Οι μεταγραφές, ο Μιχάλης και το γήπεδο

Οι μεταγραφές, ο Μιχάλης και το γήπεδο
Είμαι ένας απ' τα εκατόμμυρια των οπαδών του Παναθηναϊκού και θα ήθελα να εκφράσω, εν συντομία, τις απόψεις μου για τα τελευταία τεκταινόμενα στην ομάδα μου.

Οσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις τις ομάδας -που κατά την άποψη της διοίκησης είναι δώδεκα- θα ήθελα να τις χωρίσω σε έξι ζευγάρια:

Δάρλας-Λεοντίου: Συγγνώμη αλλά η διοίκηση μας κοροϊδεύει;; Ανακοίνωσε και παρουσίασε δύο παίκτες που ήταν ήδη στην ομάδα. Και οι δύο επέστρεψαν αυτό το καλοκαίρι από δανεισμό, δεν αποκτήθηκαν.

Κονσεϊσάο-Μπίσκαν: Θεωρώ ότι οι μεταγραφές αυτές έγιναν για δύο λόγους. Για οικονομικούς λόγους (διαρκείας και φανέλες) και για την ενίσχυση της ομάδας. Δύο μεγάλα ονόματα που αποκτήθηκαν (και) για εντυπωσιασμό. Θεωρώ ότι βρίσκονται σε θέση να βοηθήσουν σημαντικά τον Παναθηναϊκό (ειδικά ο Μπίσκαν που είναι σε πολύ καλή -ποδοσφαιρικά- ηλικία).

Μάντζιος-Τζιώλης: Σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον αλλά και παίκτες που θα βοηθήσουν όταν χρειαστεί. Κανένας δεν θα καθιερωθεί από φέτος βασικός (εκτός αν το επιβάλλουν οι περιστάσεις) αλλά το μέλλον τους ανήκει.

Εμπέντε-Σιημητράς: Δύο καλοί τερματοφύλακες (ειδικά ο πρώτος) χωρίς όμως τα προσόντα να "φάνε" τον Γκαλίνοβιτς. Ειλικρινά δεν κατάλαβα αυτή την ανανέωση στους τερματοφύλακες αφού είχαμε τρεις (τον Νικοπολίδη δεν τον μετράω) Έλληνες γκολκίπερ απ' τις ακαδημίες και τους δώσαμε (Χαλκιάς-Κοτσόλης-Τζόρβας)

Σέριτς-Θεοδωρίδης: Δύο παίκτες που πιστεύω θα καλύψουν επάξια την αριστερή πλευρά. Ο Σέριτς αμφισβητήθηκε έντονα (συγκρίθηκε με Μάριτς και Σάριτς), πράγμα που -ας μην ξεχνάμε- είχε γίνει και με τον Μινχ, αλλά στα φιλικά απέδειξε ότι θα καλύψει χωρίς πρόβλημα, αν χρειαστεί όλη την αριστερή πτέρυγα.

Νίλσον-Τόργκελε: Δύο παίκτες που προέρχονται από το αγγλικό πρωτάθλημα, όπου δεν θεωρήθηκαν ιδιαίτερα πετυχημένοι. Παρ' όλα αυτά δύο παίκτες που έχουν σημαντική θέση στις εθνικές τους ομάδες. Ο χρόνος θα δείξει αν θα μας "βγουν".

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και σε δύο άλλα σημαντικά ζητήματα για το φίλαθλο κοινό του Παναθηναϊκού. Την μετακίνηση του Κωνσταντίνου στον ΟΣΦΠ και το γηπεδικό.

Μιχάλης Κωνσταντίνου: Δυστυχώς έχει περάσει στον κόσμο μια λανθασμένη αντίληψη ότι ο Μιχάλης "μας πρόδωσε", "μας άφησε για τα λεφτά", "έγινε Ολυμπιακός". Είναι κρίμα διότι ο κ.Βαρδινογιάννης κατάφερε στην πρόσφατη συνέντευξή του να αποκρύψει τα πολλά σφάλματα της διοίκησης σ' αυτή την υπόθεση. Ο Κωνσταντίνου είναι αθλητής του Ολυμπιακού και θα τον αποδοκιμάσω γι' αυτό. Δεν θα τον αποδοκιμάσω όμως σαν προδότη (βλ. Νικοπολίδη).

Γήπεδο: Είναι λυπηρό ότι οι δύο απαιτήσεις του κόσμου του Παναθηναϊκού για ανακατασκευή της Λεωφόρου ή νέο γήπεδο στο Γουδί δεν έγιναν πραγματικότητα. Περίμενα πιο μαζικές αντιδράσεις απ' τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο θέμα αυτό (π.χ. πορεία διαμαρτυρίας). Είναι θετικό πάντως ότι επιτέλους θα στεγαστούν σε ένα σύγχρονο γήπεδο τα τμήματα της ιστορικότερης ομάδας της Αθήνας.

Με εκτίμηση,
Λάζαρος Δημητριαδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK