Οι λόγοι που έφυγε (πιο νωρίς) ο Χιμένεθ!

Πώς ο Ισπανός... ξενέρωσε στο κότερο και... πήγε κατευθείαν σε ραντεβού με την Λας Πάλμας, πότε αποφάσισε να της πει "ναι", ποιος το... μαρτύρησε στον Μελισσανίδη που έδωσε εντολή την Τετάρτη για Ουζουνίδη & "κτένισμα" ξένων υποψηφίων, τι η ΑΕΚ δεν ήθελε να του... πληρώσει εκτός αύξησης & φόρου.

Οι λόγοι που έφυγε (πιο νωρίς) ο Χιμένεθ!

Πρώτα ήταν ο Λάζαρος (Ολυμπιακός)... Μετά ο Αραούχο (Λας Πάλμας)... Ακολούθησε ο Γιόχανσον (Ρέν), αν και έγινε προσπάθεια να μεταπεισθεί... Και εσχάτως ο Πρωταθληματικός κόουτς Μανόλο Χιμένεθ, η αποχώρηση του οποίου ήταν μάλλον και η πιο αναπάντεχη.

Όπως στην υπόθεση Λάζαρου, που έλεγαν από την ΑΕΚ πως τον έχουν "δεμένο" και δεν μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο σε άλλη ομάδα και ο άσος ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, έτσι και στην υπόθεση Χιμένεθ οι "κιτρινόμαυροι" εκτέθηκαν. Με την έννοια πως ενώ την περασμένη Πέμπτη υπήρξε η συνάντηση Μελισσανίδη - Χιμένεθ στο κότερο και οι ... πανηγυρικές διαρροές στη συνέχεια τους ήθελαν να έχουν δώσει τα χέρια, μόλις μια εβδομάδα αργότερα ο Μανόλο αποτέλεσε παρελθόν ενώ οι Πρωταθλητές πρόλαβαν να ανακοινώσουν κιόλας τον αντικαταστάτη του!!

ΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ... ΠΛΗΡΩΣΕΙ

Μαζεύοντας στοιχεία τόσο από την Ισπανία, όσο κι από την πιάτσα agents, καθιστάται σαφές πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης ασφαλώς και ήθελε να συνεχίσει με τον Mr. Πρωτάθλημα στον πάγκο, αλλά και με τους δικούς του όρους. Γιατί καλή η... τακτική (επικοινωνιακή και όχι μόνο) του... με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω, αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ στην πραγματικότητα... έφυγε γιατί η ΑΕΚ δεν ήθελε να πληρώσει!

Και όταν λέμε δεν ήθελε να πληρώσει (ο Μελισσανίδης) εννοούμε: α) την γενναία αύξηση που ζήτησε στις αποδοχές τις δικές του και του τιμ του, β) όλο το ποσοστό του φόρου και όχι μέρος του, γ) να αντικατασταθούν όσοι βασικοί έφυγαν/ θα φύγουν με παίκτες με ψηλά συμβόλαια...

Πάμε τώρα και σε κάποιες πληροφορίες/λεπτομέρειες που... δείχνουν πως ο Μανόλο Χιμένεθ αποχώρησε από την τελευταία του συνάντηση με τον Μελισσανίδη την προηγούμενη εβδομάδα ουσιαστικά ξενερωμένος κι αποφασισμένος να κοιτάξει πλέον σοβαρά τις... εναλλακτικές που είχε! Αλλά και πως η ΑΕΚ από ένα σημείο και μετά... ενημερώθηκε και ψάχτηκε νωρίτερα (δεν συνέβη δηλαδή αυτό χθες Πέμπτη)

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ /ΜΑΝΟΛΟ

Στην Ισπανία λένε πως το καθοριστικό ραντεβού της Λας Πάλμας με τον Χιμένεθ έγινε την Κυριακή! Με τον Ανδαλουσιανό κόουτς να ζητάει μικρή προθεσμία για να απαντήσει. Και την Τρίτη το βράδυ οι αξιωματούχοι της Λας Πάλμας είχαν είτε ενημέρωση, είτε αίσθηση, πως ο Χιμένεθ δεν γυρνάει στην Ελλάδα κι αποφάσισε να πει "ναι" στην πρότασή τους!

Βέβαια, αυτό μεταφέρθηκε και στην Αθήνα, οπότε ενημερώθηκε ο Μελισσανίδης που έδωσε εντολή να σταλεί... αυστηρό ντεντ λάιν στον Χιμένεθ να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή ενώ ζητούσε να ξεκινήσουν οι επαφές με την πλευρά του Ουζουνίδη και συγχρόνως να γίνει ένα γρήγορο κτένισμα σε άλλες άμεσα διαθέσιμες επιλογές ξένων προπονητών (ακούστηκαν και δυο ονόματα)!!

ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΠΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ...

Σύμφωνα με την πιάτσα agents o Χιμένεθ Τετάρτη βράδυ ή Πέμπτη έδωσε τα χέρια με την ηγεσία της Λας Πάλμας στην βάση ενός πρότζεκτ τουλάχιστον 2ετίας. Μόνο που αυτό το έμαθαν και στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, τον... πήραν οριστικά απόφαση κι άρχισαν να... τρέχουν για τον "αντί – Χιμένεθ"! Η περίπτωση εδώ θύμισε αρκετά... Λάζαρο αφού στην ΑΕΚ αντιλήφθηκαν πως ο ΜVP του πρωταθληματος μιλάει με τον Ολυμπιακό όταν ο τελευταίος του έστειλε το εξώδικο και την επομένη που κατατέθηκε το συμβολαιό του με τους "ερυθρόλευκους" στην Λιγκα ήταν πλέον αργά...

ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ... ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Για να επιστρέψω στο θέμα του προπονητή, ο Χιμένεθ εκτός από περισσότερα λεφτά (μιλάνε για αύξηση πάνω από 40% - θέλοντας έτσι να εξαργυρώσει το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια που κέρδισε η ομάδα του) ζήτησε και ... αγωνιστικές εγγυήσεις για την νέα σεζόν! Στο πνεύμα πως δεν γίνεται και του χρόνου να... ξεζουμίσει το ρόστερ, διεκδικώντας ξανά πρωτάθλημα και κυρίως την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και να αντικατασταθούν οι βασικοί που θα φύγουν με ποδοσφαιριστές συμβολαίων 500 και 600.000 €.

Στο δια ταύτα η κουβέντα με τον Μελισσανίδη στο... κότερο μάλλον έκανε πιο...σοφό τον Χιμένεθ. Κυρίως στον έντονο προβληματισμό του για την... επόμενη ημέρα της Πρωταθλήτριας και για το τι περισσότερο θα μπορούσε να πετύχει ο ίδιος, από την στιγμή που δεν έβλεπε τον Μελισσανίδη να... ενθουσιάζεται με τις ιδέες του και να μην θέλει να πληρώσει περισσότερα.Ενδεχομένως να μην πίστευε κιόλας ο Ισπανός πως έτσι θα μπορούσε να πετύχει μαζί της μια νέα υπέρβαση, δηλαδή την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΥΓ.1 Τόσο στην διάρκεια της σεζόν, όσο και μετά την λήξη της και παρότι πήρε το πρωτάθλημα ο Χιμένεθ ήξερε -και το έλεγε ακόμη και σε παίκτες του- πως κάποιοι στον Οργανισμό ΑΕΚ δεν τον ήθελαν και μόνο που δεν θα πανηγύριζαν αν έφευγε!

ΥΓ.2 Η ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του Λιβάγια αποδείχθηκε πως δεν αρκούσε για να... πειστεί ο Χιμένεθ!

ΥΓ.3 Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς είναι το ίδιο ένθερμος με τον Αραούχο υποστηρικτής του Χιμένεθ στην Λας Πάλμας;

News 24/7

24MEDIA NETWORK