Οι αμαρτίες του κ.Δούρου

Οι αμαρτίες του κ.Δούρου
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ την προσπάθεια των οπαδών του Ολυμπιακού να εξηγήσουν την απώλεια του πρωταθλήματος. Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούν να πείσουν το φίλαθλο κόσμο της χώρας ότι υπεύθυνος γι’αυτό είναι ο κ.Δούρος. Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ δεν έχει τα όρια της και έτσι τώρα εμφανίζεται ο κ. Δούρος να ζητά άφεση αμαρτιών επειδή τάχα αδίκησε την ομάδα του Ολυμπιακού. Η μεταμέλεια αυτή του κ. Δούρου είναι άκρως επιλεκτική και γι’αυτό δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί με καχυποψία.

Στη φάση του πέναλτι ο κ. Δούρος δεν έδειξε κίτρινη κάρτα στον κ.Βάλλα. Απέφυγε επίσης τρεις φορές να τιμωρήσει τον κ. Γεωργάτο με κίτρινη κάρτα παρ’ότι ο τελευταίος τράβηξε δυο φορές τον κ.Σειταρίδη από τη φανέλα και σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι σε προσπάθεια του τελευταίου να τον αποφύγει. Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση δεν δόθηκε καν φάουλ. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς συγγράψει διδακτορική διατριβή στον Χάπελ για να κατανοήσει ότι εάν ο κ. Δούρος εφάρμοζε τους κανονισμούς η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Ολυμπιακού θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Εκτός από τον κ. Γεωργάτο ο διαιτητής απέφυγε να αποβάλει τον κ. Καστίγιο ο οποίος κλώτσησε εν ψυχρώ τον κ.Μπασινά.

Εντύπωση επίσης μου προκάλεσε η άμεση αντίδραση του επόπτη στη φάση της ισοφάρισης του Ολυμπιακού, μια φάση άκρως αμφισβητούμενη. Απο ό,τι μάλιστα φάνηκε σε φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα Derby η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Ακόμη και αν κάποιοι δυσπιστούν-αναφαίρετο και ιερό δικαιωμά τους- ως προς την αντικειμενικότητα της εφημερίδας αυτής, νομίζω ότι η φωτογραφία δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Μέχρι το τέλος λοιπόν του πρώτου ημιχρόνου τα λάθη του κ. Δούρου επηρέασαν μόνο την ομάδα του Παναθηναικού. Φυσικά και παραδέχομαι ότι στη συνέχεια ο διαιτητής έπρεπε να να αποβάλει τον κ.Κυριάκο και να δώσει όπως φαντάζομαι ότι και οι οπαδοί του Ολυμπιακού παραδέχονται ότι το κεφαλοκλείδωμα του κ. Ανατολάκη έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα. Όλα αυτά βέβαια ουδόλως τάραξαν τον ύπνο του κ. Δούρου. Κρίμα! Αν είχε καταφέρει να βοηθήσει κι άλλο τον Ολυμπιακό θα κοιμόταν σαν πουλάκι.

Πιστεύω λοιπόν ότι εάν ο κ. Δούρος εφάρμοζε με συνέπεια τους κανονισμούς από την αρχή η εικόνα του αγώνα θα ήταν εντελώς διαφορετική και ο ίδιος δε θα είχε αυπνίες. Ακόμα και αν αυτός ο τελευταίος συλλογισμός μου είναι λανθασμένος θεωρώ ότι είναι το λιγότερο παράλογο να αισθάνονται οι οπαδοί του Ολυμπιακού περισσότερο αδικημένοι από αυτούς του Παναθηναικού.Εάν παρ’όλα αυτά συνεχίζουν να διακατέχονται από αίσθημα κατάφωρης αδικίας θα τους πρότεινα να προτείνουν στη διοίκηση της ομάδας τους να επαναφέρει τους επιτυχημένους αλλά αδικηθέντες τεχνικούς κ.κ. Αλέφαντο και Μητρόπουλο καθώς και να καταβάλει στους ποδοσφαιριστές πριμ κατάκτησης πρωταθλήματος. Επίσης θα τους συνεβούλευα να παροτρύνουν τους διοικούντες να αποδεχθούν την πρόταση του Παναθηναικού και να κινητοποιηθούν για την απομάκρυνση του κ.Δούρου από τους πίνακες. Απορώ που δεν το έχουν κάνει ακόμα. Μήπως η απολογία του κ. Δούρου θα τον κρατήσει στους πίνακες ουτως ώστε να «διορθώσει» τα λάθη του και να ξαναβρεί το χαμένο του ύπνο?

Εν πάσει περιπτώσει παραπέμπω όλους όσους θεωρούν ότι ο Δούρος αδίκησε τον Ολυμπιακό στις δηλώσεις του ¨μάγκα¨ κ.Καστίγιο που δηλωνε με βεβαιότητα ότι στον τελικό του Κυπελλου θα φαινόταν ποιός είναι ο καλύτερος. Στο παιχνίδι μάλιστα αυτό η ομάδα του Ολυμπιακού προστατεύθηκε από τη διαιτησία και γλίτωσε τα –ακόμα- χειρότερα, εφόσον κακώς δεν αποβλήθηκαν οι κ.κ. Γεωργάτος και Ανατολάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK