δεν έχει το ρόλο που θα ήθελε στις ΗΠΑ.

Κάποιοι λένε μάλιστα πως μια πρώτη, διερευνητική, επαφή είχε γίνει και προ 20ημέρου, όταν και άνοιξε το θέμα 5αριού στο "τριφύλλι".

Είτε το ένα είτε και τα δύο ισχύουν, έρχεται να επιβεβαιωθεί πως οι "πράσινοι" ψάχνουν για νέο σέντερ με στόχο να θωρακίσουν την ευάλωτη φροντ λάιν τους. Δεν είναι τυχαίο πως "χτυπούν πόρτες", όπως του Τζόι Ντόρσεϊ, για να διερευνήσουν προθέσεις. Αν έρχονται και με ποιες προϋποθέσεις.

Αλήθεια είναι πως ο 25χρονος Καναδός δεν είναι ικανοποιημένος με όσα βρήκε στους Μάτζικ. Κέρδισε, την τελευταία στιγμή, ένα διετές συμβόλαιο, αυτό όμως αποδείχθηκε... σαθρό. Διότι ο κόουτς Φόγκελ δεν τον έβαλε στο ροτέισον (έπαιξε έξι λεπτά σε δύο ματς με Καβαλίερς και Πέλικανς) προτιμώντας άλλα πρόσωπα-σχήματα. Και με ρεκόρ 6-4 στα πρώτα δέκα ματς νιώθει δικαιωμένος.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι λογικό ο Μπιρτς να αισθάνεται άβολα και να σκέφτεται το μέλλον του. Δεδομένου ότι στους Μάτζικ έχει διετές συμβόλαιο, μόνο η Ευρώπη αποτελεί διέξοδο - εκτός κι αν φύγει με ανταλλαγή, πράγμα δύσκολο.

Πώς μπορεί να έρθει πίσω; Αν λύσει το συμβόλαιό του και παράλληλα ικανοποιηθεί οικονομικά από την ομάδα που τον θέλει. Στη δική μας περίπτωση από τον Παναθηναϊκό.

Στις ΗΠΑ έχει υπογράψει το μίνιμουμ (815.615 δολάρια), εξ αυτών όμως μόνο τα μισά είναι εγγυημένα (407.808) κι έχοντας την ταυτόχρονη υποχρέωση να πληρώνει όλα τα προσωπικά έξοδά του, κυρίως δε την εφορία.

Άρα, αν βρει μια πρόταση κοντά σ' αυτά τα λεφτά (400-450 χιλιάρικα), θα το σκεφτεί πάρα πολύ να παίξει ξανά στην Ευρώπη - αν δεν το έχει αποφασίσει ήδη, αφού ούτε αγωνιστικά είναι ικανοποιημένος ως τέταρτο-πέμπτη λύση. Τουλάχιστον αυτό διαρρέει από το μανατζερικό περιβάλλον του.

Το ερώτημα είναι πόσα δίνει ο Παναθηναϊκός κι αν σκοπεύει να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα χρημάτων, ανεβάζοντας το μπάτζετ, για να κλείσει μια καλοκαιρινή τρύπα. Διότι, θυμίζουμε πως, οι Αμερικανοί δεν χαρίζουν ούτε... σεντ, όταν διαπραγματεύονται για τα χρήματα των συμβολαίων τους.

Γ.Ζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK