Όχι πια άλλες χαμένες ευκαιρίες

Όχι πια άλλες χαμένες ευκαιρίες
Τελείωσε ακόμη ένα ντέρμπυ στο οποίο ο Παναθηναϊκός εκτός του ότι και πάλι δεν έπαιξε σε καμία περίπτωση καλό ποδόσφαιρο, επιπλέον επέδειξε πρωτοφανή προπονητική «γύμνια» απέναντι σε μία ομάδα της οποίας σχεδόν όλοι οι παίκτες είναι τουλάχιστον μία κλάση κατώτεροι από τους αντίστοιχους δικούς μας αλλά όμως απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει στις τάξεις της ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ο οποίος, πέραν των γνώσεων τις οποίες διαθέτει, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ομάδα του, για την τακτική που θα ακολουθηθεί, για τα συστήματα που θα εφαρμοστούν, για τους αυτοματισμούς οι οποίοι διακρίνουν μία «δουλεμένη» ομάδα και για άλλα πολλά τεχνικής και όχι μόνον φύσεως.

Δυστυχώς στον Παναθηναϊκό τείνει να γίνει θεσμός (πλην ελαχίστων αλλά λαμπρών εξαιρέσεων τύπου Γκμοχ, Όσιμ, Κυράστα, Σάντος) η πρόσληψη προπονητών ως επί το πλείστον άτολμων, ενίοτε άβουλων, συνήθως ευθυνόφοβων οι οποίοι είτε λόγω προφανούς επαγγελματικής ανεπάρκειας είτε για άλλους λόγους τους οποίους δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησαν την επιλογή τους από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός σήμερα εξακολουθεί να ΜΗΝ είναι «δουλεμένη» ομάδα, να ΜΗΝ έχει στοιχειώδες σύστημα και φιλοσοφία παιχνιδιού, να ΜΗΝ διαθέτει αυτοματισμούς, να ΜΗΝ έχει «κίνηση», να παίζει αργό και ανορθόδοξο ποδόσφαιρο και να δυσκολεύεται αφάνταστα να σημειώσει τέρμα.

Τα ανωτέρω αφορούν το τι συμβαίνει μέχρι σήμερα. Σκοπός της επιστολής είναι αποκλειστικά το τι μπορεί να αλλάξει και να βελτιωθεί στο ΑΜΕΣΟ μέλλον στον Παναθηναϊκό. Η διοίκηση της ομάδας μας, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη πλέον, έχει επιδείξει σαφή πρόθεση εκσυγχρονισμού και βελτίωσης αναφορικά με πολλούς τομείς. Η σοβαρή και αποφασιστική στάση της διοίκησης στο θέμα του γηπέδου, η σαφής προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του έμψυχου δυναμικού της ομάδας (προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι κάτι απίθανοι παίκτες τύπου Μίτου, Ραγκουέλ, Ζουτάουτας, Ντεμπά, Μπικόφσκι, Μάριτς σύντομα θα δουν την πόρτα της εξόδου από τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο στον οποίον οι ανωτέρω απλά δεν αξίζουν να αγωνίζονται), η πρόσληψη του κ. Σπράι στο νευραλγικό πόστο του υπεύθυνου εκγύμνασης και φυσικής κατάστασης όλων των ποδοσφαιριστών της Παναθηναϊκής οικογένειας με 5ετή προοπτική (!) καθώς και προσπάθειες προς άλλες κατευθύνσεις, όχι αμιγώς ποδοσφαιρικές αλλά επίσης σημαντικές όπως είναι η προσπάθεια βελτίωσης της επικοινωνιακής πολιτικής του συλλόγου και ενδυνάμωσης της εκπροσώπησής του στα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποτελούν ενδείξεις ότι «κάτι» κινείται και μάλιστα προς την σωστή κατεύθυνση.

Αποτελεί ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ κύριοι κρατούντες τις τύχες του Παναθηναϊκού στα χέρια σας, ενόψει μάλιστα του νέου γηπέδου που θα κατασκευαστεί και κυρίως των πιο καλών και ποιοτικών παικτών που αρχίζει να αποκτά η ομάδα, να κάνετε άμεσα την υπέρβαση και να αποκτήσει επιτέλους ο Παναθηναϊκός ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ο οποίος θα εργαστεί με προοπτική μεγαλύτερη του ενός και των δύο ετών, ο οποίος δεν θα έχει την νοοτροπία του ευθυνόφοβου υπαλληλίσκου, ο οποίος θα φέρει νέα στοιχεία και νέα πνοή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα έχει προσωπικότητα ισχυρή την οποία οι παίκτες πρωτίστως θα σέβονται και έπειτα θα ακολουθούν, ο οποίος τέλος θα δουλέψει απερίσπαστος για την μακροπρόθεσμη δημιουργία ενός αγωνιστικά σύγχρονου και ισχυρού Παναθηναϊκού. Τα ανωτέρω φυσικά δεν γίνονται (όπως και αποδείχθηκε μέχρι τώρα) με τεχνικούς τύπου Αναστασιάδη, Σουμ, Σκάζνι κλπ., αλλά με τεχνικούς οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα παρουσιάσει το επιθυμητό έργο («χτίσιμο ομάδας») σε ευρωπαϊκούς συλλόγους τουλάχιστον ανάλογους του Παναθηναϊκού ως προς την ιστορία, το κύρος, τις προσδοκίες. Πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και μετά από πολλούς πειραματισμούς το ζητούμενο (και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από τη διοίκηση) είναι να αναλάβει τον Παναθηναϊκό ένας αναγνωρισμένα «ικανός» προπονητής, που θα μπορούσε, δηλαδή, λόγω ονόματος και προτέρου έργου να προσληφθεί από ευρωπαϊκή ομάδα ισάξια ή καλύτερη του Παναθηναϊκού.

Σε αντίθετη προς τα ανωτέρω περίπτωση, ο προπονητής, προκειμένου να μη χάσει τη θέση του, θα αποδειχθεί ένας yes-man, ένας δειλός και ευθυνόφοβος τεχνικός ο οποίος θα κρύβεται πίσω από την προστασία και εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλει η διοίκηση και ο οποίος πάντα θα βρίσκει μία καλή δικαιολογία για το πώς χάσαμε, ουσιαστικά με κάτω τα χέρια, από έναν ΟΣΦΠ ο οποίος θύμιζε πτώμα σε αποσύνθεση και από μία ΑΕΚ με παίκτες χαμηλών προσδοκιών, οι οποίοι όμως προσπαθούν πολύ και καθοδηγούνται από Προπονητή. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει προπονητάκο ο οποίος θα θεωρεί (ή θα θέλει να πείσει τους εργοδότες του για να μη χάσει τη θέση του) ότι η ομάδα δήθεν παίζει καλά ενώ στην πραγματικότητα δεν βλέπεται και ΑΥΤΟΣ έχει την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό, ούτε κάποιον ο οποίος πανηγυρίζει τα τέρματα της ομάδας κατά πολύ υποδεέστερων αντιπάλων ωσάν να κατακτήσαμε το Champions League!!

Είμαι πεπεισμένος ότι δεν ανακαλύπτω την πυρίτιδα καθώς δεν διανοούμαι αυτά να μην τα γνωρίζει η διοίκηση. Όμως τώρα (ή έστω το καλοκαίρι) πρέπει να γίνει η τολμηρή και αποφασιστική κίνηση και να αποκτηθεί προπονητής αντάξιος της ιστορίας και κυρίως του μέλλοντος του Παναθηναϊκού. Ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες προκειμένου η ομάδα να έχει στο τεχνικό της τιμόνι έναν πραγματικά μεγάλο προπονητή ο οποίος θα αφήσει το στίγμα του και θα εργαστεί απερίσπαστα και μακροπρόθεσμα, αλλιώς πολύ φοβούμαι ότι η προσπάθεια της διοίκησης αλλά και η επένδυση της ιδιοκτησίας δεν θα αποδώσουν και πάλι τα αναμενόμενα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού γνωρίζει ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τον όχλο κατσαρομάλληδων που έμαθε μπάλα στις βάρκες του λιμανιού, και θα δώσει την πίστωση χρόνου που χρειάζεται κάθε ομάδα για να γίνει πραγματικά μεγάλη μέσα στο γήπεδο. Μην αφήσετε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη μαζί με τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται στους υπόλοιπους τομείς που αφορούν την ομάδα. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ούτως ώστε ο Παναθηναϊκός να ξεφύγει από τα μίζερα τετριμμένα του σήμερα και να επιδιώξει με αξιώσεις την μακροπρόθεσμη κατάκτηση της κορυφής στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την σταθερή καταξίωση στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

24MEDIA NETWORK