Όλοι χάνουν, όλοι δυσκολεύονται

Ας αποδεχθούμε ότι η φετινή EuroLeague είναι απρόβλεπτη και κυρίως δύσκολη. Και δεν εξαρτώνται όλα μόνο από τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Είναι καλοί και οι άλλοι, οπότε η ήττα βρίσκεται πάντα στο τραπέζι αρέσει δεν αρέσει. Γράφει ο Σπυριάρης.

Όλοι χάνουν, όλοι δυσκολεύονται
olympiakos panathinaikos

Ο Ολυμπιακός έχασε από το Μιλάνο και οι επόμενες ώρες που που ακολούθησαν έμοιαζαν σαν να έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου. Μια μέρα μετά, ηττήθηκε και ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι και έγινε ο κακός χαμός.

Την ίδια ακριβώς εβδομάδα βέβαια, η ΤΣΣΚΑ έχασε από την Ζαλγκίρις, η Μακάμπι έφαγε 39 από την Γαλατά, η Μπασκόνια γνώρισε συντριβή από τον Ερυθρό Αστέρα στην έδρα της και η Φενέρ έχανε μέχρι και 43'' πριν από το τέλος από την Γαλατά μέσα στο δικό της σπίτι.

Με άλλα λόγια τα περίεργα αποτελέσματα, τα απρόσμενα στα ματς της EuroLeague δίνουν και παίρνουν. Ολες οι ομάδες έχουν τις κακές τους στιγμές, αλλά δυστυχώς μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή και ήρεμη αντιμετώπιση των πραγμάτων.

Κανείς δεν αντιλέγει, ο Ολυμπιακός έκανε πολύ κακή ήττα στην Ιταλία. Αν είχε νικήσει θα διεκδικούσε ακόμα και την πρωτιά, με λιγοστές φυσικά πιθανότητες να τα καταφέρει. Θα είχε σιγουρέψει το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ και θα είχε την ηρεμία του. Δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης και τώρα ξέρει πως αν την πατήσει πάλι από την Μπάμπεργκ, θα βάλει τα χέρια του και θα βγάλει τα μάτια του. Αν κερδίσει βέβαια θα μπορέσει να ηρεμήσει, αλλά δεν είναι εύκολο.
Διότι τίποτα δεν είναι εύκολο τελικά στην EuroLeague. Αλήθεια περίμενε κανείς ότι η Γαλατά θα κοιτάξει στα μάτια την Φενέρ; Κι όμως το έκανε και παραλίγο να την ρίξει στο καναβάτσο. Επί της ουσίας στο σουτ κρίθηκε το παιχνίδι, αλλά οι οπαδοί της Φενέρ το πανηγύρισαν. Αν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει με τόσο δύσκολο τρόπο τον ουραγό στο γήπεδό του, στην Ελλάδα θα είχε ξεσπάσει... εμφύλιος.

Διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων και στο τέλος μόνο κακό κάνει. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός έχασε στη Χάλα Πιονίρ σε ένα ματς που δεν ήταν φαβορί. Κι όμως στάθηκε καλά στο γήπεδο, απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της EuroLeague, στην πιο "καυτή" έδρα της διοργάνωσης. Είχε μεγάλη ευκαιρία για το διπλό, δεν τα κατάφερε, αλλά δεν ήταν καταστροφική ήττα. Κι όμως έτσι αντιμετωπίστηκε από την πλειοψηφία.

Εννοείται πως ο καθένας για την ομάδα του θέλει το καλύτερο, δεν τον νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Ομως καλώς η κακώς μπάσκετ παίζουν και οι άλλοι. Η πρόκριση στα πλέι οφ δεν είναι απλή υπόθεση και οι ελληνικές ομάδες θα είναι εκεί. Ο Ολυμπιακός σίγουρα, ο Παναθηναϊκός αν κάνει τα αυτονόητα.

Αρκεί να υπάρχει σωστή διαχείριση της κατάστασης. Και στις νίκες και στις ήττες. Απ όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το απίστευτο ντεφορμάρισμα του Καλάθη σε νούμερα: Ούτε βολές!
Τα έδωσε όλα αλλά και πάλι του έλειπε κάτι του Παναθηναϊκού: Ηττα στο Βελιγράδι
Σφαιρόπουλος: "58 πόντους τρώμε σ' ένα ματς, όχι σ' ένα ημίχρονο"
Η Μιλάνο έραψε κοστούμι στον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK