Ο Νγκαπέτ έβαλε το χεράκι του εκεί που του στοίχισε 50.000 δολάρια

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του παγκόσμιου βόλεϊ, αλλά έξω από τα τάραφλεξ δυσκολεύεται πολύ. Αυτή τη φορά έβαλε το χέρι του εκεί που δεν έπρεπε. Το πλήρωσε με 50.000 δολάρια και ένα άυπνο βράδυ σε κελί φυλακής υψίστης ασφαλείας, μαζί με άλλους 12 κρατούμενους.

Ο Έρβιν Νγκαπέτ ποζάρει για τους θαυμαστές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. (AP Photo/Matt Rourke)
Ο Έρβιν Νγκαπέτ ποζάρει για τους θαυμαστές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. AP PHOTO/MATT ROURKE

Όταν δεν κάνει θραύση στα τάραφελξ, κυκλοφορεί CD με τραγούδια που ερμηνεύει ο ίδιος. Είναι καλός φίλος του Ζοέλ Εμπίιντ και μετρ της παραβατικής συμπεριφοράς. Ο Έρβιν Νγκαπέτ δεν άργησε να απασχολήσει ξανά τις αρχές, αφού αποφάσισε πως ήταν καλή ιδέα να χαστουκίσει τα οπίσθια μιας κοπέλας σε ένα μπαρ του Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας. Συνελήφθη από την τοπική αστυνομία με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης και οδηγήθηκε στην φυλακή!

Για όσους γνωρίζουν τον βίο του Γάλλου σούπερ σταρ, δεν νιώθουν κάποια έκπληξη. Το 2011 πέρασε πρώτη φορά τα σύνορα για να παίξει βόλεϊ, με την Κούνεο να του δίνει την ευκαιρία στο ιταλικό πρωτάθλημα. Στους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην Ιταλία, ο Νγκαμπέτ θα συλληφθεί από τις Αρχές, καθώς οδηγούσε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης από το Καμερούν! Η ποινή του ήταν τρεις μήνες φυλάκισης με αναστολή.

Ο πατέρας του ανέλαβε την ρωσική Κεμέροβο το 2013 και ζήτησε από τον γιο του να τον ακολουθήσει. Έτσι έγινε, αλλά όχι για πολύ. Στους πρώτους μήνες παρουσίας του εκεί έγινε πατέρας, έτσι ο 22χρονος τότε Γάλλος αποφάσισε να αφήσει την ομάδα του στα κρύα του λουτρού και αναζήτησε αλλού την τύχη του, θέλοντας να βρίσκεται πιο κοντά στο παιδί του. Λεπτομέρεια: θεώρησε πρέπον να μην ενημερώσει κανέναν. Ούτε τον πατέρα του.

"Θέλετε να σας πω τι συνέβη; Ο Έρβιν αποφάσισε να φύγει από την ομάδα. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω κάτι περισσότερο. Έφυγε από την ομάδα παρά το γεγονός ότι αποτελούσε σπουδαία μονάδα για την ομάδα που φτιάχναμε. Ο κόσμος σίγουρα δεν θα καταλάβει την απόφασή, ενώ και οι χορηγοί έμειναν άφωνοι. Ακόμα και εγώ έμεινα άφωνος αφού δεν ήξερα κάτι. Το έμαθα μία ώρα πριν την προπόνηση. Δεν το είπε ούτε καν σε έμενα, τον πατέρα του", ήταν η ομολογία - αποκάλυψη του Ερίκ Νγκαπέτ.

Ο Έρβιν Νγκαπέντ επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Μόντενα, που γρήγορα του πρόσφερε συμβόλαιο τριών ετών. Ο Γάλλος πραγματοποιούσε τρομερές εμφανίσεις, αλλά δεν μπορούσε να κάτσει... φρόνιμος. Το 2014 πρωταγωνίστησε σε έναν καυγά σε κλαμπ στο Μονπελιέ και τιμωρήθηκε με τρεις μήνες φυλάκισης με αναστολή. Ένα χρόνο αργότερα φέρεται να γρονθοκόπησε έναν υπάλληλο σε τραίνο. Η αρχική ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν τριετή φυλάκιση, αλλά μετά από τις ενστάσεις έπεσε σε άλλους τρεις μήνες με αναστολή.

Τον Νοέμβριο του 2015, μετά από έναν αγώνα της Μόντενα, παρέσυρε τρεις ανθρώπους με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, με τον έναν από αυτούς να τραυματίζεται σοβαρά αν και αργότερα διέφυγε τον κίνδυνο. Η ιταλική ομάδα τον τιμώρησε μόνο στην τελευταία περίπτωση βάζοντας τον στο "ψυγείο" για μερικές εβδομάδες. Τρία χρόνια μετά τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους, με αναστολή. Στο μεταξύ, τον Νοέμβριο του 2017, ο Γάλλος αστέρας του βόλεϊ είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ...

Το τελευταίο του παραστράτημα μοιάζει με πταίσμα μπροστά σε όλα τα προηγούμενα. Αυτός φυσικά έβαλε το χεράκι του (κυριολεκτικά) για να ξεκινήσει η νέα του περιπέτεια. Στην απολογία του αρχικά ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι γαλλικός χαιρετισμός (!), ωστόσο αποδέχθηκε την κατηγορία αμέσως μετά την σύλληψή του και πέρασε ένα 24ωρο στο κρατητήριο των φυλακών Nelson Hungria, oι οποίες θεωρούνται υψίστης ασφαλείας. Μοιράστηκε το ίδιο κελί με άλλους 12 κρατούμενους και μοιραία... δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ.

Την επομένη πλήρωσε εγγύηση 50.000 δολαρίων και επέστρεψε στο Βέλγιο για να ενσωματωθεί ξανά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ζενίτ και την αναμέτρηση με την Μάασεκ για το Champions League. Ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσει σωστά τα χέρια του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK