Όταν ο Ολυμπιακός... πάτησε τη Μπαρτσελόνα στη Λεωφόρο

Αφιέρωμα στη μοναδική νίκη (έστω και σε φιλικό) του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα έκανε ισπανική ιστοσελίδα, όταν και οι "ερυθρόλευκοι" με γκολ του Σιδέρη έκαναν τον πλανήτη να παραμιλά.

Όταν ο Ολυμπιακός... πάτησε τη Μπαρτσελόνα στη Λεωφόρο

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην Αθήνα και το βράδυ της Τρίτης (31/10) θα δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα της στην Ελλάδα κόντρα στον Ολυμπιακό. Και λέμε πρώτο επίσημο, γιατί στο παρελθόν έχει ξαναταξιδέψει στη χώρα μας, αλλά για φιλικά.

Όπως για παράδειγμα της σεζόν 1961-62, όταν και έπαιξε δύο φιλικά με τους "ερυθρόλευκους". Το πρώτο στις 5 Ιανουαρίου 1962 στο γήπεδο της Φιλαδέλφειας το είχε κερδίσει χάρη σε τα δύο γκολ του των Περέδα και Εβαρίστο, όμως στο δεύτερο στις 22 Μαΐου, είχε... υποκλιθεί στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Θυμηθείτε το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα στις 5/1/1962:

Ολυμπιακός: Τσακακτζής, Πλέσσας, Στεφανάκος, Σημαντήρης, Πολυχρονίου, Ηλιάδης (46' Μπέσης), Κ.Παπάζογλου, Σουρούνης (70'Ηλιάδης), Μπέμπης (46' Υφαντής), Σιδέρης, Αρ.Παπάζογλου

Μπαρτσελόνα:Πεσούντο (46'Σεντράν), Σεγκάρα (46' Φόνσο), Γκαράϊ (46'Ρόντρι), Γκάρθια (46'Ολιβέλια), Βιλαβέρδε (46' Μαράνιον), Χενσάνα, Ζαλντούα, Κότσιτς (46'Βέργκες), Εβαρίστο, Περέδα (46' Μπενίτεζ), Βιθέντε

Στο δεύτερο φιλικό των δύο ομάδων τον Μάιο του 1962 αναφέρθηκε εκτενώς σε θέμα της η ισπανική "AS". Όπως υπογραμμίζουν μάλιστα οι Ισπανοί, η νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 χάρη σε γκολ του Σιδέρη (72') ήρθε ένα χρόνο μετά το 2-1 επί της Σάντος του Πελέ, κάνοντας ξανά τους "ερυθρόλευκους" διάσημους σε όλο τον πλανήτη.

Όταν ο Ολυμπιακός... πάτησε τη Μπαρτσελόνα στη Λεωφόρο

Μόνο που υπήρχαν σύμφωνα με την " AS" δύο λεπτομέρειες. Η Μπαρτσελόνα έπαιζε χωρίς τους διεθνείς της, ενώ υπήρχαν πολλά παράπονα για το φωτισμό της Λεωφόρου (όπου έγινε το ματς), αλλά και τον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα όπως σημειώνεται "ο διαιτητής ήταν υπέρ της μιας πλευράς, κόβοντας πολλές επιθέσεις της Μπαρτσελόνα".

Όπως και να 'χει ο Ολυμπιακός 55 χρόνια μετά από εκείνο το βράδυ, θέλει να το επαναλάβει.

Ολυμπιακός: Τσακακτζής, Πλέσσας, Καμπόλης, Σημαντήρης, Πολυχρονίου, Παπάζογλου, Γκαβέζος, Ψύχος, Μπέμπης (Μπαρμπαλιάς), Σιδέρης, Α. Παπάζογλου

Μπαρτσελόνα: Πεσούντο, Ολιβέγια (Φόνσο), Χενσάνα, Μπενίτεθ, Βιγιαβέρδε, Σαμπάγια, Κότσιτς, Εβαρίστο, Ρε, Βιθέντε (Σαλάι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK