Οπαδοί και φίλαθλοι

Οπαδοί και φίλαθλοι
Στη Ελλάδα έχουμε ξεχάσει την έννοια του οπαδού και του φιλάθλου.Πολλοί λένε ότι αν είσαι οπαδός δεν είσαι φίλαθλος κάτι που κατά την δική μου ταπεινή γνώμη με βρίσκει αντίθετο.

Είμαι Ολυμπιακός και μάλιστα τρελός αλλά μέχρι ένα όριο. Δεν δείχνω την μαγκιά μου λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι θρησκεία και σπάζοντας τα όλα όπως κάνουν οι περσότεροι. Διάβαζα εφημερίδες του Ολυμπιακού και με φανάτιζαν (όπως έχουν και όλες οι ομάδες) μέχρι που το κατάλαβα και δεν έχω ξαναπάρει καμιά. Αποτέλεσμα? Δεν είμαι κολλημένος και φανατισμένος. Ναι μεν θέλω να κερδίζει η ομάδα μου, ναι μεν στεναχωριέμαι όταν χάνει, ναι μεν θέλω να πάρει πρωτάθλημα αλλά…!!!

Πλέον θέλω να βλέπω ΜΠΑΛΑ με όλη την σημασία της λέξεως. Βλέπω αλλά πρωταθλήματα και στεναχωριέμαι που το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τόσο πίσω και δεν το αφήνουμε ΕΜΕΙΣ. Δεν με ενδιαφέρει πλέον (αν και στεναχωριέμαι λίγο) αν η ομάδα μου χάσει, αλλά θέλω να βλέπω να παίζει μπάλα. Αυτό τα τελευταία παιχνίδια το είδα και με χαροποίησε τόσο όσο και αν κέρδιζε γιατί είδα την ουσία του ποδοσφαίρου.. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και για αυτό το βλέπουμε. Βλέπω στο γήπεδο να σφάζονται οι φίλαθλοι και να τιμωρούνται ομάδες. Γιατί? Γιατί δεν αφήνουνε το Ελληνικό ποδόσφαιρο να εξελιχθεί? Γιατί πρέπει όλοι να τα σπάμε όταν η ομάδα μας χάνει?

Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίζει η ομάδα μας με θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους? Σας χαροποιεί αυτό? Αν ναι τότε είστε οπαδοί. Σας ενδιαφέρει μόνο να κερδίζετε και τίποτα άλλο. Θέλετε να παίρνετε πρωταθλήματα και οι άλλες ομάδες να είναι ένα μηδενικό. Αυτό το επίπεδο θέλετε στην Ελλάδα? Ωραίοι είστε.

Χαίρομαι που ο Παναθηναϊκός πέρασε στο final four και θα χαιρόμουν με κάθε ελληνική ομάδα σε κάθε άθλημα όταν στην Ευρώπη ειδικά μας κάνει υπερήφανους.

Όταν είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ αυτά πρέπει να σε ευχαριστούν και όχι να σκέφτεσαι , μακάρι να φάνε 4 κτλ. Όταν όμως κάποιος στηρίζει την ομάδα του αλλά θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο, δεν αντιδράει όταν χάνει η ομάδα του με άσεμνο τρόπο, χαίρετε όταν Ελληνικές ομάδες κάνουν κάτι καλό στην Ευρώπη τότε είσαι οπαδός αλλά και ΦΙΛΑΘΛΟΣ.

Κατέρης Γιώργος
Κέρκυρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK