O... παραλίγο "κιτρινόμαυρος" Κόλα

Ως αντίπαλος επιστρέφει στην Καλογρέζα για αγώνα με την ΑΕΚ και ο Χριστόφορος Κόλα, για τον οποίο όλοι στην Ένωση έχουν να πουν μια καλή κουβέντα από το πέρασμά του από τον σύλλογο. Το παρασκήνιο της παραλίγο συνεργασίας του με τους κιτρινόμαυρους πριν πάει στον Παναθηναϊκό.

O... παραλίγο "κιτρινόμαυρος" Κόλα
kola ALEXANDER TARAN

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό αρκετοί πρώην «κιτρινόμαυροι» θα επισκεφτούν την Καλογρέζα ως αντίπαλοι. Σε… παικτικό επίπεδο οι Κλωναρίδης και Κουτρουμπής είναι οι δύο «πράσινοι» με παρελθόν στην «Ένωση», σε -περίπου- διοικητικό ο Νίκος Λυμπερόπουλος που έχει γράψει τη δικιά του ιστορία και στις δύο ομάδες και σε τεχνικό επίπεδο ο Χριστόφορος Κόλα που έχει φορέσει τις δύο φανέλες ενώ έχει κάτσει και στους δύο πάγκους.

Ο νυν βοηθός του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει αμφίδρομη σχέση με την ΑΕΚ την οποία «πλήγωσε» ως… Μπλένταρ σε ένα ματς της περιόδου 1999-00 στην Καλογρέζα ως παίκτης του «τριφυλλιού». Στη συνέχεια πήγε στην ΑΕΚ στην οποία καθιερώθηκε ως Χριστόφορος και έγινε αρκετά αγαπητός αφού πρόκειται για μια περίπτωση που όλοι έχουν μια καλή κουβέντα να πουν. Κρέμασε τα παπούτσια του, ασχολήθηκε με τα τμήματα υποδομής του κλαμπ ενώ έχει κοουτσάρει και δυο φορές την πρώτη ομάδα μετά την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς το 2010, λίγο πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον σημερινό της προπονητή, Μανόλο Χιμένεθ.

ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΟ

Μάλιστα, ο Κόλα πριν πάει μαζί με τον Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό, είχε συζητήσει με τους ανθρώπους της «Ένωσης» για το ενδεχόμενο να αναλάβει πόστο σε αυτή ως βοηθός του Μπόλονι, στην περίπτωση που ο Ρουμάνος τεχνικός αναλάμβανε την ομάδα μετά από μια επαφή που έγινε μαζί του. Τελικά η συγκεκριμένη πιθανότητα δεν προχώρησε, η ΑΕΚ πήρε τον Μοράις για τον πάγκο της και ο Κόλα (που είναι… πιστός συνεργάτης και τιμ του Ουζουνίδη) βρέθηκε μετά από λίγο καιρό στον Παναθηναϊκό.

Η ιστορία των συνεχόμενων αναζητήσεων προπονητή έληξε τελικά με θετικό τρόπο για την «Ένωση» μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μανόλο Χιμένεθ με το τρένο να μπαίνει στις ράγες της κανονικότητας και με τα αποτελέσματα να αρχίζουν να παραπέμπουν ξανά σε ΑΕΚ και όχι σε ένα υποδεέστερο μέγεθος, όπως συνέβη τόσο με τον Τιμούρ Κετσπάγια, όσο και με τον Ζοζέ Μοράις.

ΑΚ.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK