Στηρίζουν Σίλβα, σκέφτονται ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι ο απολογισμός

Τα σενάρια που αναπτύχθηκαν μετά τις δηλώσεις Σίλβα σε ραδιοφωνικό σταθμό, η άμεση διάψευση του Ολυμπιακού και ο κρίσιμος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ.

Στηρίζουν Σίλβα, σκέφτονται ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι ο απολογισμός

Δεν πρόλαβε να πάρει διαστάσεις... σίριαλ και ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στα όποια σενάρια αναφορικά με το μέλλον του Μάρκο Σίλβα στην ομάδα. Όλα άρχισαν μετά τις δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του. Τι δήλωσε ο Σίλβα; Τα αυτονόητα: ότι έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ότι θα συζητήσει με τον πρόεδρο στο τέλος της χρονιάς τον απολογισμό και ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Τι ποιο λογικό για έναν... Πορτογάλο.

Όπως είναι λογικό, άρχισε μία παραφιλολογία σχετικά με τον μέλλον του Σίλβα στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά αυτή "κόπηκε μαχαίρι" από τον ίδιο τον Ολυμπιακό, με τους ανθρώπους του να ξεκαθαρίζουν πως είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τη δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού, ενώ δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αποχώρησής του.

Στηρίζουν Σίλβα και σκέφτονται ΠΑΟΚ

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο τον τελευταίο καιρό λόγω της ήττας από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παρότι η ομάδα του βρέθηκε με 9 παίκτες, αλλά και λόγω του αποκλεισμού από την Άντερλεχτ, πέτυχε τα περισσότερα απ’ όσα του είχαν ζητηθεί από το ξεκίνημα της σεζόν. Στον Ολυμπιακό είναι επικεντρωμένοι στο κύπελλο και δη στους δύο αγώνες των ημιτελικών με τον ΠΑΟΚ και κάθε άλλη συζήτηση δεν έχει βάση. Πόσο μάλλον αυτή του προπονητή, για τον οποίο υπάρχει στήριξη. Μην ξεχνάτε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν χάλασε χατίρι στον Σίλβα στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού -αν εξαιρέσουμε την περίπτωση Καμπιάσο- δίνοντάς του όλα τα εφόδια να δουλέψει και φτιάξει τον Ολυμπιακό της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Στο τέλος της σεζόν είναι λογικό να υπάρξει αποτίμηση. Θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και θα βάλουν κάτω τον απολογισμό, τα υπέρ και τα κατά και θα δουν πως θα κινηθούν στη συνέχεια. Αν το καλοκαίρι έρθει μία δυνατή πρόταση εκ Πορτογαλίας, αυτό είναι... αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. Ο Σίλβα δεν είπε ποτέ ότι θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό και να επιστρέψει στη χώρα του, αλλά ότι στο βάθος του μυαλού του θα ήθελε κάποια στιγμή να γίνει πρωταθλητής και στην Πορτογαλία.

Εξάλλου και ο ίδιος ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξέρει καλά πως στους Πειραιώτες "μεγάλωσε" προπονητικά. Ωρίμασε, έγινε σοφότερος και απέκτησε μεγάλες εμπειρίες. Έζησε συγκρινήσεις στην Ευρώπη, έφτιαξε μια ομάδα που πήρε πρωτάθλημα από τις 28 Φλεβάρη και λίγο έλειψε να πάρει αήττητος τον τίτλο. Κι όλα αυτά στα 38 του χρόνια.

"Πάμε να πάρουμε και το Κύπελλο"

Το γράψαμε και νωρίτερα. Τούτη τη στιγμή αυτό που σκέφτονται άπαντες στον Ολυμπιακό είναι ο πρώτος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εννοείται πως το Κύπελλο είναι στόχος, εννοείται πως οι Πειραιώτες θέλουν να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα μίας γεμάτης χρονιάς. Εξ ου οι δηλώσεις του Πορτογάλου στην προπόνηση της Δευτέρας. Εν μέσω πειραγμάτων και χαμόγελων για την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Μάρκο Σίλβα έδωσε το έναυσμα για το ντέρμπι της Τούμπας: "Συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα. Τώρα μας περιμένει ο δεύτερος στόχος. Πάμε στην Τούμπα για να κάνουμε το χρέος μας και όσα πρέπει για να βρεθούμε στον τελικό και να κερδίσουμε και το Κύπελλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ο Σίλβα, η Ευρώπη κι ο πιο γρήγορος τίτλος

Σίλβα: "Θέλω να πάρω πρωτάθλημα στην Πορτογαλία"

"Κάνενα θέμα αποχώρησης Σίλβα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK