Ο Ζαγόρ θα κατέστρεφε Σταφυλίδη!

Η καριέρα που (δεν) θα είχε κάνει ο διεθνής μπακ αν περνούσε το βέτο του τότε προέδρου του ΠΑΟΚ. Το βαφτιστήρι του, η σφοδρή διαμάχη με Βρύζα, ο ρόλος του Ελευθεριάδη. Πόσο τον κοστολογεί η Άουγκσμπουργκ, ο Ολυμπιακός και η... ΑΕΚ.

Ο Ζαγόρ θα κατέστρεφε Σταφυλίδη!
zagorakis stafilidis

Τ ο γκολ του Kώστα Σταφυλίδη στην Εσθονία τον έφερε ξανά από Οκτώβρη μήνα στην ελληνική... μεταγραφική επικαιρότητα. Γράφτηκε, λοιπόν, τις προηγούμενες ημέρες τόσο για τον Ολυμπιακό ( είχε ενδιαφερθεί όντως το καλοκαίρι), όσο και για τον ΠΑΟΚ.

Προφανώς κάποιοι στα μέρη μας, μπερδεύτηκαν με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, νομίζοντας πως βρίσκεται με 2ετή δανεισμό στην Αουγκσμπουργκ, ο οποίος τελειώνει το καλοκαίρι του 2017. Γράψτε λάθος...

Η γερμανική ομάδα τον αγόρασε στις 20 Αυγούστου του 2015 αντί 2,5 εκατ. ευρώ από την Λεβερκούζεν. Το συμβόλαιό του με την Άουγκσμπουργκ τελειώνει το 2020, ενώ σε αυτό προβλέπεται αυτομάτως από το ερχόμενο καλοκαίρι σημαντική αύξηση αποδοχών.

Η χρηματιστηριακή αξία του 23χρονου μπακ χαφ είναι, αυτή τη στιγμή, στα 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά η Αουγκσμπουργκ τον κοστολογεί πάνω από 4 μύρια. Και με την σεζόν που κάνει στην Μπουντεσλίγκα έχει ανοδικές τάσεις η ποδοσφαιρική μετοχή του. Αυτό σημαίνει πως για Super League είναι... απαγορευτικός.

Στο μέλλον, ενδεχομένως, θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ στο παρελθόν και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2015, όταν τον βολιδοσκόπησε απευθείας ( και όχι μέσω του μανατζερ του) η ΑΕΚ, είχε απαντήσει πως αν γύριζε θα το έκανε για τον "δικέφαλο" του Βορρά ( είναι ΠΑΟΚτζής).

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡ

Όλα αυτά για μια καριέρα που θα μπορούσε να είχε...καταστραφεί στο ξεκίνημά της λόγω του Θόδωρου Ζαγοράκη! Η στήλη έμαθε πως ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ ήταν αντίθετος να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα ο Σταφυλίδης τον Γενάρη του 2011. Και ο λόγος είχε... όνομα: Ορφανίδης.

Ήταν ο ανταγωνιστής του "Σταφ" στην ομάδα U20 του ΠΑΟΚ, αλλά και... βαφτιστήρι του Ζαγοράκη. Με τον τελευταίο, λοιπόν, να επιμένει πως ο μπακ Ορφανίδης θα έπρεπε να συμπληρώσει ΤΟΤΕ την ταλαντούχα 5άδα μαζί με τους Κωνσταντινίδη – Τζανδάρη – Παναγιωτούδη - Ποποβιτς που θα ανέβαινε για να δουλέψει με τον Λάσλο Μπόλονι!

Μάλιστα σύμφωνα με τον αστικό μύθο της εποχής υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ( μέχρι παρεξήγησης) μεταξύ Θοδωρη Ζαγοράκη και Ζήση Βρύζα. Με τον πρώτο να σπρώχνει τον Ορφανίδη και τον δεύτερο να επιμένει πως το "εργαλείο" που μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα ήταν ο Σταφυλίδης κι αυτός έπρεπε αξιοκρατικά να πάει στην α' ομάδα.

Τελικά πέρασε του Βρύζα γιατί είχε μαζί του και τον Ελευθεριάδη, για χρόνια υπεύθυνο των -σπουδαίων- Ακαδημιών του ΠΑΟΚ ( από πέρσι τον πήρε... μεταγραφή ο Ολυμπιακός). Με τον Σταφυλίδη να δικαιώνει τον Βρύζα αλλά και να δίνει μεγάλη οικονομική ανάσα στον ΠΑΟΚ με το 1,5 εκατ. ευρώ που έσκασε η Λεβερκούζεν ( στην προ Σαββίδη εποχή, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα στους "ασπρόμαυρους").

News 24/7

24MEDIA NETWORK