Ο Σπανούλης το πήγε στο -17, ο Σπανούλης πήγε να το κερδίσει

Ο Ολυμπιακός πήγε να κλέψει το ματς στην Πόλη. Δεν τα κατάφερε. Ολο το ματς όμως είναι ο αρχηγός του. Από την καλή και από την ανάποδη. Εξηγεί ο Σπυριάρης

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αν κάποιος έχει δει μόνο τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, αν έχει παρακολουθήσει μόνο το τελευταίο εξάλεπτο, έχει κάθε λόγο να αποθεώσει τον Βασίλη Σπανούλη. Με μια εμφάνιση που θύμισε τον τελικό της Μαδρίτης στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήγε να γυρίσει ένα εντελώς χαμένο παιχνίδι.

Λίγο ήθελε για να τα καταφέρει. Το τελευταίο του τρίποντο ήταν εκτός ισορροπίας, αλλά λίγο ήθελε να μπει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Μια ανάσα από ακόμα ένα θαύμα έφτασε ο Ολυμπιακός, αλλά δεν τα κατάφερε.

Εχει όμως άλλη μια ευκαιρία. Την Παρασκευή στην Πόλη παίζει το τελευταίο του χαρτί. Κερδίζει και επιστρέφει τη σειρά στην Αθήνα. Χάνει και δεν επιστρέφει ξανά στην Πόλη.

Μπορεί να τα καταφέρει ο Ολυμπιακός στο Αμπντί Ιπεκτσί; Με βάση τη συνολική εμφάνιση στο ματς της Τετάρτης, μοιάζει δύσκολο. Ηταν καλός μόνο στην τελευταία περίοδο, βασικά στα τελευταία έξι λεπτά, όταν ο Παπαπέτρου έδωσε το σύνθημα. Ηταν εκείνο το σημείο που οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με τον Παπαπέτρου στο "2" και βελτιώθηκαν και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Και στα τελευταία 2:48 ανέλαβε ο Σπανούλης και έκανε την Εφές να τρέμει.

Αν παίξει σε όλο το ματς όπως στα τελευταία 6 λεπτά, θα νικήσει. Αλλιώς δύσκολα θα επιστρέψει στην Αθήνα η σειρά. Πολύ δύσκολα. Ειδικά με τον τρόπο που αγωνίζεται στην επίθεση. Ενας βασικός λόγος που ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλά είναι γιατί δεν κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και ο Σπανούλης κάνει πολλά λάθη. Εκανε 8 στο ματς με την Εφές, έκανε και δύο καθοριστικά στην τελευταία περίοδο.

Στην πραγματικότητα στο -17 ο Ολυμπιακός έφτασε λόγω της κακής επιθετικής του απόδοσης. Η Εφές τον διάβασε και τον σταμάτησε. Το παιχνίδι ήταν για να χάσει ο Ολυμπιακός με περισσότερους από 10 πόντους. Εν τέλει κατάφερε να αγγίξει άλλο ένα θαύμα. Ομως δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά να ελέγχει την κατάσταση. Αν ψάξει θαύμα και την Παρασκευή, δύσκολα θα το πετύχει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK