Όλο πάνω του το πήρε ο Ουζουνίδης για Κουρμπέλη

Πώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης έπεισε τον Νίκο Λυμπερόπουλο για την ανάγκη απόκτησης του Δημήτρη Κουρμπέλη και ποιο ήταν το παράδειγμα που χρησιμοποίησε για ν' αποσπάσει το "ναι".

Όλο πάνω του το πήρε ο Ουζουνίδης για Κουρμπέλη

Αφότου ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέλαβε τον Παναθηναϊκό και αξιολόγησε το ρόστερ που είχε στα χέρια του, ένας ποδοσφαιριστής μπήκε αυτομάτως στο μυαλό του από την εγχώρια αγορά: ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Το όνομα του του 23χρονου αμυντικού χαφ/στόπερ ήταν το πρώτο που από τα μέσα Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε ευρέως στον Τύπο και το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε λίγες ημέρες μετά, καθώς οι "πράσινοι" ανακοίνωσαν την απόκτησή του στις 23/12.

Ο Ουζουνίδης τον θεωρεί αφενός έτοιμο παίκτη ενδεκάδας (καμία έκπληξη δεν θ' αποτελέσει αν πέσει κατευθείαν στα βαθιά) αφετέρου ιδιαίτερα ευφυή για ν' ανταποκριθεί σε διαφορετικές κάθε φορά αποστολές.

Μεσολάβησαν βέβαια αρκετά ωσότου η εισήγηση του Εβρίτη κόουτς υλοποιηθεί. Ο Αστέρας είχε τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών του, αρχίζοντας από το ένα εκατομμύριο ευρώ, και λογικό ήταν να υπάρξει μια οπισθοχώρηση από τους "πράσινους".

Ήταν όμως τέτοια η θέρμη του Ουζουνίδη να θέσει τον Κουρμπέλη υπό τις οδηγίες του που ο Γιάννης Αλαφούζος τού έκανε το χατίρι ξοδεύοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο μετά την τελική διαπραγμάτευση ξεπέρασε τις 500.000 ευρώ (μαζί με ποσοστά μεταπώλησης, κλπ).

Το τελευταίο εμπόδιο που είχε προκύψει στην ολοκλήρωση της μεταγραφής ήταν κάποιες ενστάσεις που προέβαλε ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Αν και "φρέκος" στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, ήταν λογικό να ερωτηθεί - γι' αυτό (και όχι μόνο) προσελήφθη. Ο Μεσσήνιος έφερε ορισμένες αντιρρήσεις σε ό,τι είχε να κάνει με το κλάσμα αξία παίκτη/ποσό μεταγραφής και τις ανέφερε ως όφειλε.

Ακόμη κι αυτόν πάντως ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατάφερε να τον πείσει για τη χρησιμότητα της μεταγραφής, παρόλο που τα χρήματα ήταν αρκετά. Μάλιστα σε κουβέντα που είχαν οι δυο τους τού έφερε παράδειγμα ποδοσφαιριστή που ο "Λύμπε" εκπροσωπούσε ως μάνατζερ και στα χέρια του Ουζουνίδη ξεπετάχτηκε αγωνιστικά ζητώντας του να τον εμπιστευτεί για άλλη μια φορά.

Όπως και στο τέλος έγινε. Διαφορετικά δεν θα έβγαινε από το ρεπορτάζ πως έδωσε τη συγκατάθεσή του για την ολοκλήρωση της απόκτησης του Κουρμπέλη από τον Αστέρα, σε μια κίνηση να στηρίξει 100% τον προπονητή Ουζουνίδη, έστω κι αν ο ίδιος απείχε από κάθε στάδιο διαπραγμάτευσης "τρέχοντας" την ίδια στιγμή τα ζητήματα του στελεχιακού δυναμικού.

Γ. Ζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK