ΣΤΗΛΕΣ

Οι αριθμοί δεν δίνουν μετάλλια

Πιθανώς οι ίδιοι να βάλαμε τον εαυτό μας στο μαγγανοπήγαδο των απουσιών. Η εθνική φάνηκε όντως επηρεασμένη από τις απώλειες παικτών, όπως ο Φώτσης και ο Σχορτσανίτης. Η ποιότητα όμως της ομάδας είναι πολύ πιο πάνω απ' όσο μας έδειξε με μοναδικό θέμα το ελεύθερο σουτ. Ο Καζλάουσκας προσπαθεί να βάλει τη δική του σφραγίδα, ωστόσο η κατάληξη είναι μία γρήγορη ομάδα με φιλοσοφία Γιαννάκη.

Οι αριθμοί δεν δίνουν μετάλλια
Ίσως γιατί δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες; Ίσως γιατί δεν επιλέγονται; Το θέμα είναι ότι εφέτος έχουμε μία τεράστια ευκαιρία για κάτι σπουδαίο, και το αξίζουν αυτά τα παιδιά, αλλά θα πρέπει να γίνει όπως στην Σαϊτάμα. Να πιάσουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι από τα 6μ25.

Το ξεκίνημά μας είναι άσχημο μόνο σε στατιστικά και ποσοστά. Από την άλλη το ίδιο συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία όπου νικούσαμε με ηρωισμούς, σουτ της τελευταίας στιγμής και κάποια τύχη. Η Ελλάδα πάτησε γκάζι στα χιαστί. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα. Έχει δίκιο ο Μπουρούσης που τονίζει πως με τον Φώτση τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά, αφού όντως πρόκειται για τον καλύτερο σουτέρ της ομάδας.

Φευ όταν ο αρχηγός θα βρίσκεται στα 6μ25 κάποιος πρέπει να είναι στην ρακέτα. Ο Μπουρούσης παίζει περισσότερο με το πάθος και τη διάθεση για προσφορά παρά με την δύναμη λόγω του τραυματισμού του που ακόμα τον επηρεάζει. Σχορτσιανίτης, Τσαρτσαρής, Βουγιούκας οφείλουν να τελειώσουν όλες τις φάσεις.

Ο Διαμαντίδης με το τελευταίο 12λεπτο έδειξε ακριβώς πώς θέλει να παίζει. Χρειάζεται να έχει την μπάλα στα χέρια του, να αισθάνεται ότι οργανώνει το παιχνίδι διότι μέχρι τώρα έπαιζε περισσότερο ως τρία ή ως δύο, παράμετρος η οποία δεν περιλαμβάνεται στο πλούσιο ρεπερτόριό του. Και για να…δικαιωνόμαστε, μόλις έκανε τις πρώτες του καλές επιθέσεις, έπαιξε και την αμυνάρα του, διότι στο τέλος της ημέρας κανείς δεν παίζει μπάσκετ, σε οποιοδήποτε επίπεδο, μόνο και μόνο για να κυνηγάει τα αντίπαλα “λαρύγγια”.

Με την Τουρκία η ομάδα θα εμφανιστεί πολύ πιο ήρεμη, πιο επιθετική, θα αισθανθεί την ίδια ασφάλεια όπως στους αγώνες πριν την Σερβία. Δεν είναι θέμα αντιπάλων όσο δικής μας ηρεμίας η οποία δεν υπήρχε με εξαίρεση τον ηγέτη της ομάδας που είναι, όπως και πέρυσι, ο Σπανούλης και ο Τσαρτσαρής. Αν βάλουμε τα σουτ, και δυστυχώς με το «αν» θα πάμε μέχρι τέλους, τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά.

Η υπερβολικά καλή διαιτησία κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο θα είναι αρκετά διαφορετική απέναντι στους διοργανωτές αφήνοντάς τους να παίζουν την ίδια υπέρμετρα σκληρή άμυνα όπως στις δύο αναμετρήσεις. Βάζοντας τα σουτ τους… ανοίγουμε και κάνουμε τη δουλειά μας, όσο και αν δείρουν. Διαθέτουμε μεγαλύτερη ποιότητα, ικανότερους παίκτες παντού και το ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν ταιριάζει στον Τούρκογλου. Πάμε τον αγώνα στους 75-80 πόντους και χαιρετάμε. Μπορούμε αρκεί να μπουν τα σουτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK