Ο νόμος των Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στη Super League

Πώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπλόκαραν την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων και "άδειασαν"τον Χρήστο Πανόπουλο παρέα με τους 12 "μικρομεσαίους".

Ο νόμος των Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στη Super League

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν ήταν μόνο "μπετόν αρμέ" σε ό,τι είχε να κάνει την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως έγραψε την Τετάρτη 29/3 το Contra.gr, αλλά ουσιαστικά "άδειασαν" τους "12" μικρομεσαίους κι έκαναν έξαλλο τον Χρήστο Πανόπουλο.

Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης και οι ομάδες της Super League - πλην των big-4 - ήθελαν και θέλουν η νέα μοιρασιά στα τηλεοπτικά να ψηφιστεί "πακέτο" με την αναδιάρθρωση. Ο λόγος αποτυπώνεται στις δηλώσεις του Γιώργου Σπανού που είπε ότι " πρέπει να ενισχυθούν οι μικρομεσαίοι αν θέλουμε να έχουμε πιο δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουμε να έχουμε τα ίδια έσοδα, γατί να γίνουν 14 οι ομάδες; Δεν υπάρχει λόγος".

Ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου μάλιστα, υποστήριζε ότι χωρίς συμφωνία για αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων μπαίνει σε κίνδυνο η απόφαση για μείωση των ομάδων.

Η αναδιάρθρωση ψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με την συμβολή των μικρομεσαίων πλην Λεβαδειακού, Λάρισας, Παναιτωλικού, η αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων όμως όχι. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης έκανε λόγο για ένα... " διοικητικό συμβούλιο μπάχαλο. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν θα υλοποιηθούν. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Μάλλον απαισιόδοξος είμαι ως προς το τι θα γίνει. Οι decision makers είναι οι μεγάλοι".

Η αναδιανομή λοιπόν δεν πέρασε (τουλάχιστον στο συμβούλιο της Τετάρτης), αφού την τελευταία στιγμή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έθεσαν διάφορους όρους. Αυτό που ζητήθηκε από τους "αιώνιους" που κράτησαν κοινή γραμμή, ήταν να διασφαλιστεί το " ότι τα χρήματα θα πηγαίνουν στα ταμεία των ομάδων και όχι στις τσέπες των παραγόντων".

Επίσης, ζητήθηκε η αναδιανομή να συνδυαστεί και με θεσμοθέτηση ποσοστού από το στοίχημα για τις ΠΑΕ που θα προβλεφθεί στον νέο αθλητικό νόμο και θα περιλαμβάνει και τον ΟΠΑΠ. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού Μάνου Μαυροκουκουλάκη που είπε πως " οι προβληματισμοί του Ολυμπιακού μας αγγίζουν". Οι "πράσινοι" να σημειωθεί ότι από την αρχή δεν είχαν δει την αναδιανομή με καλό μάτι.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έθεσε και θέμα αποβολής ομάδων από το πρωτάθλημα σε περίπτωση ασυμβίβαστου φέρνοντας για παράδειγμα τον Δημήτρη Μελισσανίδη, την ΑΕΚ και τον ΟΠΑΠ. Θέτει μάλιστα, ως όρο να περάσει η συγκεκριμένη πρόταση για να συμφωνήσει για την ανακατανομή των τηλεοπτικών που θα του στοιχίσει όπως και στους υπόλοιπους τρεις μεγάλους περίπου 1.5 εκατ. ευρώ συνολικά που θα καταλήξουν στους "12".

Στον συνεταιρισμό ετοιμάζουν ήδη νέα πρόταση που θα πλησιάζει τα "θέλω" των δύο "αιωνίων" και θα την έχουν έτοιμη μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Αν αυτό θα είναι αρκετό, θα φανεί σύντομα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK