Ο Τάσος Δουβίκας θα είναι δύο μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ

Ο Τάσος Δουβίκας ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Αν τον αποκτήσει το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ, τότε θα πάρει συν έναν παίκτη δώρο, εκτός του μεγάλου ταλέντου της Ελλάδας.

Ο Τάσος Δουβίκας του Βόλου σε στιγμιότυπο του αγώνα με την ΑΕΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020
Ο Τάσος Δουβίκας του Βόλου σε στιγμιότυπο του αγώνα με την ΑΕΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Τάσος Δουβίκας εμφανίζεται μία ανάσα από τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες ώρες, χωρίς να υπάρχει κάτι τετελεσμένο ή επίσημο. Το βέβαιο είναι ότι ο 'δικέφαλος του βορρά' προσπαθεί να αποκτήσει ένα από τα κορυφαία φετινά ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε με έναν σμπάρο να πετύχει δύο τρυγόνια.

Ο 21χρονος επιθετικός του Βόλου διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και μπορεί ακόμη αυτή να μην έχει τελειώσει η χρονιά ή να μην έχει επιβραβευτεί με κλήση στην Εθνική Ελλάδας σε επίπεδο ανδρών, όμως το μέλλον του μόνο ευοίωνο φαντάζει.

Το ταλέντο που παραλίγο να χαθεί

Ο Τάσος Δουβίκας με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, το 2018.
Ο Τάσος Δουβίκας με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, το 2018. EUROKINISSI SPORTS


Σε πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ωστόσο στα 16 εντάχθηκε σε εκείνες του Αστέρα. Πρόλαβε να δείξει τις ικανότητές του στη Super League K20 (με προπονητή τον πατέρα του και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Γιάννη Δουβίκα) και τη σεζόν 2017-2018 πήρε τις ευκαιρίες που ζητούσε ως 18χρονος από τον Στάικο Βεργέτη και τον Σάββα Παντελίδη.

Η πρώτη σεζόν του ήταν γεμάτη από συμμετοχές, έστω και ως αλλαγή στο τέλος των αγώνων. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι αυξημένες απαιτήσεις του Αστέρα μεγάλωναν τον συναγωνισμό στην επίθεση και κάθε μεταγραφική περίοδο προστίθετο στο ρόστερ κι ένας επιθετικός. Τη 2η σεζόν του, με προπονητή κυρίως τον Γιώργο Παράσχο, μειώθηκαν λίγο οι συμμετοχές και πολύ τα λεπτά συμμετοχής, ενώ τη σεζόν 2019-2020 με Μπόρχα Χιμένεθ και Μίλαν Ράσταβατς απλώς δεν βρισκόταν στα πλάνα. Ποδοσφαιριστές όπως ο Χερόνιμο Μπαράλες του έκλεισαν τον δρόμο και ουσιαστικά σε ηλικία 20 ετών βρισκόταν μετέωρος.

Η λύση του Βόλου

Ο Απόστολος Διαμαντής του ΟΦΗ μονομαχεί με τον Τάσο Δουβίκα του Βόλου για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο | Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020
Ο Απόστολος Διαμαντής του ΟΦΗ μονομαχεί με τον Τάσο Δουβίκα του Βόλου για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο | Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS


Ο Αστέρας είχε υπερκοστολογήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή στα πρώτα, ενθουσιώδη, βήματά του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το πλήρωσε στη συνέχεια, όταν ο Δουβίκας άρχισε να υποχωρεί στην ιεραρχία των επιθετικών. Το καλοκαίρι του 2020 οι δύο πλευρές είχαν βρεθεί σε τέλμα. Η δοκιμή στη Ζανκτ Πόλτεν της Αυστρίας δεν είχε αποτέλεσμα και ο Δουβίκας έμοιαζε με 'καμένο χαρτί'.

Μέχρι που εμφανίστηκε το ενδιαφέρον του Βόλου, ο οποίος τον απέκτησε ως ελεύθερο, αλλά με ένα... τυράκι. Αν τελικά οι Θεσσαλοί κατάφερναν να κάνουν αυτό που δεν πέτυχε ο Αστέρας, θα έπρεπε να αποδώσουν τα Καίσαρος Καίσαρι. Έτσι, στη συμφωνία για τη μετακίνηση του παίκτη στον Βόλο άνευ χρηματικού ανταλλάγματος προβλέπεται ότι το 60% των οικονομικών δικαιωμάτων παραμένουν στην κατοχή του Αστέρα. Ο Βόλος έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι επιθυμεί με τον ποδοσφαιριστή, αλλά εφόσον τον πουλήσει, τότε θα εισπράξει λιγότερα από τα μισά χρήματα της μεταγραφής.

Η αναγέννηση του Βόλου

Άξιζε ο κόπος. Ο Σάκης Τσιώλης (για λίγο διάστημα) και ο Άνχελ Λόπεθ που τον διαδέχθηκε τον Σεπτέμβριο πήραν στα χέρια τους έναν παίκτη που τους έλυσε το επιθετικό πρόβλημα και διασφάλισε ότι ο Βόλος δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον υποβιβασμό. Μάλιστα, μόλις 3 αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας της Super League Interwetten, η ομάδα έχει μαθηματικές ελπίδες ακόμα και για την είσοδό της στα playoff.

Ο Δουβίκας άρπαξε από τα 'μαλλιά' τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στο βασικό σχήμα του Βόλου. Παίζοντας κυρίως ως φορ χωρίς συμπαραστάτη, αλλά με 'δεκάρι' και εξτρέμ να τον πλαισιώνουν, ο νεαρός επιθετικός αξιοποίησε την ταχύτητα σε συνδυασμό με την ελαστικότητα του κορμιού του, καθώς και τη σχετικά καλή εκτέλεση που διαθέτει. Για την ηλικία του και την αυτοπεποίθηση που 'έχτισε' λόγω της καλής χρονιάς που διανύει, έχει δείξει λίγες στιγμές... υπερφίαλων επιλογών στον αγωνιστικό χώρο. Αντιθέτως, αναλαμβάνει την ευθύνη των εκτελέσεων συνήθως όταν οι συνθήκες ευνοούν, ενώ δεν φοβάται να αναμετρηθεί σώμα με σώμα με πιο δυνατούς αντιπάλους.

Με 9 γκολ και 3 ασίστ μέχρι στιγμής, ο Δουβίκας είναι ο 3ος σκόρερ της κατηγορίας (τα ίδια γκολ έχει και ο Κάρολ Σβιντέρσκι). Η... σκιά του στον Αστέρα, ο Μπαράλες, έχει ένα γκολ παραπάνω, αλλά με 4 εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι που τον βοηθούν στη συγκομιδή των 10 τερμάτων. Ουσιαστικά, μόνο ο Γιουσέφ ελ Αραμπί είναι σε ανώτερο επίπεδο σκοραρίσματος (17 γκολ) από τον Δουβίκα σε όλο το πρωτάθλημα.

Η μεταγραφή του... Ουάρντα

Σε περίπτωση που ο Δουβίκας καταλήξει στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, ο 'δικέφαλος του βορρά' θα έχει πραγματοποιήσει διπλή ενίσχυση από τον Βόλο, έστω και με διαφορά 6 μηνών. Στο 1ο μισό της τρέχουσας σεζόν, ο Δουβίκας πήρε τα πάνω του χάρη (και) σε έναν παίκτη που είχε στα νώτα του και με τον οποίο έδειχνε να συνεργάζεται άψογα. Αυτός ο παίκτης βρίσκεται στην Τούμπα από τον Ιανουάριο και πιθανότατα θα ξανασμίξουν.

Ο Αμρ Ουάρντα πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό 1ο γύρο στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και γι' αυτό ο ΠΑΟΚ διέκοψε τον δανεισμό του. Στην... 3η θητεία του στην Τούμπα τα πηγαίνει καλύτερα από ποτέ, πιθανότατα επειδή δεν ακροβολίζεται στις πτέρυγες της διάταξης του Πάμπλο Γκαρσία. Αντ' αυτού, αγωνίζεται πιο κεντρικά, σε ελεύθερο ρόλο. Αν διατηρήσει αυτήν τη θέση και τη νέα σεζόν, τότε θα μπορέσει να ξανασυνεργαστεί με τον Δουβίκα με την ίδια αρμονία που το έκαναν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Με αυτόν τον τρόπο, αυτομάτως ο 27χρονος διεθνής μέσος γίνεται ακόμα πιο χρήσιμος και απαραίτητος στον ΠΑΟΚ.

Για να συμβεί αυτό βέβαια, υπάρχουν πολλά 'αν'. Ένα εξ αυτών είναι ο Ουάρντα να διατηρήσει τόσο το επίπεδο της απόδοσής του όσο και τη θέση του. Μία άλλη υπόθεση εργασίας είναι ο Δουβίκας να βρει χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΟΚ, κάτι που κατάφερε στον Βόλο αλλά όχι στον Αστέρα. Με την περίπτωση του δανεικού Μάικλ Κρμέντσικ να βρίσκεται σε εκκρεμότητα μέχρι το τέλος της σεζόν και τον Σβιντέρσκι να προσφέρει πάντα κάτι όταν χρησιμοποιείται, ο Έλληνας επιθετικός θα βρει ξανά εμπόδια μπροστά του. Αυτήν τη φορά, όμως, μοιάζει πιο έτοιμος να τα υπερκεράσει και να δείξει και στο πιο υψηλό επίπεδο εντός συνόρων τι μπορεί να πετύχει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK