Ο Νικόλας Μανιάτης έπεσε κάτω από τον... Τζίμη

Τη δική του επαγγελματική καριέρα στο μπάσκετ θα προσπαθήσει να "χτίσει" ο Νικόλας Μανιάτης, γιος του επί σειρά ετών γκαρντ και στελέχους του "ερυθρόλευκου" σταφ επί Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Νικόλας Μανιάτης έπεσε κάτω από τον... Τζίμη

Πέρασαν 25 χρόνια από μετά τη μέρα που ο πατέρας του κρέμασε τα παπούτσια του και είναι η σειρά του γιου του να βαδίσει στα βήματά του, αρχίζοντας την επαγγελματική καριέρα του στην Ελλάδα!

Ο λόγος για τον Τζίμη και τον Νικόλα Μανιάτη. Στους νεότερους, ίσως, δεν λέει πολλά. Για τους παλαιότερους ωστόσο το όνομα Τζίμης Μανιάτης φέρνει θύμησες από τη δεκαετία του '80.

Ο γεννημένος στον Καναδά ομογενής γκαρντ εντάχθηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού το 1983 κι έμεινε ως παίκτης μέχρι το τέλος της σεζόν 1991-92, τη χρονιά δηλαδή της ανάκαμψης των "ερυθρόλευκων" με τον Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο και τον Ζάρκο Πάσπαλι στο παρκέ.

Ο συμπαθής και πάντα χαμογελαστός Τζίμης έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι την αποχώρηση Ιωαννίδη το 1996, πανηγυρίζοντας ως βοηθός προπονητή τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Από την Πέμπτη στα βήματά του βαδίζει και ο γιός του Νικόλας. Ο "μικρός" της οικογένειας Μανιάτη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Βανκούβερ Άιλαντ και στα 25 του θα γίνει επαγγελματίας, αφού υπέγραψε συμβόλαιο με το Μαρούσι (Α2) στο οποίο προπονητής είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Κώστας Κεραμιδάς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK