Πάλη... Πόλο

Πάλη... Πόλο
Νέο Πόλο... Κάποιοι πιστεύουν πως το κάθισμα το έστειλε ο Θεός...

"Εις τον αφρό εις τον αφρό της θάλασσας..."

"Η αγάπη μου η αγάπη μου κοιμάται..."

"Πάααρακαλώ σας κύματα μη μου την εξυπνάτε!!!"



Αυτά που θα διαβάσετε τη Παρασκευή από τις εφημερίδες, ο Paparazzi σας τα προσφέρει από σήμερα!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία για τη διαχείριση της εταιρείας στο διάστημα 28/5 – 8/12/2004.

Η ΑΕΚ ΠΑΕ έχει πραγματοποιήσει, από την 28η Μαΐου 2004 μέχρι και την 8η Δεκεμβρίου 2004, συνολικές πληρωμές €13,6 εκατομμύρια περίπου. Συγκεκριμένα οι πληρωμές αυτές αφορούσαν τις εξής κύριες κατηγορίες:

Παλαιές οφειλές προς ποδοσφαιριστές: 5.339.252 (σε αυτά υπολογίζουμε και τις ζημιές στην BMW του Τσιάρτας)
Παλαιές οφειλές προς προπονητές: 446.838 (Δηλαδή ο Μπάγεβιτς έφυγε με τις τσέπες γεμάτες;)
Παλαιές οφειλές προς ομάδες: 896.910 (Οι ομάδες αυτές υπάρχουν πλέον;...)
Τρέχουσες προς ποδοσφαιριστές: 1.411.117 (Χμμ...)
Τρέχουσες προς προπονητές: 498.980 (Α, ρε Σάντος...)
Τρέχοντα λειτουργικά έξοδα (ντύσιμο προέδρου, αγορά αυτοκινήτων και ακινήτων): 1.157.879 (μόνο;)
Ελληνικό Δημόσιο (Εφορία & ΙΚΑ): Χα!Χα!Χα!
Προσωπικό (κομμωτής Βανδή, κηπουρός σπιτιού...): 192.343 (Ο Ορφανός υπάγεται στην κατηγορία αυτή;)
Παλαιές οφειλές σε λοιπούς πιστωτές: 938.705 (Λοιπούς; Δηλαδή;)
Ακαδημία: 106.902 (Eννοεί το Fame Story;...)
Τρέχοντα ποδοσφαιρικού τμήματος: 303.943 (Αυτά δεν μπορούν να υπαχθούν στα λειτουργικά έξοδα;)
Ερασιτεχνική: 244.509 (Οταν λέμε Ερασιτεχνική εννοούμε "Γρανιτσας";)
Έξοδα γηπέδου (γηπέδου;;;;): 1.107.345 (Ναι, σωστά! Ο Καλατράβας θέλει και το κατάλληλο γυάλισμα...)
ΣΥΝΟΛΟ: 13.671.809 (Καλή μας χώνεψη!)












Οι ανωτέρω πληρωμές πραγματοποιήθηκαν από τα έσοδα που είχε η ΠΑΕ μέχρι και την 8η Δεκεμβρίου 2004, πλέον των κεφαλαίων που εισέρευσαν στην ΑΕΚ από τους νέους μετόχους. Στα παραπάνω δεν υπολογίζονται αυτά που έδωσε το Κράτος...

Εισιτήρια διαρκείας: 4.300.000
Εισιτήρια Μετρό, Τραμ, Προαστικός: 0 (έχουμε φοιτητική κάρτα)
Έσοδα από Champions’ League: 930.000 (Αυτό δεν το κατάλαβα...)
Πώληση ποδοσφαιριστή Καψή: 500.000 (Ο Καψής το ξέρει;)
Απλά εισιτήρια: 1.700.000 (Απλά; Δηλαδή υπάρχουν και Super;)
Τηλεοπτικό συμβόλαιο και χορηγίες: 1.250.000
Ραδιοφωνικό συμβόλαιο: 0 (Οι ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του Ντέμη δεν μετράνε;)
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ: 8.680.000
Κεφάλαιο μετόχων: 5.000.000
ΣΥΝΟΛΟ: 13.680.000










ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ...

Την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, οι εθελοντές με τις ντουντούκες που έδιναν οδηγίες έξω από τα γήπεδα, έδιναν κάθε μέρα πραγματικό ρεσιτάλ! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πέρασαν, οι ατάκες όμως έμειναν διαχρονικές...

* Σας ευχαριστούμε που περάσατε... τόσο καταπληκτικά! (ΟΑΚΑ)
* Και ναι αγαπητοί μου φίλοι, η Φανή Χαλκιά μπορεί να μην έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά οι άλλες ακόμη την κυνηγάνε! (ΟΑΚΑ)
* Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας, μη στεναχωριέστε όμως, κυρίες και κύριοι.
* Όπως πάντα περάσαμε καταπληκτικά! (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μετά την ήττα της Εθνικής Ελλάδας στο βόλεϊ από τις ΗΠΑ)
* Και για την έξοδο... all ντουγρού! (ΟΑΚΑ)
* Γρηγορείτε... Move it! Move it! (ΟΚΥΣ)
* Thank you for coming! Sank you, sank you, sank you... (Ολυμπιακό κέντρο κωπηλασίας Σχοινιά)
* Αν θέλετε τον σταθμό Ειρήνης είναι στα αριστερά σας, αν της Νεραντζιώτισσας στα δεξιά σας, αν θέλετε κάτι άλλο τραβάτε ευθεία και κάτι θα βρείτε... (ΟΑΚΑ)
* Είστε κουρασμένοι; Όοοοοχι! Είστε κουρασμένοι; Όοοοοχι! Είμαστε κουρασμένοι; Όοοοοοχι! (και οι τρεις διάλογοι από τον ίδιο εθελοντή έξω από το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο)
* Έκανες το στάδιο άνω κάτω, βρε Ταμπάκο, βρε Ταμπάκο! (Έξω από το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο)
* Καληνύχτα σας, και αν σας έχει χτυπήσει το στομάχι σας, don' t worry, στο βάθος έχει ακόμη ανοικτές καντίνες! (ΟΑΚΑ)
* Για το στάδιο είσαστε πολύ σωστά, για το Κολυμβητήριο πολύ λάθος, ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ! (ΟΑΚΑ)
* Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθατε, πιο πολύ όμως σας ευχαριστούμε που φεύγετε γιατί κουραστήκαμε και θέλουμε να κοιμηθούμε! (ΟΑΚΑ)
* Καλώς ήρθατε στον τελικό των 200μ., χωρίς τον Κεντέρη (ΟΑΚΑ)
* Good evening Mexico, Buona sera Italia, Hello everybody (OAKA)
* Θα σας πω ένα μεγάλο μυστικό, ακριβώς μπροστά σας είναι το Ολυμπιακό Στάδιο! (ΟΑΚΑ)
* Προσέξτε πώς θα βγείτε, γιατί αν βγείτε λάθος, δεν θα μπορείτε να ξαναμπείτε και θα σας φάει ένας ατελείωτος ποδαρόδρομος (ΟΑΚΑ)
* Βρε παιδιά, όχι από δώ, ευθεία από πίσω μου σας λέω! (ΟΑΚΑ)
* Γεια σας, γεια σας και να πείτε στη μαμά σας να σας φέρουν και στην Παραολυμπιάδα (ΟΑΚΑ)
* Είχαμε ετοιμάσει πάρτι με σαμπάνιες δίπλα στη πισίνα, αλλά τώρα που έχασε η εθνική, το πάρτι αναβάλλεται! Δεν πειράζει, σε τέσσερα χρόνια πάλι!
(κολυμβητήριο ΟΑΚΑ)
* Καλώς ήρθατε στο υπέροχο, στο μοναδικό, στο πανέμορφο, στο απίστευτο ΟΑΚΑ και όλο ευθεία, ναι, είναι η πανέμορφη φλόγα μας! Καλώς ήρθατε, καλώς ήρθατε και μην ξεχνάτε ότι στις 9 παρά κάτι η Μιρέλα πάει για το χρυσό! YO! (ΟΑΚΑ)
























ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

O Εμίλιο Δοκάρεζ ξεκίνησε την καριέρα του στο Μπιλμπάο, στις ακαδημίες της ομάδας της Χώρας των Βάσκων. Τα πάντα ήταν υπέροχα στην ζωή του Εμίλιο μέχρι τη στιγμή που τα «λαγωνικά» της Πριμέρα ανακάλυψαν το ταλέντο του.

Σε ηλικία 17 ετών ο Δοκάρεζ είχε γίνει το μυστικό όπλο κάθε Ισπανού μάνατζερ που σεβόταν τον εαυτό του. Οι επισκέψεις στο σπίτι του από κουστουμάτους κύριους που του έταζαν μεταγραφή στην Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα ήταν σχεδόν καθημερινές. Ο πατέρας του Εμίλιο, Γκαΐθκα, δεν είχε υπογράψει με κανέναν και συμβούλευε τον γιο του να περιμένει κι άλλο. Η αγαπημένη του Αθλέτικ είχε κάνει σημαντική πρόοδο και η προοπτική να συνεχίσει για μερικά χρόνια την καριέρα του εκεί δεν ήταν τόσο άσχημη.

Υπήρχε βέβαια και ο ΕΤΑ, που είχε απειλήσει ανοιχτά την οικογένεια του νεαρού άσσου πως αν έφευγε από την ομάδα του Μπιλμπάο για μια εκ των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, σύσσωμη η οικογένεια Δοκάρεζ θα απολάμβανε τα κρύα νερά του ωκεανού.

Ο Εμίλιο είχε χάσει την ηρεμία του ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και μόνο αυτό τον ένοιαζε, αλλά οι «σειρήνες» των εκατομμυρίων ηχούσαν στα αυτιά του σαν μελωδία. Φυσικά και δεν μπορούσε να γνωρίζει τι θα επακολουθούσε μετά την τυχαία συνάντηση που είχε μετά το τέλος μιας απογευματινής προπόνησης με έναν άσημο μάνατζερ από την Ελλάδα που άκουγε στο όνομα «Κυριάκος Φερταμόλας»...

Αχιλλέας Κεφαλάς: O Eμιλιο ηξερε απο την πρωτη στιγμη οτι αυτος ο διολου ποδοσφαιρικης υποληψης μανατζερ θα ηταν το διαβατηριο του για την διεθνη καριερα που παντα ηθελε... Απο την αλλη ο Κυριάκος Φερταμολας ηταν ενας ανθρωπος που το τοπι το γνωριζε βαθια. Ηταν αυτος που εφερε τον μεγαλο ΡουμάνοΜητσεάνΧασογκολεάν στην Ελλαδα για τον Πανπαραγκικό...

Ο Κακος ο Φερταμολας ομως ηταν κατι παραπανω απο ενας απλος μανατζερ... Ηταν ο μυστικος κατασκοπος της ΕΤΑ στα Βαλκανια. Το μανατζμεντ ηταν απλως η βιτρινα. Μια επικερδης βιτρινα...

Χρίστος Χριστοφίδης: Ο νεαρός Εμίλιο είχε στα χεριά του μυθικές προτάσεις από αμέτρητους μάνατζερ αλλά ο κ. Κυριάκος Φερταμόλας πήρε την χρυσή υπογραφή του σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταφέρνοντας το για πολλούς Έλληνες το πρακτικά ακατόρθωτο. Τα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης πήραν κυριολεκτικά φωτιά και μιλούσαν για ακόμα μια Ελληνική κλεψιά εις βάρος του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Οι μνήμες από την ποδοσφαιρική πειρατική άλωση τις ιβηρικής χερσονήσου βλέπετε ήταν ακόμα νωπές. Πολλοί Ισπανοί δεν δίστασαν να τον αποκαλέσουν προδότη και πολλοί μιλούσαν για ανωριμότητα και απερισκεψία, ρίχνοντας όμως ταυτόχρονα ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης στον Έλληνα μάνατζερ.

Ο Εμίλιο όμως έκλεισε τα αυτιά του και ακολούθησε αυτό που η συνείδηση του τον πρόσταζε. Ήξερε τις δυνατότητες του όσο κανείς , το Μπιλμπάο αργά η γρήγορα θα γινόταν μια είσοδος προς τις ομάδες-γαλαξίες αλλά ταυτόχρονα ένα κελί που δεν θα μπορούσε ποτέ να φύγει. Η ασφάλεια της οικογένειας του ήταν πιο σημαντικό από οποιοδήποτε ποσό χρημάτων και τα όνειρα του δεν μπορούσαν να περιοριστούν στο χλοοτάπητα του «Σαν Μαμες» στο προσεχές μέλλον.

Η Ελλάδα δεν ήταν πια μια ομάδα ξεχασμένη από το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης και ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ο Παναθηναϊκός και η Αεκ είχαν κάνει σημαντικά άλματα προόδου στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα η παρουσία του Ριβαλντο στα ελληνικά γήπεδα ενέπνεε περισσότερη εμπιστοσύνη στο Δουκαρεζ και το πάθος τον ελλήνων φίλαθλων ήταν κάτι που αγωνιούσε να βιώσει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΙΛΙΠΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Φερταμόλας άρχισε να του λέει για την όμορφη Ελλάδα, το πόσο πολύ αγαπούσαν εκεί το ποδόσφαιρο, τα υπέροχα γήπεδα, τον φίλαθλο λαό και το συναρπαστικό πρωτάθλημα γεμάτο σασπένς. Ο Εμίλιο αθώος και άβγαλτος καθώς ήταν πείσθηκε και δέχτηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο ενός σύλλογου μεγάλου που δεν υπάρχει άλλος, τον Παναθηναϊκό.

Το ραντεβού έγινε μετά από μια εβδομάδα στο γραφείο του προέδρου, κυρ. Βαρδινομπάμπη. Από την αρχή ο κ. Βαρδινομπάμπης ήταν ξεκάθαρος και ειλικρινής. «Ο προπονητής που έχουμε αυτό τον μήνα μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για σένα. Πιστεύει ότι μπορείς να μας βοηθήσεις στη πορεία μας στο πρωτάθλημα και κυρίως στους αγώνες του champions league που όπως θα ξέρεις παίρνουμε μέρος ανελλιπώς στον πρώτο γύρο τουλάχιστον. Εγώ, καθότι κυμπάρης άνθρωπος, σου προσφέρω 600 ευρώ το μήνα, δηλαδή 60 ολόκληρα ευρώ παραπάνω από τον βασικό συν το ΙΚΑ σου για ένα χρόνο. Σκέψου την προβολή σου στο εξωτερικό, θα παίζεις και στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας …»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Την ίδια ώρα στον Ολυμπιακό πανηγύριζαν την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του champions leuge. H ομάδα του Πειραιά είχε κερδίσει επιτέλους εκτός έδρας και μάλιστα μέσα στο Anfield τη Liverpool, με 1-0 με γκόλ του Τζόρτζεβιτς, και όλοι πλέον οι φίλαθλοι περίμεναν από την πρόεδρο τη μεταγραφή ενός μεγάλου επιθετικού που τους είχε υποσχεθεί σε περίπτωση πρόκρισης.

Ο πρόεδρος βλέποντας την ανάγκη της ομάδας σε επιθετικούς, αλλά και τα ταμεία γεμάτα από τα πριμ της UEFA δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ. Φώναξε τον Λούβαρη και του είπε:
«Να σου πώ ρε Λούβαρη, πως τον λένε εκείνον τον πιτσιρικά της Μπιλμπάο που είναι κοντά στον Παναθηναϊκό;» «Εμίλιο Δοκάρεζ πρόεδρε, γιατί ρωτάς» «Θέλω να ψάξεις να βρεις ποιόν έχει μάνατζερ και να τον φέρεις στο Θρύλο μας, πληρώνω όσο, όσο!!» «Μα πρόεδρε, αυτός έχει υπογράψει στον "αιώνιο" αντίπαλο. Άσε που δεν ρωτήσαμε και τον προπονητή μας αν του κάνει για τη θέση του επιθετικού» «Σιγά μην δε του κάνει κιόλας, κάνε αυτό που σου λέω!»

Έτσι και ύστερα από ατελείωτες συζητήσεις και πολλά Ευρώ ο Εμίλιο υπέγραψε στον Ολυμπιακό, αφήνοντας στα "κρύα" του λουτρού τον Παναθηναϊκό. Χαμός στο αεροδρόμιο από χιλιάδες φίλους του θρύλου, που έσπευσαν να υποδεχθούν τον Εμίλιο που μένει άναυδος από την υποδοχή του κόσμου και μέσω του πατέρα του δηλώνει πως είναι πολύ ευτυχισμένος που ήρθε στον Ολυμπιακό και πως θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να διακριθεί στην Ευρώπη.

Όλα ήταν έτοιμα λοιπόν για την πρώτη εμφάνιση του Εμίλιο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Χριστός Χριστοφίδης: Το Καραϊσκάκη φλεγόταν όπως κάθε αγώνα και οι θερμόαιμοι Έλληνες οπαδοί επιβεβαίωναν τις φήμες που ο Εμιλιο είχε ακούσει κατά καιρούς γι αυτούς. Ακούραστοι μεθυσμένοι με το τόπι να χρωματίζουν την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με τα μελωδικά συνθήματα τους. Ελληνικά ο νεαρός ισπανός δεν γνώριζε αλλά η ηχώ τον τραγουδιών της κερκίδας του προκαλούσαν κύματα ενθουσιασμού, ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη για αυτόν. Τώρα ήξερε τι εννοούσαν οι συμπαίκτες του στην Αθλέτικο Χοσέ Ραμόν Βιολετίνεθ και Λούις Χόρχε Κρυφαλεπούεθ όταν μιλούσαν για οπαδούς που ενσάρκωναν έναν δωδέκατο ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντίλατς Συστημάτοβιτς ψυχρός όπως πάντα δεν είδε με καλό μάτι το νέο απόκτημα της ομάδας και προτίμησε να τον αφήσει στο πάγκο για την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Όμως ο Ηρακλής δεν ήταν μια τυχαία ομάδα αναζητούσε μια σημαντική νίκη που θα την οδηγούσε στην αγωνιστική της ανόρθωση το συντομότερο δυνατό. Ο Ουραγουανός τεχνικός του γηραιού Πιγκουίνι Μαγκανιάν είχε παρατάξει μια ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς και κατάφερε με επιτυχία μέχρι το εβδομηκοστό πέμπτο λεπτό να κρατάει την λευκή ισοπαλία με σχετική ευκολία αφού οι γαλανόλευκοι είχαν κλίσει κυριολεκτικά όλους τους διαδρόμους προς την εστία του τερματοφύλακα τους Αργύρη Πανηγύρι.

Όπως κάθε έμπειρος και μη τεχνικός όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει ρισκάρει σαν άπληστος τζογαδόρος χωρίς δευτέρες σκέψεις. Έτσι και ο Συστημάτοβιτς καλεί κοντά του τον Εμιλιο μαζί με τον ασιάτη επιθετικό του Ολυμπιακού Στε Λι Χασιμπαλακι και τους λεει με την βοήθεια τριών μεταφραστών να πιέσουν ψηλά αναζητώντας το τέρμα. Αφού εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο προσπαθούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες που πήραν και πέντε λεπτά αργότερα ο Εμιλιο με μια ντριμπλα όπου η μπάλα αψηφά τους νόμους τις φυσικής δημιουργεί τα πρώτα ρήγματα στην αντίπαλη αδιαπέραστη άμυνα.

Φτιαγμένος από μια διαφορετική ποδοσφαιρική παστά ο Δοκαρεζ χορεύει σαν μεθυσμένος τους αμυντικούς του Ηρακλή και φλερτάρει προκλητικά με την ερυθρόλευκη κερκίδα κάθε φορά που ακουμπά τη μπάλα. Το τέρμα παρόλα αυτά δεν έρχεται ποτέ και ο Ολυμπιακός αφήνει ακόμα δυο βαθμούς πίσω.

Χάρης Μαστοροδήμος: Κανείς δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε... Το βραδυ της Κυριακής και ενώ ο μελλοντολόγος δημοσιογράφος και αναλυτής ποδοσφαίρου Γιώργος Σαπιοδόντης προέβλεπε πως στον Ολυμπιακό οι "μαούνες" θα γίνουν 2, ο ΑLPHA διακόπτει για έκτακτο δελτίο ειδήσεων...
Η ΕΤΑ ετοίμαζεται για αντίποινα.Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της είναι πιθανή τρομοκρατική επίθεση εναντίον της χώρας μας!!!
Κρίση ξεσπά στην Ευρώπη. Πολλοί συμπατριώτες θα ζητήσουν απο τον πρωθυπουργό την απελευθέρωση της 17Ν ώστε να τρομοκρατήσουμε του Βάσκους.

συνεχίζεται...



Με την υπογραφή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK