Ο ΠΑΟΚ έστειλε μήνυμα στην ΑΕΚ ότι είναι εδώ

Τις ευκαιρίες τις έχασε. Γκολ δεν βρήκε. Στο 0-0 εγκλωβίστηκε. Παρά την απώλεια των δύο βαθμών πάντως, ο ΠΑΟΚ βεβαίωσε ότι μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, έχοντας ένα γεμάτο 45λεπτο στο ΟΑΚΑ.

Ο Δημήτρης Πέλκας ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο πρώτο, σπουδαίο, 45λεπτο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό
Ο Δημήτρης Πέλκας ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο πρώτο, σπουδαίο, 45λεπτο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Μέσα σε μία εβδομάδα έχασε από τον Ολυμπιακό, έχασε το πρωτάθλημα, έχασε τον Μίσιτς. Κουβαλούσε στις 'πλάτες' του όλη την εσωστρέφεια και τη γκρίνια του κόσμου, κουβαλούσε το αρνητικό σερί που τον θέλει 'άσφαιρο' στα τρία από τα 4 τελευταία ματς του πρωταθλήματος. Αυτός ο ΠΑΟΚ πήγε στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου να παίξει με τον Παναθηναϊκό. Δεν πήγε η ομάδα που 'έτρεχε' το τρομερό σερί με 59 συνεχόμενα παιχνίδια που σκόραρε. Αυτός ο ΠΑΟΚ έμεινε εκεί, στον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτός ο ΠΑΟΚ έμεινε στην Τούμπα όταν έχασε από τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια. Στον 'τελικό' του πρωταθλήματος.

Από τότε έως σήμερα έχουμε άλλον ΠΑΟΚ. Με προβληματική αγωνιστική εικόνα, με πρόβλημα στο σκοράρισμα, με πρόβλημα ακόμα και στην αποδοχή του Φερέιρα από τους φιλάθλους. Και αυτός ακριβώς ο ΠΑΟΚ, που πλέον παλεύει για τη 2η θέση με την ΑΕΚ, πήγε στην έδρα του Παναθηναϊκού με αντιστρόφως ανάλογα προγνωστικά από την πραγματική δυναμική του και τη δεδομένη δυνατότητά του.

Όλα τα στραβά πάνω του είχε ο 'Δικέφαλος', αλλά έκανε ένα από τα καλύτερα 45 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και δικαίως μπορεί να τα βάζει με την τύχη του που δεν κέρδισε -ή θριάμβευσε, δεν είναι υπερβολικό- τον Παναθηναϊκό. Σαν να έγινε format, σαν να ξεκίνησε τώρα η χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Όπως και να 'χει, η μεγαλύτερη νίκη του 'Δικεφάλου' είναι ακριβώς αυτή: έβγαλε αντίδραση την ώρα που οι περισσότεροι τον είχαν τελειωμένο. Αυτό το τελευταίο κρατήστε το γιατί είναι η ειδοποιός διαφορά του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟΚ του παρελθόντος.

Εκείνη η ομάδα, που δεν έκανε πρωταθληματισμό όχι γιατί δεν μπορούσε, αλλά γιατί δεν ήξερε πώς να τον κάνει, θα έχανε τα αυγά και τα πασχάλια αν του στράβωναν τα πάντα. Τούτη η ομάδα, με ένα πρωτάθλημα, τρία κύπελλα και ένα αήττητο στο 'βιογραφικό', μπορεί να έχει τα προβλήματά της, αλλά έχει πλέον το 'know how' να αντιμετωπίζει κρίσιμες καταστάσεις. Αυτό, βέβαια, αδικεί τον ΠΑΟΚ και τις δυνατότητές του. Όταν βλέπεις στο ΟΑΚΑ ότι μπορεί να κάνει πρωταθληματική εμφάνιση όντας επιβλητικός απέναντι στον αντίπαλο, διαπιστώνεις ότι τον εφετινό τίτλο τον έχασε για ένα κάρο λόγους, αλλά ένας εξ αυτών είναι η δική του επίδραση σε αυτό. Για να το πούμε στην καθομιλουμένη, έβγαλε τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια.

Ζητούμενο η διάρκεια

Πλέον, είναι αναγκασμένος να κοιτάξει τη συνέχεια. Απόψε μπορεί να πέσει στην τρίτη θέση αν η ΑΕΚ κερδίσει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και αυτό θα είναι πλήγμα στο ψυχολογικό κομμάτι. Μπορεί, όμως, να λειτουργήσει ως το 'ηλεκτροσόκ' για τα επόμενα παιχνίδια και το κίνητρο που αναζητούσε ο οργανισμός για το δικό του restart. Το στοίχημα είναι ακριβώς αυτό. Όχι μόνο η δεύτερη θέση, αλλά η συνέχιση της εικόνας που άφησε ως αποτύπωμα στο ΟΑΚΑ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η διάρκεια.

Ο ΠΑΟΚ του Σαββάτου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν παρά μόνο τον ίδιο τον (κακό) εαυτό του. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου, δύο βήματα πριν άπό την κούπα. Το ένα στο Φάληρο, στην ευκαιρία που παρουσιάζεται για πρόκριση, αλλά και 'απαντήσεις'. Το άλλο, αν γίνει το πρώτο, ο τελικός. Το ένα ματς, το νοκ άουτ. Επί της ουσίας, ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει δύο τελικούς στο Κύπελλο και μπόλικους ακόμα στα πλέι οφ. Το γκολ να έρθει και όλα καλά θα πάνε. Το γκολ δίνει βαθμούς και ψυχολογία. Τρία ματς από τα 4 τελευταία χωρίς να σκοράρει κάποιος παίκτης του Δικεφάλου είναι πολλά. Όπως πολλά είναι τα 'βαρίδια' που 'κουβαλάνε' στις πλάτες οι ποδοσφαιριστές από την κατάσταση που οι ίδιοι διαμόρφωσαν.

Οι προκλήσεις, πλέον, για τον ΠΑΟΚ είναι μπροστά. Το ΟΑΚΑ ανεβάζει τον πήχη για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν. Η πρώτη εκείνο το 2-2 με την ΑΕΚ σε μία εμφάνιση αλά 'total football' που δεν είχε συνέχεια. Η δεύτερη το σαββατιάτικο 0-0. Συμπέρασμα: ο ΠΑΟΚ υπάρχει, είναι εδώ, έχει την 'καρδιά'. Η ψυχολογία του λείπει και θα κάνει το φίνις που θέλει σε μία χρονιά που μετά το τέλος της πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το ποδοσφαιρικό μονοπάτι του στο δρόμο προς τον πρωταθλητισμό. Γιατί όπως λέει ο θυμόσοφος (ποδοσφαιρικός) λαός: Ένα (πρωτάθλημα) ίσον κανένα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK