Ολυμπιακό Ιδεώδες

Ολυμπιακό Ιδεώδες
Δυο αθλητές μας έπρεπε να περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ. Μετά από 24 ώρες κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί. Κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι και τόσο τραγικό το να είναι ντοπαρισμένοι. Είναι η "φυσιολογική" εξέλιξη του "ολυμπιακού ιδεώδες".

Όταν όλοι παίρνουν αναβολικά είναι λογικό και οι δικοί μας αθλητές να το κάνουν. Για μένα το πρόβλημα είναι ότι ειναι στο επίκεντρο λίγες ώρες πρίν από την μεγάλη γιορτή. Θεωρώ ότι η χώρα μας έχει την ευκαιρία να είναι το κέντρο του κόσμου και όλα τα βλέμματα να είναι στραμένα πάνω μας. Στη χώρα μας, στο πόσο ωραία οργανώνουμε τους αγώνες. Και αντί να συμβαίνει αυτό ασχολούνται οι ξένοι με τους 2 Έλληνες αθλητές. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για εμάς και την χάνουμε. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν γρήγορα τα πράγματα. Να γίνει ο έλεγχος και να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

Εκμεταλευόμαστε με απαράδεκτο τρόπο το ότι είμαστε η διοργανώτρια χώρα και προσπαθούμε να καθυστερήσουμε διαδικασίες. Και οι ξένοι γελάνε μαζί μας. Δεν είναι τόσο χαζοί όσο θέλουμε να νομίζουμε. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας λένε εξυπνάκηδες. Τι πιο έντιμο; Έλεγχος,αποτέλεσμα και απόφαση. Είστε καθαροί; Συμετέχετε πανηγυρικα. Είστε ντοπέ; Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Πόσοι Αμερικάνοι δεν έχουν πιαστεί; Πάρα πολλοί.Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν ξεκαθαρίζουν την κατάσταση.

Ας φορέσουμε επιτέλους παντελόνια. Κάναμε την "λαδιά";. Θα το πληρώσουμε. Έτσι συμβαίνει σε όλους. Εμείς είμαστε οι μάγκες; Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε το δάσος και να βλέπουμε το δένδρο. Το δάσος είναι η προβολή της χώρας μας. Μία φορά θα το ζήσουμε. Ας το χαρούμε.

Ευχαριστώ
Φώτης Πετσίνης

News 24/7

24MEDIA NETWORK