Ο ΟΣΦΠ ήθελε 20 εκατομμύρια, ο ΠΑΟΚ τη ρήτρα!

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει με ποσά & λεπτομέρειες πως η Φενέρμπαχτσε επιχείρησε τέλος Αυγούστου να πάρει Φορτούνη ή Πέλκα. Γιατί ο Ολυμπιακός ζήτησε 20 εκ. €, ενώ στον ΠΑΟΚ έγινε επίσημη πρόταση 6,5 εκ. με παρότρυνση Μίχελ, παρότι οι Σαββίδηδες δεν διαπραγματεύονταν τα 7,5 του μπάι άουτ.

Ο ΟΣΦΠ ήθελε 20 εκατομμύρια, ο ΠΑΟΚ τη ρήτρα!

Τις τελευταίες ημέρες σηκώθηκε πολλή... σκόνη από τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Φενέρμπαχτσε να επιχειρεί στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου ν' αγοράσει έναν από τους Κώστα Φορτούνη ή Δημήτρη Πέλκα. Έχουμε και λέμε, σύμφωνα με αυτά που άκουσε το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ψάχνοντας στην τουρκική πιάτσα agents:

Πρώτον, τόσο ο άσος του Ολυμπιακού, όσο κι αυτός του ΠΑΟΚ είναι "ομόσταβλοι" στην Rogon του Πολ Κουτσολιάκου...

Δεύτερον, ο Πέλκας και ο Φορτούνης είναι παίκτες που τα τμήματα σκάουτινγκ και των τριών μεγάλων τουρκικών ομάδων έχουν ολοκληρωμένη άποψη για τα προσόντα τους, αφού σταθερά (σε συγκεκριμένο αριθμό ματς) τους παρακολουθούν κάθε σεζόν την τελευταία 2ετία.

Τρίτον, στον μεν Ολυμπιακό από την Φενέρμπαχτσε έγινε επίσημη κρούση, αν πωλείται και με τι ποσό, στον δε ΠΑΟΚ κατατέθηκε επίσημη πρόταση από την Φενέρμπαχτσε...

Τέταρτον, οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν πρόθεση να πουλήσουν τον Φορτούνη και γι' αυτό τον κοστολόγησαν με τα... λεφτά του Ρέτσου. Σύμφωνα με την πιάτσα agents, η τουρκική ομάδα άκουσε για... 20 εκατομμύρια και έτσι δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία της επίσημης προσφοράς. Ούτε στον Ολυμπιακό ούτε στον παίκτη, αφού στην Φενέρμπαχτσε τηνδεδομένη στιγμή δεν μπορούσαν να πληρώσουν φιξ πάνω από 6 εκατομμύρια, ενώ ήταν πρόθυμοι να βάλουν και μπόνους σε βάθος 2ετίας, τα οποία όμως, δεν θα ξεπερνούσαν τα 2,5 εκατ.

Επαναλαμβάνω: όλα αυτά όχι με μορφή πρότασης, αλλά... βολιδοσκόπησης για να δουν αν... τσιμπήσει ο Ολυμπιακός. Που δεν "τσίμπησε"...

Πέμπτον, για Πέλκα ο Φενέρμπαχτσε είχε κάνει μεγαλύτερη προεργασία. Και με τον ΠΑΟΚ και με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Γι' αυτό άλλωστε και κατέθεσαν επίσημη πρόταση. Στον Πέλκα έδιναν 1,2 εκ. το χρόνο που μπορούσε να φτάσει και το 1,5. Στον ΠΑΟΚ η πρώτη προσφορά ήταν 5,5 εκ και η βελτιωμένη αντιπροσφορά 6,5...

Έκτον, ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε να διαπραγματευτεί ούτε την πρώτη ούτε την δεύτερη φορά. Κι αυτό γιατί ήταν σαφής προς την Φενέρμπαχτσε: πληρώνεται το μπάι άουτ του Πέλκα και γίνεται δικός σας. Δηλαδή 7,5 εκατ. ευρώ... Λεφτά που δεν έδινε η Φενέρμπαχτσε, αφού και τα 6,5, όπως υποστήριζαν ήταν... "πάνω από το ταβάνι μας"!

Έβδομον, το περίεργο στην υπόθεση Πέλκα είναι πως ενώ στην Φενέρμπαχτσε γνώριζαν εξ αρχής πως μόνο με το ποσό της ρήτρας του θα έπαιρναν τον Πέλκα, ο Λούμπος Μίχελ έπεισε τον Νταμιάν Κομολί πως θα είχαν τύχη με ένα ποσό κοντά σε αυτή και πάνω από τα 5 εκατομμύρια! Παρότι η οικογένεια Σαββίδη αποδείχθηκε σταθερή πως δεν συζητούσε κάτι τέτοιο...

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK