Ο Ρουβίκωνας υποδέχεται "θερμά" τους οπαδούς της Ντινάμο...

Γιατί και πως ο Ρουβίκωνας έβγαλε ανακοίνωση για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντινάμο Κιέβου; Η απάντηση υπάρχει στις ακροδεξιές καταβολές των οργανωμένων οπαδών των Ουκρανών.

Kiev fans support their team during the Champions League Group B soccer match between Dynamo Kiev and Benfica at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Wednesday, Oct. 19, 2016. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Kiev fans support their team during the Champions League Group B soccer match between Dynamo Kiev and Benfica at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Wednesday, Oct. 19, 2016. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP

Τις φασιστικές καταβολές των οργανωμένων οπαδών της Ντινάμο Κιέβου υπογραμμίζει ο Ρουβίκωνας σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της indymedia.

H γνωστή συλλογικότητα κάνει ευρεία αναφορά στην εγκληματική, όπως την χαρακτηρίζει, δράση των εν λόγω οπαδών και καλεί τους αντιφασίστες στην κερκίδα να δώσουν μήνυμα στον "φασιστικό οχετό του "Δεξιού Τομέα".

Τα πιο χαρακτηριστικά απασπάσματα της ανακοίνωσης

Την Πέμπτη 15 Φλεβάρη διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας για το UEFA Europa League ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Δυναμό Κιέβου. Υπό κανονικές συνθήκες δεν υπάρχει τίποτα πιο αδιάφορο για μια αναρχική συλλογικότητα από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Δεν είναι όμως κανονικές οι συνθήκες αυτή τη φορά.

Μαζί με τους ποδοσφαιριστές της Δυναμό Κιέβου θα καταφθάσει και ένας σημαντικός αριθμός οργανωμένων οπαδών της, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Η παρουσία οργανωμένων οπαδών της Δυναμό Κιέβου είναι μια πρόκληση για όλο τον αντιφασιστικό κόσμο είτε έχει σχέση με τα γήπεδα είτε δεν περνάει ούτε από έξω.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ειδικά στην ανατολική Ευρώπη, η πλειοψηφία των οργανωμένων οπαδών των μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων/εταιρειών έχει μικρότερη ή μεγαλύτερη σχέση με τον φασισμό. Η έκταση αυτού του προβλήματος ίσως δεν είναι κατανοητή στην Ελλάδα που τα περιστατικά συνταύτισης οπαδών-ακροδεξιάς είναι μεμονωμένα και που η γενικευμένη διείσδυση στα γήπεδα παραμένει ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας για την Χρυσή Αυγή και το σκυλολόι του φασιστικού χώρου. Δεν υποτιμούμε τα περιστατικά φασιστικής βίας από οπαδούς διαφόρων συλλόγων στην Ελλάδα, η κατάσταση όμως είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το οπαδικό τοπίο σε άλλες χώρες όπου φασιστικοί-οπαδικοί στρατοί κυριαρχούν στα πεζοδρόμια και καταστέλλουν ενεργά επαναστατικές, προοδευτικές και δικαιωματικές δυνάμεις. Οι οπαδοί της Δυναμό Κιέβου λοιπόν είναι φασίστες. Ούτε αυτό από μόνο του θα αρκούσε για να κάνει μια αναρχική ομάδα να απευθυνθεί δημόσια, είναι βασικά δουλειά των αντιφασιστών οπαδών να αντιμετωπίσουν φασίστες οπαδούς.

Είναι καθήκον πρώτα από όλα των αντιφασιστών στις κερκίδες, ανεξάρτητα ποιά ομάδα υποστηρίζουν να αντιπαρατεθούν και να δώσουν ένα σαφές μήνυμα στον φασιστικό οχετό του «Δεξιού τομέα» (που ας μην ξεχνάμε, είχε ζωτικές σχέδσεις με την Χρυσή Αυγή).

Και ως ένα διεθνιστικό σινιάλο, αυτή τη φορά στους Ουκρανούς και Ρώσους αντιφασίστες, και ως ένα σινιάλο στην Ελληνική κυρίαρχη τάξη: μην ελπίζετε, ο φασιστικός σας σύμμαχος θα τσακιστεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK